Matthias Hofs
Matthias Höfs

Alemanya, Membre de German Brass i professor en la Hochschule für Musik und Theater d'Hamburg

Va rebre la seua educació musical per part del professor Peter Kallensee en la Universitat de Música i Teatre d’Hamburg i del professor KonradinGroth en l’Acadèmia Karajan de l’Orquestra Filharmònica de Berlín. Amb tan sols 18 anys va ser contractat com a trompetista solista en l’Orquestra Filharmònica Estatal d’Hamburg, on va gaudir del món de l’òpera durant 16 anys. És membre de German Brass des dels seus inicis, en 1985.
Matthias Höfs sempre ha mostrat un esperit pioner, i per tant ha ampliat constantment l’horitzó del seu instrument, ja siga mitjançant una estreta cooperació amb altres compositors, que se senten inspirats pel seu incomparable virtuosisme i alegria de l’experimentació, o com a «ambaixador de la trompeta» en el seu estat natal de Schleswig-Holstein, en el nord d’Alemanya, o en cooperació amb els fabricants d’instruments Max i Heinrich Thein. A més de les seues actuacions en concert com a trompetista solista i músic de cambra, Höfs ha produït nombrosos CD en solitari, i conjuntament amb German Brass, més de 20 enregistraments. 
A l’octubre de 2016 German Brass va ser guardonat amb el Echo Klassik, un dels premis més destacats per a músics nacionals i internacionals.

Alemanya, Professor de Trompeta de la Hochschule für Musik de Detmold

Va estudiar trompeta a l’Escola Superior de Música Robert Schumann amb el professor Edmund Buschiger i a l’Escola Superior de Música de Karlsruhe amb el professor Reinhold Friedrich (examen de concertista).
Des de 1989 fins a 2014 va ocupar el lloc de trompeta principal en la Nationaltheaterorchester Mannheim.
També va ocupar la mateixa càtedra en diverses orquestres com la SWR Sinfonieorchester Bades-Baden / Freiburg, la HR Sinfonieorchester Frankfurt, la Radiophilharmonie Saarbrücken, així com les Operaorchestras a Stuttgart, München, Köln, Frankfurt, Düsseldorf, Wiesbaden, Darmstadt a.o.
Va ser membre de l’Orquestra de les Cambra Mahler i de l’Orquestra del Festival de Llucana.
Va treballar amb directors com Jun Märkl, Adam Fischer, Zubin Mehta, Daniel Harding, Peter Eötvös, Claudio Abbado, Daniele Gatti, Fabio Luisi, Marcello Viotti, Heinz Holliger, David Schalon, Rudolph Barschai, Vladiir Jurowski, Michael Gielen, Kristian Järvi i altres.
En 1990 va fundar el conjunt de música de cambra Mannheim Brass, amb el qual va guanyar diversos concursos, com els de Narbona, Moers i Passau. El conjunt va publicar 4 CD i va estrenar diferents obres, com el concert per a quintet de metalls i orquestra a la Duduki de Gina Kantscheli.
De 2001 a 2014 va ser professor de trompeta en la Musikhochschule Karlsruhe.
Ha sigut membre del jurat en diversos concursos, imparteix classes magistrals per tota Europa i els seus alumnes ocupen càtedres en diverses orquestres alemanyes.

Thierry Caens

MASTER CLASS
França, Solista internacional y director

Nascut en Dijon en 1958, va començar a estudiar trompeta amb el seu pare Marcel Caens (també pare del saxofonista Jean-Pierre Caens). Va ser alumne de Robert Pichaureau, Pierre Pollin i Maurice André. Estudiant amb aquest últim va rebre el primer premi de trompeta en 1977 i el primer premi de corneta en 1978 al Conservatori de París.

Va ser trompeta solista en l’Orquestra de Lió i corneta solista en l’Òpera de París. En 1976 va fundar el Arban Quintet i en 1989 Cuivres Français, amés de tocar en trio amb el trompista André Cazalet i el trombó Michel Bequet. Ha sigut professor al Conservatori de Dijon des de 1985 i al CNSM de Lió des de 2003.

A l’abril de 2006, va publicar el CD 3ème Souffle gravat amb l’Orquestra Nacional de Lió (dir. Michel Plasson) amb tres obres escrites per a ell per W. Sheller, R. Galliano i M. Colombier. En 2015 per a la reedició d’aquest CD amb el segell Indesens es va afegir l’obra de P. Caratini.

Al juliol de 2011 va ser nomenat com «Chevalier dones Arts et Lettres» pel Ministre de Cultura i al setembre de 2013, «Ambaixador Cultural de la Ciutat de Dijon, en relació amb la Ciutat de la Gastronomia i els Vins».

Espanya, Professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene

És un dels trompetistes més destacats per la seua labor com a docent i solista. Actualment compagina la seua labor com a professor amb l’activitat de solista i l’assistència a cursos, seminaris i jurat en concursos per tot el món. 
Forma duo estable amb el pianista Pepe Gallego, amb el qual ha recuperat i gravat el repertori més important per a trompeta i piano de compositors espanyols dels segles XX i XXI, amb els discos Siglo XX Español i Gestas de un Don Nadie.
També ha gravat el disc Sinergies junt amb el trombonista Carlos Gil i el disc Luz Barroca junt a l’organista Roberto Fresco. 
Ha participat en el disc Naturaleza Humana, gravant l’obra Viñetas Sinfónicas per a trompeta i orquestra de Juan J. Colomer, que reuneix l’obra per a metalls i orquestra d’aquest compositor, ajunte l’Orquestra Ciutat de Granada dirigits per José Luis Estellés. Recentment ha publicat el seu últim disc Des de la finestra junt amb el guitarrista Jaume Rico. 
Ha format part de l’Orquestra Simfònica de Balears, Orquestra Simfònica de Madrid i Orquestra de Cadaqués, a més de col·laborar com a primer trompeta amb orquestres de gran prestigi com Royal Concertgebouw d’Amsterdam, Mahler Chamber Orchestra, i Les Dissonances. 
Toca en exclusiva amb trompetes Stomvi – València.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Nascut a València en 1969, inicià els seus estudis musicals als 7 anys a l’escola de música de la S. M. Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i, principalment, amb Hermenegildo Rosa. Cursà la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats, respectivament, però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se al Conservatori Superior de Música de Madrid amb José María Ortí.

Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 29 CD i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació dels festivals SBALZ (www.sbalz.com) i Brassurround Torrent (www.brassurround.com). Amb Spanish Brass va rebre en 2020 el Premi Nacional de Música.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Naix a Albuixec (València) en 1970. Començà els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment, amb José Ortí en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va obtindre el “Premi d’Honor” en el grau superior.

En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquesta Ciudad de Granada (1991-1998).

És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha rebut Premi Nacional de Música en 2020 i amb qui té publicats 31 treballs discogràfics.

teles_moreno
Teles Moreno

Espanya, Professor de trompeta i música de cambra al CEM de Benifaió

Es va formar com a trompetista clàssic al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València (on va obtindre el Premi Extraordinari de Fi de Carrera) i en l’ESMUC de Barcelona, a més de perfeccionar-se amb solistes com Raúl Junquera, Luis González, Thierry Caens, Jens Lindemann o Andrea Lucchi, entre molts altres. Apassionat del jazz i la música moderna, va estudiar aquests estils amb Ramón Cardo i Toni Belenguer, amb qui compartir escenari es va convertir en una de les seues millors experiències.

Ha col·laborat amb l’Orquestra de València, European Symphony Orchestra, Òpera Nacional de Moldavia, Orquestra Simfònica del Teatre Castelar, Orquestra Musiké Hemera, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, amb formacions com Spanish Brass, Valencia Brass Band, Harmonie Ensemble, Metàl·lia Brass Band o Terra Brass, en musicals com The Beatles El Concierto, o en big bands com la IVAM Big Band o la Big Band del CSMV, el converteixen en un trompetista polivalent amb capacitat per treballar com a freelancer en qualsevol formació.

És membre fundador del quintet de metalls Back to Brass, amb qui ha realitzat concerts als festivals de metalls i música de cambra més prestigiosos d’Espanya, a més de l’enregistrament de dos discs: Enganxats a Monk (2017) i Back to Styles (2020).

En l’actualitat compagina la feina de professor de trompeta i música de cambra al CEM de Benifaió (València) amb nombroses col·laboracions amb orquestres simfòniques, bandes i grups de cambra, així com músic de sessió en produccions per a plataformes com Spotify, iTunes o Youtube Music.

Països Baixos, Professor en la Hochschule fürMusik und Theater d'Hamburg

Nascut en a la Haia, el seu pare també era trompista. Va estudiar en el Real Conservatori de Música de la seua ciutat natal on va rebre el «Prix d’Exellence». Posteriorment va continuar els seus estudis en la Universitat Folkwang d’Essen amb Hermann Baumann, qui el va nomenar un dels «principals trompistes de la seua generació».
De 1977 a 1990, va ocupar el lloc de trompa principal en l’Orquestra Simfònica NDR d’Hamburg (Alemanya). En 1990 va abandonar l’orquestra per a acceptar nombroses invitacions com a solista i músic de cambra. Exhibeix el seu excel·lent mestratge solista no sols en la trompa amb vàlvules moderna, sinó també en la trompa natural històrica. Els molts anys de col·laboració amb Jean-Pierre Rampal, Gustav Leonhardt i Frans Brüggen («Orchestraof the 18. Century»), així com nombroses actuacions com a solista, discos i enregistraments de ràdio i televisió en diversos països li han fet guanyar una excel·lent reputació internacional.
Les gires de concerts l’han portat a quasi tots els països del nord, oest i est d’Europa, així com als EUA, el Canadà, el Japó, Austràlia i Taiwan.
Des de fa anys, pertany al reduït cercle de solistes sol·licitats a tot el món, tant en trompa natural com en trompa cilindres. Les seues interpretacions dels concerts de Mozart i Strauss són especialment cèlebres a tot el món.

Espanya, Professor de l’Orquestra Nacional d'Espanya

Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i amb Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule d’Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va participar en classes magistrals amb Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster.

És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.

Imparteix cursos tant a Espanya com a l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.

Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munic.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Als 8 anys començà els seus estudis oficials de música en la seua localitat natal, Guadassuar (València). Va obtindre el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es traslladà al Conservatori Nacional de la Region de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or en el Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, ha col·laborat amb diverses formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diversos conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com).

En 1989, juntament amb els seus companys, va formar Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb el qual va aconseguir el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall Ciutat de Narbona (França) en 1996 i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música. Des de llavors la seua dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i màster class per tot el món.

Toca amb trompes Paxman.

Vincenzo Paratore

Itàlia, Trombó Solista de l'Orquestra del Teatre Massimo "V. Bellini "de Catània i professor de trombó en el Conservatori Caltanissetta a Sicília

Graduat de l’Institut Musical «V. Bellini» a Catània, Itàlia, va continuar els seus estudis al Conservatori Nacional Superior de París, on va guanyar el primer premi per unanimitat, i a l’Acadèmia Nacional Santa Cecilia a Roma. 
Té una intensa activitat musical, tant a Itàlia com a l’estranger, i actua regularment com a solista, així com amb les orquestres més prestigioses sota la direcció de directors de renom com Riccardo Muti, Yuri Termirkarnov, Aqueixa Pekka Salonen i Christoph Eschenbach, entre altres altres.
Ha guanyat els concursos internacionals més prestigiosos: 1r premi en el Concurs Internacional de Música per a Joves Intèrprets «Città di Chieri» en 2002, 1r premi en el Concurs Internacional de Porcia en 2007 i 1r premi del Concurs Internacional de Trombó de Jeju (Corea) en 2008. 
És membre del Quintetto d’Ottoni Siciliani amb el qual ha gravat dos discos i ha guanyat diversos premis. 
Figura ineludible del trombó italià, també col·labora amb la Real Òpera de Torí, l’Orquestra Simfònica de Sicília, el Teatre allaScala de Milà, l’Orquestra Filharmònica de La Scala i l’Orquestra Santa Cecilia de Roma. És convidat regularment com a solista i professor a Itàlia, Suïssa, Alemanya, França, Hongria, Colòmbia, Rússia, Espanya, Mèxic…

Espanya, Professor solista de la Banda Municipal de Castelló

Comença els seus estudis musicals en l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó de la mà de Miguel Arnau, Miguel de la Font i Francisco Cano. Va rebre el premi d’Honor Grau Elemental i Grau Mitjà en l’especialitat de Trombó en el CPM de la seua localitat amb Salvador Tarrasó. Va rebre també la d’Honor en l’especialitat de Música de Cambra. 
Va ser alumne de l’Acadèmia Internacional de Metalls «Ciutat de Vila-real» amb Inda Bonet.
Va rebre el Premi d’Honor Fi de Carrera en el RCSM de Madrid amb Juan Bautista Abad. 
En 1997 va formar part de l’Orquestra de Joves del Mediterrani (OJM). 
En 1998 va obtindre la plaça mitjançant concurs oposició en el CMPM «Mestre Feliu» de Benicarló. La seua labor pedagògica també s’ha desenvolupat en el CPM d’Ontinyent, CPM de Castelló i CPM de Torrent.

Espanya, Professor del CPM “José Iturbi” de Valencia

Té 3 CD publicats: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192), Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col.laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble i Sinergies (SB Produccions 034) amb el trompetista Luis González i el pianista Pepe Gallego.

Ha estat premiat en els concursos «Ciutat de Manresa», «Monserrat Alavedra» (Terrassa) i en el Wettvewerbs für Blechbläserquintette de Moers (Alemanya).

És professor resident del Festival Spanish Brass-Alzira (www.sbalz.com) i del Festival Brassurround-Torrent (www.brassurround.com). 

Junt amb Inda Bonet (SBLM), organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

És artista Buffet-Crampon i toca amb trombons A. Courtois.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Va començar els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad i amb Gilles Millière en el CNSM de París (França).

Ha sigut jurat de diversos concursos a França, Finlàndia i Espanya.

Ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Encuentros ATE i el International Trombone Festival a València.

Al costat de Carlos Gil organitza i imparteix classes a l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

Va ser professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya (1993-1998), que va abandonar per a dedicar-se en cos i ànima a Spanish Brass, realitzant gires per tot el món i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música i el Primer Premi del 6é Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França).

 

BOMBARDINO
David Childs
David Childs

Reino Unido, es miembro asociado del Royal College of Music de Londres; profesor del Royal Welsh College of Music & Drama y del Conservatorio de Birmingham; artista del Buffet Group Besson, Alliance y Reunion Blues; y director de la editorial Prima Vista Musikk. También es miembro fundador del exitoso cuarteto de metales Eminence Brass y Director Artístico de la principal orquesta de viento de Gales, Cardiff Symphonic Winds.

Ha actuado como solista, ha actuado con la BBC National Orchestra of Wales, Royal Philharmonic, BBC Concert Orchestra, Sinfonia Cymru, DCINY Symphony y la BBC Philharmonic.

Ha participado en importantes festivals como el Festival Internacional de Singapur, Welsh Proms, Harrogate International Festival, Cheltenham Festival, Melbourne International Festival, BBC Proms and New York Festival; performed solo recitals at the Wigmore Hall, Purcell Room and Bridgewater Hall; given Concerto performances at the Concertgebouw, Carnegie Hall, Queen Elizabeth Hall, Symphony Hall, New York’s Lincoln Center and London’s Royal Albert Hall, entre otros.
Realiza numerosas giras por Australia, Nueva Zelanda, Oriente Medio, Japón, Hong Kong, Europa y Estados Unidos. Es un entusiasta defensor de la música contemporánea y ha estrenado diez conciertos para bombardino, entre los que se incluyen la retransmisión en el Royal Albert Hall BBC Proms de Sunne Rising – The King Will Ride de Alun Hoddinott, el estreno en el Carnegie Hall de EE.UU. del Concierto para bombardino y orquesta de Karl Jenkins, el estreno televisado del Concierto para bombardino y orquesta de Philip Wilby y el estreno en el Reino Unido del Concierto para bombardino y orquesta de Christian Lindberg dirigido por el compositor.

BOMBARDINO
Tormod Flaten

Noruega, Bombardí solista de la Banda de les Reals Forces Navals Noruegues

Amb els seus tres enregistraments com a solista, les seues aparicions en els principals festivals internacionals i la seua passió pel desenvolupament de nous repertoris, s’ha consolidat com una de les veus més interessants del bombardí.

Ha actuat en directe en ràdio i televisió i ha actuat com a solista als Estats Units, Corea, Gran Bretanya, França, Suïssa, Àustria, Hongria, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca i Finlàndia.

Va estudiar bombardí amb Kim Lofthouse i Grethe Tonheim en l’Acadèmia Grieg de la Universitat de Bergen. Els seus dos recitals d’examen van ser històrics, sent el primer metalista noruec a obtenir la màxima nota possible en totes dues ocasions.

En 2014 va guanyar l’audició per al lloc de bombardí solista en la Banda de les Forces Navals Reals de Noruega a Bergen. Va ser professor de bombardí en l’Acadèmia Grieg i va formar part de la junta directiva de l’Associació Internacional de Bombardí Tuba.

Va actuar amb la banda noruega de metalls Eikanger-Bjørsvik durant 13 anys i va ser membre fundador i bombardí principal de Bjørsvik Brass durant 14 anys.

Com a director, ha treballat extensament amb diverses de les millors bandes de vent i metall de Noruega. Va portar a Sandvikens Ungdomskorps a la victòria en 2011, quan es van coronar campions noruecs de bandes de vent. Ha participat en nombrosos concursos internacionals i nacionals de bandes, solistes i conjunts.

També dirigeix l’editorial Fonamental Music, amb música per a bombardí.
És artista de Bufet Group i toca un bombardí Besson Sovereign 180th Anniversary LimitedEdition.

José Vicente Climent_v1
José Vicente Climent

Espanya, Professor de tuba i música de cambra en el Conservatori Superior de Música d'Aragó

Estudià a l’escola de música «José Cardona Lahoz» de Llombai, en la Unió Protectora Musical, en el Conservatori «Perfecto García Chornet» de Carlet i en el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, obtenint matrícula d’honor en tuba, orquestra i música de cambra. S’ha format també amb Miguel Á. Calvo Cervera i a l’aula de tuba Spanish Brass, on ha rebut classe dels professors Vicente López, Ramiro Tejero i Sergio Finca.
És membre de la bossa de tuba de l’Orquestra de Còrdova, Orquestra Oviedo Filarmonía, Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya (OBC), Banda Simfònica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao i Banda Municipal de Santander.
En 2017, amb Spanish Brass, va realitzar una gira internacional als Estats Units, Mèxic i França. En 2018 al costat del quintet de metalls Immensity Brass va realitzar una gira de concerts a la Xina. Col·labora assíduament amb la Swiss Orchestra.
Ha estat convidat com a professor en nombrosos cursos i festivals, com el NumskullBrass Festival, Forumt Ciutat de Torrent, Spanish Brass Alzira, etc. Des de 2016, organitza el «Curs d’estiu per a tuba i bombardí», al seu poble natal (Llombai).
Ha format part de la JONDE, JOGV, JONC, ORJM, OSR. Ha participat en nombrosos concerts amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts), OCV, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Nacional d’Espanya, ONE, Orquestra de Còrdova, ODC, Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya, OBC, Grup Mixtou, Grup Enigma, entre altres. 
Durant la seua trajectòria ha estat guardonat en diversos concursos: 1r Premi en el Concurs de tuba “Categoria artistes” organitzat per l’AETYB. 1r Premi en el concurs Nacional de Tubes de la Vila Joyosa, 1r premi en el concurs de Música de cambra «Valeriano Machí Esparza» de Benimodo i finalista en el concurs de tuba-solo de l’Orquestra Ràdio France. Junt amb el quintet de metalls Back to Brass, del qual és membre fundador, ha gravat els CD Enganxats a Monk Back to Styles.

MASTER CLASS
Espanya, Catedràtic del CSM Óscar Esplá d’Alacant

Va estudiar en la banda de Carlet, en el Conservatori Superior de Música de València i a Bordeus i Perpinyà (França). Va formar part de la JONDE i va ser membre fundador de Spanish Brass.

Ha impartit classes en diversos conservatoris i ha sigut professor convidat per diverses joves orquestres espanyoles. A més, ha sigut convidat a la Geòrgia University, Hong Kong University, Eastman School, Tòquio Music Center, Epsival (França), Lieksa Brass Week, Festival Spanish Brass Alzira… Ha col·laborat amb diverses orquestres espanyoles i ha realitzat nombrosos enregistraments per a les emissores de ràdio internacionals i per a RNE.

La seua producció discogràfica com a solista inclou Origens, Et sona?, Wilder Tuba Suites, Dimontres, LA TU&BA amb la Banda del CSM Salvador Seguí de Castelló; I així que ens despertarem…, M’encanta Murcia!!! i Concerts per a Tuba i Banda.

Va actuar en el concert inaugural del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Espanya, Membre de Spanish Brass

Va iniciar els seus estudis musicals als 11 anys. Va obtindre el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Va ampliar estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpignà (França) on va obtindre “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on va obtindre l’rsment “Très Bien à l’Unanimité”.

Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Bobo, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…

Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Polit Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…

Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb qui va rebre el Premi Nacional de Música en 2020.

Espanya, WRLuthier

Luthier amb una trajectòria professional de més de 20 anys en l’especialització de reparació d’instruments de vent metall i vent fusta, va desenvolupar el seu ofici a Veneçuela, Àustria i Espanya, en aquests últims països en prestigioses fàbriques de construcció d’instruments musicals. Ara compta amb el seu propi taller situat en Alaquás (València), sent reparador autoritzat de diverses fàbriques de renom internacional que avalen el seu treball, igual que molts músics professionals que li recomanen al llarg del territori nacional i internacional.

Remei Silvestre
Remei Silvestre

Espanya, Professora de viola i de tècniques de concienciació corporal del Conservatori de Alcorcón

Natural de Llíria, inicia els seus estudis en La Unió Musical i els contínua al Conservatori Superior de València, posteriorment es trasllada al Conservatori Superior de Madrid amb E. Mateu i amb L. Llácer, i àmplia estudis amb A. Kovacks, B. Hamilton, J. Levine i R. Golani. 
Professora en nombrosos cursos de perfeccionament de viola i de pedagogia i formació de professorat, actualment és convidada regularment per a impartir cursos com a “Cordes a l’Aire” (Cedam), Orquestra Fundació Música Maestro, Cursos de la Junta d’Andalusia en Vélez Rubio (Almeria), Conservatori A. Barris (Granada), Conservatori de Basa, Fundació Ad libitum a Ontinyent (València), Conservatori de Mèrida i pel Conservatori Superior de València. 
Com a intèrpret ha col·laborat amb la ONE, ORTVE, Simfònica de Galícia i Simfònica de Madrid entre altres. 
Actualment és professora de viola del Conservatori de Alcorcón i reconeguda com una de les més destacades pedagogues del seu instrument, especialment en la pràctica de noves tècniques d’ensenyament. Ha realitzat diversos cursos d’especialització amb professors com A. Baget, S. Castre, S. Nelson, M. Zweig, C. Bossuat (Pedagogia Suzuki), I. Rodríguez (Pedagogia Dalcroze), Lynne Denig (Pedagogia Rolland), J. Faller (Pedagogia Kodaly), P. Young, K. Hockett, J. Vasseur, E. de Santiago, J. Irvine, S. Kuijken, R. Egarr, i E. Gati, entre altres. 
Especialment interessada en els coneixements i tècniques de conscienciació corporal, participa en nombrosos seminaris i cursos d’especialització d’aquestes matèries; Tècnica Alexander en Musikene amb A. Lande, Ioga musica amb J. Hernández, Mindfulness amb A. Alvarez, Por escènica amb G. Dalia, Musicoteràpia i Emocions (Alba Emoting) amb S. Castro i altres tècniques relacionades amb aquestes matèries amb M. López, P. Caixa i R. García. Tot això és el que la porta a crear i a impartir des de fa alguns cursos l’assignatura de Tècniques de consciència corporal al seu conservatori, sent convidada des de llavors per a dictar seminaris i jornades en diversos conservatoris de la geografia nacional.