ARNAU BATALLER, compositor resident


 

Nascut en 1977, el guardonat compositor de cinema Arnau Bataller ha treballat amb prestigiosos directors espanyols com Fernando León de Aranoa, Jaume Balagueró, Pau Freixas, Mariano Barroso, entre altres, i ha marcat una àmplia gamma de projectes que van des de l’horror de gran pressupost / característiques fantàstiques fins a més dramàtics programes de televisió independents.
Sempre tractant de triar el millor color musical per a la imatge, Bataller sempre treballa amb Marc Blanes, un dels enginyers més buscats a Espanya, assegurant així la millor qualitat en la seua música. De fet, ha gravat amb la majoria de les orquestres de música de cinema d’Europa, sent el primer a gravar una partitura amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Òpera de Barcelona. També li encanta usar sons nous, ja siga d’instruments ètnics o sintetitzadors, sempre a la recerca d’una paleta sonora única per a cada projecte en el qual treballa.
Entre altres, en 2012, Bataller va guanyar la International Film Music Critics Association per la millor música per a TV per la seua minisèrie històrica de televisió Ermessenda competint contra la música de la sèrie de televisió Game of ThronesDownton Abbey, Doctor Who i Sherlock Holmes. En 2011, Bataller va guanyar el Premi de Crítics de Música de Cinema Espanyol com a millor compositor espanyol. També va ser nominat com compositor de Breakout de l’any per l’Associació Internacional de Crítics de Música de Cinema. En 2002, va ser el compositor més jove dels cinc compositors espanyols seleccionats pel laboratori de compositors de Sundance, celebrat a Barcelona.
Bataller es va graduar en la Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles, on va estudiar en el prestigiós programa Scoring for Motion Pictures and Television, gravant més de 10 vegades en els estudis Paramount.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...