Gregory Fritze, personalitat del festival


Gregory Fritze és un premiat  intèrpret i compositor estatunidenc, a més de ser receptor de la beca Fulbright. Nascut en Allentown (Pennsylvania) en 1954, actualment resideix en Daytona Beach Shores (Florida). Va realitzar els seus estudis universitaris al Conservatori de Boston, on va estudiar tuba amb Chester Roberts, i va fer un màster en la Universitat d’Indiana, estudiant amb Harvey Phillips. S’ha jubilat recentment en el Berklee College of Music, on va ser professor de composició i tuba de 1983 a 2016. També va ser tuba solista de la Rhode Island Philharmonic des de 1983 fins a 2016. Ha actuat amb The Colonial Tuba Quartet, The Harvey Phillips Tuba Consort, Cambridge Symphonic Brass Ensemble, i Boston Brass Ensemble, entre altres.
Les seues obres han sigut interpretades més d’un miler de vegades en 26 països. Ha escrit al voltant d’un centenar de peces per a orquestra, banda, grups de cambra i solistes. Ha guanyat més de 60 premis de composició, tant a nivell nacional com internacional, incloent premis per les obres Excursions i Petite Suite for Brass Quintet, que s’inclouen en aquest CD. Té quaranta composicions gravades comercialment per als segells Albany Rècords, MSR Classics, Crystal Rècords, Mark Records i altres.
Ha sigut conferenciant, director d’orquestra i intèrpret convidat en molts conservatoris, universitats i festivals de música dels Estats Units, el Canadà, el Japó, Sud-amèrica i Europa.
Gràcies a la beca Fulbright va realitzar un treball de recerca a València, els resultats del qual estan publicats en el treball Composicions per a instruments de vent de compositors espanyols (Compositions for Wind Instruments by Spanish Composers), disponible en internet. A més, continua impartint conferències per tot el món sobre la música espanyola per a banda, ja que ha ampliat la seua investigació durant els últims vint-i-cinc anys.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...