És docent, compositor i director. Tot i que escriu habitualment per a diferents formacions orquestrals i música per a la imatge, la seua tasca compositiva principal se centra en la música simfònica per a banda, ensembles de vent metall, vent fusta o percussió.

 

Actualment, compagina la composició amb la docència i la direcció, i és director titular de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya (Espanya). També com a director, ha dirigit la seva pròpia música en formacions de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya, així com a països com Polònia, Estats Units o Itàlia.

 

Les seves obres han estat interpretades per importants formacions, festivals o concursos d’interpretació internacionals com el Conservatori Nacional de Lisboa, Jeju International Wind Ensemble Festival de Corea del Sud, Brassband Excelsior Veenwoudsterwal d’Holanda, Federazione dei Corpi Bandística di Trento, els concursos d’interpretació de Veldhoven i Enschede a Holanda, CIBM València, Musikfest Baden Württemberg d’Alemanya, Concours National CMF de Niort, Concours National de Musique de Bourbon-Lancy, entre d’altres.

 

Sol ser requerit com a assessor musical en enregistraments, per oferir diferents conferències i xerrades sobre instrumentació o participar com a jurat en diversos concursos nacionals i internacionals, destacant la seva participació com a membre del jurat del Concurs Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2018, el Concurs Internacional de Composició Corciano (Itàlia) i el Concurs Internacional de Composició de Jeju (Corea del Sud). La seva feina és habitual a diferents països amb bandes professionals o amateurs, preparant o dirigint la seva pròpia música, especialment a Europa.

La seva música ha estat registrada en multitud de CD d’importants formacions d’Holanda, França, Espanya i Portugal principalment, distribuïts majoritàriament per l’editorial holandesa Molenaar Edtition, amb la qual col·labora publicant alguns dels seus treballs per a instruments de vent metall i percussió. És amb aquesta editorial amb qui va publicar el seu primer àlbum monogràfic a nivell internacional el 2015.

 

Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals de composició. Els més destacats: el segon premi i menció d’honor de la 27a Edició del prestigiós Concurs Internacional de Composició Original per a Banda de Corciano (Itàlia) el 2009, el primer premi del mateix concurs a la 29a Edició de 2013 i el premi Euterpe de la música atorgat el 2014 per la FSMCV. En els últims anys, el seu treball constant en l’àmbit de la composició per a instruments de vent metall i percussió, l’ha portat a rebre encàrrecs i estrenar les seves obres a més de vint països de tot el món com Espanya, Noruega, Països Baixos, Estats Units, Alemanya, França, República Txeca, Brasil, Itàlia, Taiwan, Polònia, Singapur, Corea del Sud, Japó, etc. Ha col·laborat amb la seva música, amb formacions i músics internacionals de renom com Belgian Brass, Steven Mead, Pacho Flores, Ximo Vicedo, Ricardo Carvalhoso, David Rejano, Toni Scholl, Georg Pranger o Josep Burguera.

 

Actualment, treballa en diferents encàrrecs que seran estrenats aquest 2024 per formacions com Spanish Brass (Espanya), la Brillante Brass Band (Corea del Sud), i la Seoul Wind Orchestra, en commemoració del seu 50è aniversari. La seva segona simfonia per a orquestra de vent és també un encàrrec realitzat per la Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen de Suïssa per al 2025.

 

www.carlospellicer.es

L'edició de 2022 del Festival SBALZ compta amb una ajuda de l'IVC d'11.781 euros.