Costa Rica, membre de Boston Brass

La seua carrera abasta des de concerts com a solista amb orquestres com la Simfònica de Nashville, la de Florida, la Simfònica de Springfield, la Simfònica Veneçuela, la Simfònica Nacional de República Dominicana i la Simfònica Nacional de Costa Rica, entre altres; fins a gires mundials i col·laboracions amb Ricky Martin, Alejandro Sanz, Luis Enrique, Rey Ruiz, Marc Anthony, Celia Cruz i Gloria Estefan, entre altres. Es va formar en la New World School of the Arts i en la Universitat de Miami i ha sigut trompeta solista a la Miami Symphony, la Sinfonieta de Caracas i l’Orquestra Simfònica Veneçuela. Ha actuat en els American Music Awards, Premis MTV, Premis Grammy i en nombrosos programes de televisió. Ha gravat els CD Simple Gifts, Latin Nights, Reminiscing, Rewired, Inner Voice i Spanish Air. Imparteix classes magistrals a tot el món, a més de ser professor associat de trompeta en la Blair School of Music de Nashville. És artista Yamaha.

EUA, membre de Boston Brass

Jeff Conner du 36 anys tocant la trompeta amb Boston Brass. Va ser un dels membres fundadors del grup en la seua època d’estudiant a la g Universitat de Boston.

Amb Boston Brass ha ofert concerts i impartit classes magistrals en els 50 estats dels Estats Units i en altres 32 països. Boston Brass forma part del Consell Assessor d’Artistes Internacionals de la Facultat de Música de la Universitat de Mahidol a Bangkok, Tailàndia. L’educació musical exerceix un paper important en la missió del grup. Creuen que és crucial deixar una gran petjada musical i educativa allà on van.

Conner també forma part del professorat de música de l’Anna Maria College, on imparteix classes de trompeta aplicada, música de cambra i un curs per a educadors musicals.

Igual que la resta de membres de Boston Brass, és artista Yamaha.

EEUU, solista internacional

Ha actuat a tot el món com a solista o acompanyat d’un gran ventall d’artistes i grups, interpretant música clàssica i jazz… Va créixer en Montana, i va ser el seu pare, músic autodidacta, el seu primer mestre. Posteriorment va estudiar a l’Eastman School of Music, on es va graduar.
Ha estrenat nombroses obres seues amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, l’Orquestra de la Ràdio de Budapest, La Royal Philharmonic de Londres o l’Orquestra Simfònica de Nuremberg, entre altres. Després de l’estrena del seu Emerald Concerto amb l’Orquestra Simfònica Syracuse, Allen va rebre un gran reconeixement com a compositor. 
D’altra banda, ha impartit classes en les principals universitats de tot el món incloent la Eastman School of Music, Banff Center for the Performing Arts, Kansas State University, Ohio State University, West Texas State University, the Skidmore Jazz Institute i la Trompeten Akademie de Bremen Germany. Actualment és artista resident en la University of South Carolina. El seu Mètode de Trompeta d’Allen Vizzutti i el seu Nous Conceptes per a la Trompeta (Alfred Music Publishing) s’han convertit en manuals per als estudiants de trompeta de tot el món.

Espanya, professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene

Espanya, professor del Centre Superior de Música del País Basc Musikene

Va estudiar a l’escola de la banda de Silla, en el Conservatori Superior de Música de València i amb Pierre Thibaud a París i amb Bo Nilsson a Suècia. Va ser membre de l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma i professor del Conservatori Professional de Palma, trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.

Amb l’organista Roberto Fresco ha gravat el CD Luz Barroca i amb el pianista José Gallego el CD Siglo XX Español. En 2013 va publicar Gestas de un Don Nadie i en 2019 Sinergies amb el trombonista Carlos Gil. 

Ha actuat nombroses amb orquestres a més de col·laborar com a primer trompeta amb l’Orquestra de Cadaqués i la Royal Concertgebouw d’Amsterdam. 

És professor resident dels festivals SBALZ i Brassurround i de l’Acadèmia d’Alt Rendiment d’Ad Libitum a Ontinyent.

Espanya, membre de Spanish Brass

Nascut a València en 1969, inicià els seus estudis musicals als 7años a l’escola de música de la S. M. Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i, principalment, amb Hermenegildo Rosa. Cursà la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats, respectivament, però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se en el Conservatori Superior de Música de Madrid amb José María Ortí.

Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 28 CD i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació dels festivals SBALZ (www.sbalz.com) i Brassurround Torrent (www.brassurround.com). Amb Spanish Brass va rebre en 2020 el Premi Nacional de Música.

Espanya, membre de Spanish Brass

Naix a Albuixec (València) en 1970. Començà els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment, amb José Ortí en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va obtindre el “Premi d’Honor” en el grau superior.

En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquesta Ciudad de Granada (1991-1998).

És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha rebut Premi Nacional de Música en 2020 i amb qui té publicats 30 treballs discogràfics.

EUA, membre de Boston Brass

Natural de Las Vegas, es va unir a la Filharmònica de la seua ciutat amb 18 anys i es va establir ràpidament com a freelance a Las Vegas Strip, actuant en 1.700 representacions de l’espectacle Phantom – The Las Vegas Spectacular en 6 anys; a més ha actuar amb artistes de talla internacional. Va ser membre del Dallas Brass i, en 2009, es va unir Boston Brass. Ha gravat Prophecy de Tony Labounty amb l’Orquestra de Vent de la UNLV. Ha impartit cursos i classes magistrals en la Juilliard School, la Eastman School of Music, l’Acadèmia Sibelius (Finlàndia), l’Acadèmia de Música Bruckner (Àustria), el Conservatori Yong Siew Toh (Singapur), el Real Conservatori d’Escòcia, la Reial Acadèmia de Música (Londres), l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Hong Kong i molts més. Forma part del Consell Assessor d’Artistes Internacionals de la Facultat de Música de la Universitat Mahidol de Tailàndia.

És artista Yamaha.

EUA, professora associada de la New Mexico State University

La carrera de Nancy ha combinat la interpretació i l’educació. Va rebre una Llicenciatura en Educació Musical de l’Escola de Música de la Universitat de Wittenberg a Springfield, Ohio, estudiant amb Richard Chenoweth; a més de rebre un Mestratge en interpretació Música en la Universitat Estatal de nou Mèxic, estudiant amb Warner Hutchison. Compaginant-ho amb ser trompa solista de la Simfònica de les Creus en New Mexico State University i segona trompa de l’Orquestra Simfònica del Pas i la Companyia d’Òpera del Pas. Així mateix, a quin actua amb organitzacions educatives i participa en conferències regionals i internacionals, incloses les de l’Associació d’Educadors de Música de nou Mèxic, la Conferència Internacional de Metalls de Dones i la IHS. 

Espanya, professor de l’Orquestra Nacional d'Espanya

Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i amb Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule d’Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va participar en classes magistrals amb Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.

Imparteix cursos tant a Espanya com a l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.

Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munic.

Espanya, membre de Spanish Brass

Als 8 anys començà els seus estudis oficials de música en la seua localitat natal, Guadassuar (València). Va obtindre el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es traslladà al Conservatori Nacional de la Region de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or en el Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, ha col·laborat amb diverses formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diversos conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com).

En 1989, juntament amb els seus companys, va formar Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb el qual va aconseguir el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall Ciutat de Narbona (França) en 1996 i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música. Des de llavors la seua dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i màster class per tot el món.

Toca amb trompes Paxman.

Veneçuela, membre de Boston Brass

Es también Trombón solista de la Palm Beach Symphony Orchestra y de la Florida Grand Opera Orchestra. Estudió en la Escuela Superior de Música José Ángel Lamas de Caracas, en la Universidad de Indiana en Bloomington (EE.UU.) con Keith Brown y se graduó en la Universidad de Miami. Fue solista de la Orquesta Sinfónica de Venezuela de 1995 a 2008. Ha actuado con otras orquestas sinfónicas como la de Colombia, Central Ohio Symphony, Carabobo (Venezuela). En Venezuela estuvo a cargo de la Academia Nacional de Trombón, fue profesor del conservatorio de música Simón Bolívar, de la Universidad Nacional Experimental de las Artes e impartió talleres de música de cámara en el Sistema Nacional de Orquestas y Coros Juveniles e Infantiles.

Ha realizado giras con Franco De Vita, Juan Luis Guerra & 4.40, Gilberto Santa Rosa, Rubén Blades, Luis Enrique, Raphael y Oscar D’Leon. En 2019, lanzó su primer CD en solitario, Eternal Gratitude, premiado con un Grammy Latino y producido por Sam Pilafian. Es artista Yamaha.

Espanya, professor Solista de la Banda Municipal de Castelló

Va començar els seus estudis musicals en l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó de la mà de Miguel Arnau, Miguel de la Font i Francisco Cano. Va rebre el Premi d’Honor Grau Elemental i Grau Mitjà en l’especialitat de Trombó en el CPM de la seua localitat amb Salvador Tarrasó i Esment d’Honor en l’especialitat de Música de Cambra i el Premi d’Honor Fi de Carrera en el RCSM de Madrid amb J. B. Abat. Va ser alumne de l’Acadèmia Internacional de Metalls «Ciutat de Vila-real» amb Inda Bonet. En 1997 va participar en Orquestra de Joves del Mediterrani (OJM), amb Gilles Millière.En 1998 va obtindre la plaça mitjançant concurs oposició en el CMPM «Mestre Feliu» de Benicarló. Posteriorment la seua labor pedagògica es desenvolupa en el CPMd’Ontinyent, CPM de Castelló i CPM de Torrent.

Espanya, professor del CPM “José Iturbi” de Valencia

Té 3 CD publicats: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192), Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col.laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble i Sinergies (SB Produccions 034) amb el trompetista Luis González i el pianista Pepe Gallego.

Ha estat premiat en els concursos «Ciutat de Manresa», «Monserrat Alavedra» (Terrassa) i en el Wettvewerbs für Blechbläserquintette de Moers (Alemanya).

És professor resident del Festival Spanish Brass-Alzira (www.sbalz.com) i del Festival Brassurround-Torrent (www.brassurround.com). 

Junt amb Inda Bonet (SBLM), organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

És artista Buffet-Crampon i toca amb trombons A. Courtois.

Espanya, membre de Spanish Brass

Va començar els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad i amb Gilles Millière en el CNSM de París (França).

Ha sigut jurat de diversos concursos a França, Finlàndia i Espanya.

Ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Encuentros ATE i el International Trombone Festival a València.

Al costat de Carlos Gil organitza i imparteix classes a l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).

Va ser professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya (1993-1998), que va abandonar per a dedicar-se en cos i ànima a Spanish Brass, realitzant gires per tot el món i amb qui, en 2020, va rebre el Premi Nacional de Música i el Primer Premi del 6é Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França).

EUA, membre de Boston Brass

És el membre més recent de Boston Brass, un grup que mescla la música de cambra, jazz i dedicació a l’educació musical, cosa que encaixa a la perfecció amb un tubista que se sent igual de còmode amb Bach que amb el bebop. Ha actuat per tot els Estats Units, des del Corn Palace fins al Carnegie Hall, i ha realitzat gires per Europa amb la Chicago Symphony i l’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Se’l pot escoltar en l’enregistrament de la 4a Simfonia de Xostakóvitx de l’Orquestra Simfònica de Chicago, guanyadora d’un Grammy en 2008. Ha participat com a músic en l’episodi Slave to Memory de la sèrie de televisió Empire de la 20th Century Fox. Quan no està de gira amb Boston Brass, imparteix classes de tuba i bombardí a Chicago en la Universitat Northeastern Illinois, actua amb la High Hat Second Line, inspirada a Nova Orleans, i és membre de la virtuosa Brass Band of Battle Creek.

Espanya, Catedràtic del CSM Óscar Esplá d’Alacant

Va estudiar en la banda de Carlet, en el Conservatori Superior de Música de València i a Bordeus i Perpinyà (França). Va formar part de la JONDE i va ser membre fundador de Spanish Brass.

Ha impartit classes en diversos conservatoris i ha sigut professor convidat per diverses joves orquestres espanyoles. A més, ha sigut convidat a la Geòrgia University, Hong Kong University, Eastman School, Tòquio Music Center, Epsival (França), Lieksa Brass Week, Festival Spanish Brass Alzira… Ha col·laborat amb diverses orquestres espanyoles i ha realitzat nombrosos enregistraments per a les emissores de ràdio internacionals i per a RNE.

La seua producció discogràfica com a solista inclou Origens, Et sona?, Wilder Tuba Suites, Dimontres, LA TU&BA amb la Banda del CSM Salvador Seguí de Castelló; I així que ens despertarem…, M’encanta Murcia!!! i Concerts per a Tuba i Banda.

Va actuar en el concert inaugural del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Espanya, membre de Spanish Brass

Va iniciar els seus estudis musicals als 11 anys. Va obtindre el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Va ampliar estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpignà (França) on va obtindre “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on va obtindre l’rsment “Très Bien à l’Unanimité”.

Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Bobo, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…

Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Polit Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…

Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb qui va rebre el Premi Nacional de Música en 2020.

Espanya, luthier

Luthier amb una trajectòria professional de més de 20 anys en l’especialització de reparació d’instruments de vent metall i vent fusta, va desenvolupar el seu ofici a Veneçuela, Àustria i Espanya, en aquests últims països en prestigioses fàbriques de construcció d’instruments musicals. Ara compta amb el seu propi taller situat en Alaquás (València), sent reparador autoritzat de diverses fàbriques de renom internacional que avalen el seu treball, igual que molts músics professionals que li recomanen al llarg del territori nacional i internacional.

Espanya, pedagoga i directora de Cosquillas Musicales

Natural de Villarrobledo (Albacete), actualment resideix a Salzburg (Àustria) on també és músic freelance de jazz, director de banda i educador.

Va estudiar en el CPM Teresa Berganza de Madrid, en el Superior d’Aragó i va fer un màster amb en la Universität Mozarteum Salzburg (Àustria). Va ser alumne de l’Aula de Trombó amb Inda Bonet i Carlos Gil i de David Rejano. Ha treballat amb la Camerata Academica Salzburg, Mozarteumorkester Salzburg, ensemble OENM, grup ENIGMA de l’Auditori de Saragossa, SoundINBrass, amb la Pulquería, Scheibsta und die Buben, Lungau Big band i The RASP jazz quartett.

En 2009, va patir distonia focal, una malaltia neuronal de la qual va tardar huit anys a recuperar-se i que li ha servit per a entendre la pedagogia des d’un altre punt de vista i la relació amb l’instrument des d’una posició privilegiada.

Espanya, distonia

Natural de Villarrobledo (Albacete), actualment resideix a Salzburg (Àustria) on també és músic freelance de jazz, director de banda i educador.

Va estudiar en el CPM Teresa Berganza de Madrid, en el Superior d’Aragó i va fer un màster amb en la Universität Mozarteum Salzburg (Àustria). Va ser alumne de l’Aula de Trombó amb Inda Bonet i Carlos Gil i de David Rejano. Ha treballat amb la Camerata Academica Salzburg, Mozarteumorkester Salzburg, ensemble OENM, grup ENIGMA de l’Auditori de Saragossa, SoundINBrass, amb la Pulquería, Scheibsta und die Buben, Lungau Big band i The RASP jazz quartett.

En 2009, va patir distonia focal, una malaltia neuronal de la qual va tardar huit anys a recuperar-se i que li ha servit per a entendre la pedagogia des d’un altre punt de vista i la relació amb l’instrument des d’una posició privilegiada.

Espanya, Romera Brass

De l’afició de tocar el trombó i la meua curiositat per saber com funcionen els filtres m’ha donat l’oportunitat de poder ajudar el músic a aconseguir el seu millor equip de filtres.

Romera Brass també té un “Projecte de “Filtres Solidaris” amb la col·laboració dels músics actuals més destacats com Spanish Brass.
Filtres exclusius creats des de l’admiració i la gratitud per compartir amb nosaltres els valors de l’amistat i la cerca de l’excel·lència, amb aquesta col·laboració ajudem a xiquets/es de tot el món amb problemes greus de salut.
Programa Cuida’m de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

España, coach d'alt rendiment

Treball des que tenia 18 anys. De Coach d’Alt Rendiment ? No home, no. He sigut professor de música durant tota la meua vida, músic en diverses bandes i orquestres juvenils nacionals i internacionals i coach. També he escrit per diversió en blogs i revistes esportives.

I d’on ve el Coaching d’Alt Rendiment? Imagine que del meu fanatisme pels campions de l’esport, el lideratge, i la part mental. Em vaig convertir en un apassionat de la lectura sobre tots aqueixos temes a més de fer cursos i Màsters sobre desenvolupament personal, Coaching, PNL, Psicologia Esportiva i Educació Financera. 

Unint tots els meus aprenentatges, vaig configurar i dirigisc LimitsAway, per a guiar a músics al fet que traguen tot el seu màxim rendiment mental, anímic i emocional per a millorar les seues vides, que visquen felices i dormen tranquils.