MASTERCLASS
Solista internacional de tompeta i trombó

James Morrison és, segons qualsevol estàndard, un virtuós en el veritable sentit de la paraula. A més de la trompeta, aquest multiinstrumentista també toca el trombó, l’eufònia, el fliscorn, la tuba, els saxòfons i el piano. Als set anys, va rebre el seu primer instrument; als nou, va formar la seua primera banda; i als tretze, ja estava tocant professionalment en clubs nocturns. La seua carrera internacional es va desenvolupar igualment ràpid. Amb només 16 anys, James Morrison va debutar als Estats Units amb un impressionant concert al Monterey Jazz Festival. A això li van seguir actuacions en els grans festivals d’Europa, incloent Montreaux, Pori, North Sea, Niça i Berna, tocant amb moltes llegendes del jazz com Dizzy Gillespie, Cab Calloway, Woody Shaw, Red Rodney, George Benson, Ray Charles, B.B. King, Ray Brown i Wynton Marsalis, entre d’altres. També va actuar en els clubs de jazz més famosos del món, com el Blue Note i el Village Vanguard a Nova York, el New Morning a París i Ronnie Scott’s a Londres. La carrera de James Morrison fins ara ha estat diversa i potser atípica per a la majoria dels músics de jazz. Va gravar «Jazz Meets the Symphony» amb l’Orquestra Sinfònica de Londres dirigida per Lalo Schifrin, va oferir concerts al Royal Albert Hall amb l’Orquestra Filharmònica de Londres i a la Royal Opera House, Covent Garden per a la princesa Ana. Ha realitzat actuacions per mandat real en dues ocasions per a Sa Majestat la Reina Isabel II i per als presidents dels EUA Bush i Clinton a la Casa del Parlament d’Austràlia. El 1997, James va ser reconegut pel seu servei a les arts a Austràlia i va rebre una medalla de l’Orde d’Austràlia. A part de recórrer el món durant la major part de l’any, James també és el director de Morrison Records, un segell independent dedicat al millor del jazz. També dedica molt temps a l’educació, impartint classes magistrals i tallers en molts països i gestionant una beca de jazz. Usuari àvid de les últimes tecnologies, James està molt compromès en promoure la presència del jazz i l’educació musical a Internet. Quan no està escrivint bandes sonores de pel·lícules, componint o sent patrocinador de diverses orquestres juvenils, James es relaxa de maneres força poc convencionals per a un músic: competint en triatlons, fent rapel, volant el seu avió privat o participant en campionats de ral·lis. El seu amor pels cotxes és ben conegut, ja que va ser presentador del programa nacional de televisió «Behind the Wheel». Amb interessos tan amplis i una carrera tan plena de moments destacats, sembla que ha fet gairebé tot el que qualsevol podria desitjar, però quan li pregunten «Què queda per fer?» la seua resposta és típicament emocionant: «Això és només l’escalfament!»

EEUU, Professor de trompeta en la Virginia Commonwealth University

«Un sorprenent desplegament de virtuosisme… Això va ser alguna cosa molt diferent, interpretat per un artista de dons rars en veritat», ressenya de l’actuació de Rex Richardson en el Campionat Mundial de Música de 2013 a Kerkrade, Països Baixos.

Reconegut com a campió de la nova música de gènere que presenta la trompeta com a veu solista, l’Artista Intèrpret de Yamaha Rex Richardson va ser nomenat Personalitat Internacional de l’Any 2008 per Brass Herald, i ha estat anomenat «Un dels millors virtuosos de la nostra època» (Brass Herald, 2018).

Veterà del aclamat conjunt de cambra Rhythm & Brass, del llegendari Quintet i Sextet de Joe Henderson, de l’Ensemble de Jazz de Chicago de William Russo i de la reconeguda Brass Band of Battle Creek, les seves centenars d’aparicions com a solista inclouen festivals i conjunts en sis continents, com la Simfònica de Phoenix i l’Orquestra Filharmònica de Tailàndia, la Banda de Camp de l’Exèrcit dels Estats Units i la Banda Sinfònica de Tòquio, la Banda de Bronzes Fodens d’Anglaterra i l’Ensemble de Jazz Airmen of Note de la Força Aèria dels Estats Units.

Richardson ha ensenyat a la Virginia Commonwealth University des de 2002, ha estat Tutor Internacional de Trompeta al Royal Northern College of Music d’Anglaterra de 2012 a 2015 i a la Universitat JAM Music Lab d’Àustria des de 2018.

EEUU, Professora de trompeta en la University of Victoria’s School of Music

Merrie Klazek és una versàtil i respectada artista de la trompeta en el món de la interpretació i l’educació musical. Amb experiència en música orquestral, de cambra, solista, tradicional (folklòrica) i popular, Merrie es va unir al cos docent a temps complet a l’Escola de Música de la Universitat de Victoria el 2016, després de 21 anys com a trompetista principal en orquestres canadenques (Victoria Symphony, Thunder Bay Symphony, Orchestra London Canada). Merrie va obtenir el seu MMus a la Universitat Northwestern, on va estudiar amb el difunt Vincent Cichowicz.
Els seus viatges musicals l’han portat per tot el món, amb moments destacats com el Festival de Spoleto a Itàlia, Musik Contemporaire a Estrasburg (França), la sala Bunka Kaikan de Tòquio, el Festival Niyrbator a Hongria, aparicions en solitari amb orquestres canadenques i en festivals de música folklòrica de tot el món. L’àlbum en solitari de Merrie, «Songs to the Moon» (2000), va rebre elogis de la crítica i la seva nova producció, «Dance Around the Sun» (2023), va guanyar 2 Medalles de Bronze en els Global Music Awards.
Merrie ha participat com a ponent, artista i jurat en nombroses conferències internacionals. Les seves xerrades i presentacions abasten temes com Habilitats d’Interpretació, Pedagogia de la Trompeta, Dones en els Metalls, la Trompeta i la Cançó d’Art, i la Música com a Connector Global.
Merrie és una artista patrocinada per les trompetes Bach i les boques Wedge.

Espanya, Professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene

És un dels trompetistes més destacats per la seua labor com a docent i solista. Actualment compagina la seua labor com a professor amb l’activitat de solista i l’assistència a cursos, seminaris i jurat en concursos per tot el món. 
Forma duo estable amb el pianista Pepe Gallego, amb el qual ha recuperat i gravat el repertori més important per a trompeta i piano de compositors espanyols dels segles XX i XXI, amb els discos Siglo XX Español i Gestas de un Don Nadie.
També ha gravat el disc Sinergies junt amb el trombonista Carlos Gil i el disc Luz Barroca junt a l’organista Roberto Fresco. 
Ha participat en el disc Naturaleza Humana, gravant l’obra Viñetas Sinfónicas per a trompeta i orquestra de Juan J. Colomer, que reuneix l’obra per a metalls i orquestra d’aquest compositor, ajunte l’Orquestra Ciutat de Granada dirigits per José Luis Estellés. Recentment ha publicat el seu últim disc Des de la finestra junt amb el guitarrista Jaume Rico. 
Ha format part de l’Orquestra Simfònica de Balears, Orquestra Simfònica de Madrid i Orquestra de Cadaqués, a més de col·laborar com a primer trompeta amb orquestres de gran prestigi com Royal Concertgebouw d’Amsterdam, Mahler Chamber Orchestra, i Les Dissonances. 
Toca en exclusiva amb trompetes Stomvi – València.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Nascut a València en 1969, inicià els seus estudis musicals als 7 anys a l’escola de música de la S. M. Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i, principalment, amb Hermenegildo Rosa. Cursà la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats, respectivament, però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se al Conservatori Superior de Música de Madrid amb José María Ortí.

Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 29 CD i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació dels festivals SBALZ (www.sbalz.com) i Brassurround Torrent (www.brassurround.com). Amb Spanish Brass va rebre en 2020 el Premi Nacional de Música.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Naix a Albuixec (València) en 1970. Començà els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment, amb José Ortí en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va obtindre el “Premi d’Honor” en el grau superior.

En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquesta Ciudad de Granada (1991-1998).

És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha rebut Premi Nacional de Música en 2020 i amb qui té publicats 31 treballs discogràfics.

Espanya, Trompeta de l'Orquestra Nacional d'Espanya

Neix a La Roda (Albacete), comença els seus estudis amb Tomás Cortijo a l’Escola de Música de la seua localitat. Posteriorment realitza el Grau Professional amb el professor Luís Sánchez i el Grau Superior de trompeta a Còrdova finalitzant amb Jesús Rodríguez. Perfecciona els seus estudis musicals amb Arturo García, Luís González i Guillaume Jehl.
Guanyador del Primer Premi per Unanimitat en el II Concurs Nacional d’Interpretació de Trompeta «Alnafir» i del Segon Premi en el II Concurs Internacional de trompeta «Theo Charlier».
Trompeta Solista de l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège (Bèlgica) des de 2014 fins a 2018, col·labora amb diferents orquestres com la Orquestra de Còrdova, Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra del Palau de les Arts, ORTVE, OBC, Orquestra Simfònica de Galícia, Brussels Philharmonic, Orchestra Nazionale di Santa Cecilia de Roma, Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de France, BBC Symphony Orchestra de Londres i Orquestra de Cadaqués entre d’altres.
Ha realitzat gravacions per a Radio Nacional d’Espanya, TVE, Musiq3, RTBF (Ràdio Televisió Belga), Radio France, Mezzo, Deutsche Grammophon, BBC Radio i BBC ONE. També ha actuat en diverses de les sales més importants del món com Concertgebouw Amsterdam, Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena, Suntory Hall de Tòquio, National Arts Center d’Ottawa, Philharmonie Berlin, Philharmonie Paris, Barbican Center o Royal Albert Hall a Londres, tocant en l’última nit dels PROMS.
El 2023 realitza una gira pels Estats Units amb el quintet de metalls Spanish Brass. Des de 2017 és membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya i del quintet de metalls brassONEquintet.

Espanya, Trompa solista en el Teatre alla Scala de Milán

Nascut a Oviedo (Astúries) el 1986, és trompa solista de l’orquestra del Teatre alla Scala de Milà i de l’orquestra Filarmonica della Scala. Així mateix, és membre des de 2010 de l’orquestra West-Eastern Divan dirigida pel Mestre Daniel Barenboim.
Ha estat convidat a col·laborar com a trompa solista a la Filharmònica de Berlín, Staatskapelle de Berlín, Münchner Philharmoniker, Rundfunk-Sinfonieorchester de Berlín, Konzerthausorchester de Berlín, Norddeutsches Philharmonie de Rostock, Komische Oper de Berlín, Orquestra Filarmonica della Scala, Orchestre de Chambre de Caen, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquestra de la Comunitat Valenciana – Palau de les Arts, Orquesta Ciudad de Granada.
Al llarg de la seua trajectòria ha treballat sota la batuta de mestres com Daniel Barenboim, Claudio Abbado, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Herbert Blomstedt, Daniel Harding, Simon Rattle, Valery Gergiev, Daniele Gatti, Kirill Petrenko o Ricardo Chailly, entre d’altres.
Interpretant música de cambra ha compartit escenari amb músics com Daniel Barenboim, Martha Argerich, Klauss Thunemann o Radovan Vlatkovic, entre d’altres. A més, forma part del quintet de vent “i solisti della Scala” des de l’any 2015, interpretant una gran varietat de repertori amb concerts per tota Europa.
Com a concertista ha interpretat diverses obres, entre elles, el concert per a dues trompes de A.Vivaldi, el concert núm. 4 de W.A.Mozart, el concert núm. 1 de R.Strauss, el Konzertstück de Schumann en sales com l’Auditori Nacional de Música de Madrid, Palacio Euskalduna de Bilbao o el Teatro alla Scala de Milà.
Realitza el Grau Superior de Música en “Musikene” (Centre Superior de Música del País Basc) amb el professor Rodolfo Epelde, obtenint el 2008 la qualificació de “matrícula d’honor” en l’examen de fi de carrera. En eixe mateix any ingressa a la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i posteriorment a l’European Union Youth Orchestra (EUYO).
Amplia estudis a l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid amb Radovan Vlatkovic, durant els cursos 2008-09 i 2009-10, sent nomenat “Alumne Sobresortint de la Càtedra de Trompa”.
Durant els anys 2011-2012 forma part de l’Acadèmia de la Staatskapelle de Berlín sota la direcció del mestre Daniel Barenboim.

Espanya, Professor de l’Orquestra Nacional d'Espanya

Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i amb Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule d’Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va participar en classes magistrals amb Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster.

És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.

Imparteix cursos tant a Espanya com a l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.

Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munic.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Als 8 anys començà els seus estudis oficials de música en la seua localitat natal, Guadassuar (València). Va obtindre el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es traslladà al Conservatori Nacional de la Region de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or en el Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, ha col·laborat amb diverses formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diversos conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com).

En 1989, juntament amb els seus companys, va formar Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb el qual va aconseguir el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall Ciutat de Narbona (França) en 1996 i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música. Des de llavors la seua dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i màster class per tot el món.

Toca amb trompes Paxman.

MASTERCLASS
Solista internacional de tompeta i trombó

James Morrison és, segons qualsevol estàndard, un virtuós en el veritable sentit de la paraula. A més de la trompeta, aquest multiinstrumentista també toca el trombó, l’eufònia, el fliscorn, la tuba, els saxòfons i el piano. Als set anys, va rebre el seu primer instrument; als nou, va formar la seua primera banda; i als tretze, ja estava tocant professionalment en clubs nocturns. La seua carrera internacional es va desenvolupar igualment ràpid. Amb només 16 anys, James Morrison va debutar als Estats Units amb un impressionant concert al Monterey Jazz Festival. A això li van seguir actuacions en els grans festivals d’Europa, incloent Montreaux, Pori, North Sea, Niça i Berna, tocant amb moltes llegendes del jazz com Dizzy Gillespie, Cab Calloway, Woody Shaw, Red Rodney, George Benson, Ray Charles, B.B. King, Ray Brown i Wynton Marsalis, entre d’altres. També va actuar en els clubs de jazz més famosos del món, com el Blue Note i el Village Vanguard a Nova York, el New Morning a París i Ronnie Scott’s a Londres. La carrera de James Morrison fins ara ha estat diversa i potser atípica per a la majoria dels músics de jazz. Va gravar «Jazz Meets the Symphony» amb l’Orquestra Sinfònica de Londres dirigida per Lalo Schifrin, va oferir concerts al Royal Albert Hall amb l’Orquestra Filharmònica de Londres i a la Royal Opera House, Covent Garden per a la princesa Ana. Ha realitzat actuacions per mandat real en dues ocasions per a Sa Majestat la Reina Isabel II i per als presidents dels EUA Bush i Clinton a la Casa del Parlament d’Austràlia. El 1997, James va ser reconegut pel seu servei a les arts a Austràlia i va rebre una medalla de l’Orde d’Austràlia. A part de recórrer el món durant la major part de l’any, James també és el director de Morrison Records, un segell independent dedicat al millor del jazz. També dedica molt temps a l’educació, impartint classes magistrals i tallers en molts països i gestionant una beca de jazz. Usuari àvid de les últimes tecnologies, James està molt compromès en promoure la presència del jazz i l’educació musical a Internet. Quan no està escrivint bandes sonores de pel·lícules, componint o sent patrocinador de diverses orquestres juvenils, James es relaxa de maneres força poc convencionals per a un músic: competint en triatlons, fent rapel, volant el seu avió privat o participant en campionats de ral·lis. El seu amor pels cotxes és ben conegut, ja que va ser presentador del programa nacional de televisió «Behind the Wheel». Amb interessos tan amplis i una carrera tan plena de moments destacats, sembla que ha fet gairebé tot el que qualsevol podria desitjar, però quan li pregunten «Què queda per fer?» la seua resposta és típicament emocionant: «Això és només l’escalfament!»

Espanya, Trombó solista en l'Orquestra Simfònica de Berna

Nacido en 1994 en Carcaixent (Valencia), recibió su educación musical por primera vez por Agustí Martinez Caballero y Enrique Ferrando en La Sociedad Musical de Carcaixent donde más tarde continuaría su educación musical en el Conservatorio con Daniel Gimeno además de pertenecer a la prestigiosa academia “aula de trombón” con los profesores Indalecio Bonet y Carlos Gil.

En el verano de 2013, comenzó a estudiar música en el «Real Conservatorio Superior de Música» de Madrid con Elies Hernandis.

En 2014, estudió en la Universidad Mozarteum de Salzburg con Daniel Bomvin y durante sus estudios en Salzburg obtuvo una beca para estudiar en Londres donde obtuvo una licenciatura en trombón del Trinity College London (Guildhall School of Music and Drama).

De 2015 a 2016, completó la academia en la Filarmónica de Munich. Durante su carrera ha tocado con orquestas como la Orquesta de la Comunidad Valenciana (Les Arts), Filarmónica de Munich, Orquesta Tonhalle de Zurich, Budapest Festival Orchestra, Cincinatti Symphony Orchestra, Luzern Symphony Orchestra, WDR Symphony Orchestra (Colonia), Tapiola Sinfonietta (Finlandia), Opera de Zürich, Orquesta Simfonica de Basilea y ha trabajado con directores como Valery Gergiev, Antonio Pappano, Semion Bychkov, Paavo Parvi, Ivan Fisher, Manfred Honeck, Gianandrea Noseda entre otros…

Ha impartido cursos de perfeccionamiento y clases magistrales en diversos países como Tailandia, Corea del Sur, China, Japón, España, Italia, Suiza, Portugal entre otros además de pertenecer al equipo de docentes de la ESMAR (Escuela Superior de Música de Alto Rendimiento en Valencia).

Desde la temporada 2015, ocupa la plaza como trombonista solista de la Orquesta Sinfónica de Berna bajo la dirección de su director principal, Krzysztof Urbański. Además colabora regularmente con la Orquesta de Camara de Lausanne (OCL) y Seoul Philharmonic (SPO) (Corea del Sur) como trombón solista.

Vicente Climent desde 2017 hasta la actualidad es invitado trombón solista de Gstaad Festival Orchestra dirigida por Jaap Van Zweeden.

Desde 2019 a 2021 ha ocupado la plaza como trombón solista de la Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia di Roma bajo la dirección del maestro Antonio Pappano y recientemente ha ganado las pruebas orquestales como trombón solista con la prestigiosa London Symphony Orchestra, con la que tiene programados tours en Europa y Asia para 2024/25.

Espanya, Professor del CPM “José Iturbi” de Valencia

Té 3 CD publicats: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192), Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col.laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble i Sinergies (SB Produccions 034) amb el trompetista Luis González i el pianista Pepe Gallego.

Ha estat premiat en els concursos «Ciutat de Manresa», «Monserrat Alavedra» (Terrassa) i en el Wettvewerbs für Blechbläserquintette de Moers (Alemanya).

És professor resident del Festival Spanish Brass-Alzira (www.sbalz.com) i del Festival Brassurround-Torrent (www.brassurround.com). 

Junt amb Inda Bonet (SBLM), organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

És artista Buffet-Crampon i toca amb trombons A. Courtois.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Va començar els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad i amb Gilles Millière en el CNSM de París (França).

Ha sigut jurat de diversos concursos a França, Finlàndia i Espanya.

Ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Encuentros ATE i el International Trombone Festival a València.

Al costat de Carlos Gil organitza i imparteix classes a l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

Va ser professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya (1993-1998), que va abandonar per a dedicar-se en cos i ànima a Spanish Brass, realitzant gires per tot el món i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música i el Primer Premi del 6é Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França).

 

BOMBARDINO
David Childs
David Childs

Reino Unido, es miembro asociado del Royal College of Music de Londres; profesor del Royal Welsh College of Music & Drama y del Conservatorio de Birmingham; artista del Buffet Group Besson, Alliance y Reunion Blues; y director de la editorial Prima Vista Musikk. También es miembro fundador del exitoso cuarteto de metales Eminence Brass y Director Artístico de la principal orquesta de viento de Gales, Cardiff Symphonic Winds.

Ha actuado como solista, ha actuado con la BBC National Orchestra of Wales, Royal Philharmonic, BBC Concert Orchestra, Sinfonia Cymru, DCINY Symphony y la BBC Philharmonic.

Ha participado en importantes festivals como el Festival Internacional de Singapur, Welsh Proms, Harrogate International Festival, Cheltenham Festival, Melbourne International Festival, BBC Proms and New York Festival; performed solo recitals at the Wigmore Hall, Purcell Room and Bridgewater Hall; given Concerto performances at the Concertgebouw, Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Symphony Hall, New York’s Lincoln Center and London’s Royal Albert Hall, entre otros.
Realiza numerosas giras por Australia, Nueva Zelanda, Oriente Medio, Japón, Hong Kong, Europa y Estados Unidos. Es un entusiasta defensor de la música contemporánea y ha estrenado diez conciertos para bombardino, entre los que se incluyen la retransmisión en el Royal Albert Hall BBC Proms de Sunne Rising – The King Will Ride de Alun Hoddinott, el estreno en el Carnegie Hall de EE.UU. del Concierto para bombardino y orquesta de Karl Jenkins, el estreno televisado del Concierto para bombardino y orquesta de Philip Wilby y el estreno en el Reino Unido del Concierto para bombardino y orquesta de Christian Lindberg dirigido por el compositor.

EEUU, Professor de tuba en University of Southern California, California Institute of the Arts and the Colburn School

«Un intèrpret d’extravagància sorprenent» (Los Angeles Times) i «un estil impressionant» (Orange County Register), va obtenir la seua llicenciatura a la Universitat del Sud de Califòrnia, on va estudiar amb Jim Self i Tommy Johnson. Va obtenir el seu màster a la Universitat Estatal de Wichita, on va formar part del quintet de metalls del cos docent de WSU, l’Orquestra Simfònica de Wichita i va girar amb la Simfònica de Saint Louis, sota la direcció de Leonard Slatkin.

Va obtenir el seu Doctorat en Arts Musicals de la USC i aviat es va convertir en un intèrpret independent ocupat, tocant en llocs que van des de parcs d’atraccions fins a ballets, òperes i simfonies. Ha tocat amb la Filharmònica de Los Angeles, l’Òpera de Los Angeles, la Simfònica del Pacífic, l’Orquestra del Bol de Hollywood i totes les orquestres regionals del sud de Califòrnia. Ha gravat amb Diana Krall, Neil Diamond, Barbra Streisand, Josh Groban, Randy Newman, Meatloaf i Beck, entre d’altres. La primera vegada que va ser convidat a tocar en la banda sonora d’una pel·lícula va ser el 1989 per a «Eduard Manostijeras»; des de llavors, ha tocat en més de 800 bandes sonores de pel·lícules, programes de televisió i videojocs. Va ser la veu (de la tuba) de «¡Rompe Ralph!», va tocar en les bandes sonores més recents de John Williams i va ser solista destacat amb John Lithgow en «Sóc un manatí». Regularment grava per a Alexandre Desplat, Hans Zimmer, Harry Gregson Williams, James Newton Howard, Randy Newman, Christophe Beck i molts altres compositors.

Entre les seues gravacions més destacades es troben l’estrena guanyadora del Grammy del «Credo» de Penderecki (amb el Festival de Bach d’Oregon), dues gravacions amb Quintadillac, un quintet de metalls alemany. Recentment va llançar un CD en solitari, «Es Senteix Com Lluny», i va produir un CD de música nadalenca per a metalls, «Fiat Lux».

Ensenya a la Universitat del Sud de Califòrnia, l’Institut de les Arts de Califòrnia i l’Escola Colburn.

MASTERCLASS
Espanya, Catedràtic del CSM d’Alacant

Va estudiar en la banda de Carlet, en el Conservatori Superior de Música de València i a Bordeus i Perpinyà (França). Va formar part de la JONDE i va ser membre fundador de Spanish Brass.

Ha impartit classes en diversos conservatoris i ha sigut professor convidat per diverses joves orquestres espanyoles. A més, ha sigut convidat a la Geòrgia University, Hong Kong University, Eastman School, Tòquio Music Center, Epsival (França), Lieksa Brass Week, Festival Spanish Brass Alzira… Ha col·laborat amb diverses orquestres espanyoles i ha realitzat nombrosos enregistraments per a les emissores de ràdio internacionals i per a RNE.

La seua producció discogràfica com a solista inclou Origens, Et sona?, Wilder Tuba Suites, Dimontres, LA TU&BA amb la Banda del CSM Salvador Seguí de Castelló; I així que ens despertarem…, M’encanta Murcia!!! i Concerts per a Tuba i Banda.

Va actuar en el concert inaugural del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Va iniciar els seus estudis musicals als 11 anys. Va obtindre el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Va ampliar estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpignà (França) on va obtindre “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on va obtindre l’rsment “Très Bien à l’Unanimité”.

Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Bobo, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…

Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Polit Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…

Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb qui va rebre el Premi Nacional de Música en 2020.

Espanya, Professora de viola i de tècniques de concienciació corporal del Conservatori de Alcorcón

Natural de Llíria, inicia els seus estudis en La Unió Musical i els contínua al Conservatori Superior de València, posteriorment es trasllada al Conservatori Superior de Madrid amb E. Mateu i amb L. Llácer, i àmplia estudis amb A. Kovacks, B. Hamilton, J. Levine i R. Golani. 
Professora en nombrosos cursos de perfeccionament de viola i de pedagogia i formació de professorat, actualment és convidada regularment per a impartir cursos com a “Cordes a l’Aire” (Cedam), Orquestra Fundació Música Maestro, Cursos de la Junta d’Andalusia en Vélez Rubio (Almeria), Conservatori A. Barris (Granada), Conservatori de Basa, Fundació Ad libitum a Ontinyent (València), Conservatori de Mèrida i pel Conservatori Superior de València. 
Com a intèrpret ha col·laborat amb la ONE, ORTVE, Simfònica de Galícia i Simfònica de Madrid entre altres. 
Actualment és professora de viola del Conservatori de Alcorcón i reconeguda com una de les més destacades pedagogues del seu instrument, especialment en la pràctica de noves tècniques d’ensenyament. Ha realitzat diversos cursos d’especialització amb professors com A. Baget, S. Castre, S. Nelson, M. Zweig, C. Bossuat (Pedagogia Suzuki), I. Rodríguez (Pedagogia Dalcroze), Lynne Denig (Pedagogia Rolland), J. Faller (Pedagogia Kodaly), P. Young, K. Hockett, J. Vasseur, E. de Santiago, J. Irvine, S. Kuijken, R. Egarr, i E. Gati, entre altres. 
Especialment interessada en els coneixements i tècniques de conscienciació corporal, participa en nombrosos seminaris i cursos d’especialització d’aquestes matèries; Tècnica Alexander en Musikene amb A. Lande, Ioga musica amb J. Hernández, Mindfulness amb A. Alvarez, Por escènica amb G. Dalia, Musicoteràpia i Emocions (Alba Emoting) amb S. Castro i altres tècniques relacionades amb aquestes matèries amb M. López, P. Caixa i R. García. Tot això és el que la porta a crear i a impartir des de fa alguns cursos l’assignatura de Tècniques de consciència corporal al seu conservatori, sent convidada des de llavors per a dictar seminaris i jornades en diversos conservatoris de la geografia nacional.

França, Solista internacional i director

Nascut a Dijon el 1958, va començar a estudiar trompeta amb el seu pare Marcel Caens (també pare del saxofonista Jean-Pierre Caens). Va ser alumne de Robert Pichaureau, Pierre Pollin i Maurice André. Estudiant amb aquest últim, va rebre el primer premi de trompeta el 1977 i el primer premi de corneta el 1978 al Conservatori de París.

Va ser trompeta solista a l’Orquestra de Lió i corneta solista a l’Òpera de París. El 1976 va fundar el Arban Quintet i el 1989 Cuivres Français, a més de tocar en trio amb el trompetista André Cazalet i el trombó Michel Bequet. Ha sigut professor al Conservatori de Dijon des de 1985 i al CNSM de Lió des de 2003.

A l’abril de 2006, va publicar el CD 3ème Souffle gravat amb l’Orquestra Nacional de Lió (dir. Michel Plasson) amb tres obres escrites per a ell per W. Sheller, R. Galliano i M. Colombier. En 2015, per a la reedició d’aquest CD amb el segell Indesens es va afegir l’obra de P. Caratini.

Al juliol de 2011 va ser nomenat com «Chevalier des Arts et Lettres» pel Ministre de Cultura i al setembre de 2013, «Embajador Cultural de la Ciutat de Dijon, en relació amb la Ciutat de la Gastronomia i els Vins».