del 27 de juny a l'1 de juliol de 2023

La 22a edició del Festival Spanish Brass Alzira, una experiència
única per a gaudir de classes, concerts, tallers i exposicions

Arriba la nova edició del Festival Spanish Brass Alzira. 22 anys realitzant un gran festival al voltant de la família dels instruments de metall, sempre renovant i buscant noves experiències per al gran públic, els músics i alumnes.

Buscant fomentar i motivar als instrumentistes, a més de potenciar els seus talents, el festival continua oferint tot tipus de classes i tallers, amb professors i músics internacionals i nacionals.
Com tots els anys, les classes estaran impartides per molts dels artistes que ens visiten i dirigides principalment a estudiants de grau mitjà i superior. Es dividiran entre classes col·lectives i individuals. A més, comptarem amb diferents tallers durant el festival interessants i variats, on es tractaran temes com la distonia, la cura dels instruments, la fabricació de filtres o la pedagogia enfocada cap als més xicotets.
Igualment, com en edicions anteriors, els alumnes tenen l’entrada als concerts assegurada i de manera gratuïta.

Jose Sibaja
Jeff Conner
Allen Vizzutti
Luis González
Carlos Benetó
Juanjo Serna
Chris Castellanos
Nancy Joy
Javier Bonet
Manuel Pérez
Domingo Pagliuca
Carlos Gil
Inda Bonet
Félix G. Peñarrubia
William Russell
Vicente López
Sergio Finca
Wilmer Ramírez
Judit Martín
Antonio Brazález
Toni Romera
Luciano Valls

Nascut a València el 1952, va estudiar dret a la seua Universitat, obtenint la llicenciatura en dret públic en 1975. Després d’uns anys dedicat a l’exercici professional, va ingressar en 1980 com a tècnic superior en la Diputació de València,  i, amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia en 1982, després de les transferències d’Educació, va ser encarregat de posar en marxa el servei jurídic de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, incorporant-se a la funció pública de la Generalitat.

La música ha estat la seua afició des de ben petit i, de manera especial, la música coral. Com a cantaire ha format part o ha col·laborat amb moltes agrupacions valencianes, com ara l’Orfeó Universitari de València, el cor de cambra Lluís Vich, Cambra Musical del Port, Petits Cantors de València, Coral Vicent Ripollés de Castelló, Cor del Conservatori Superior de València, Cor Veus Grans, i, en l’actualitat, el Cor del Casino Musical de Godella. Tanmateix, és un autodidacta musical, sense estudis oficials, encara que ha assistit a diferents classes i cursets de cant, iniciació a la direcció coral, i música en institucions com ara la FCEC o Europa Cantat, o amb mestres com Lambert Climent.

La seua  vessant d’organitzador musical va començar a la facultat amb les sessions de l’Aula de Música, entre 1971 i 1974, fent audicions comentades de músiques de Stravinsky o Mahler, encara poc conegudes i interpretades a la ciutat. En la seua etapa de directiu de l’Orfeó Universitari, entre els anys 1972 i 1980, sota la direcció d’Eduardo Cifre, va tindre un interés especial pel muntatge de músiques del segle XX i de compositors valencians. Va ser promotor i coordinador dels Festivals Corals de la Diputació de València, entre 1981 i 1987, amb el concurs musical de Jesús Ribera Faig, i organitzador de diferents aplecs, cursets i festivals del moviment coral valencià d’aquells anys. Formà part de les primeres directives de la COACE, Confederació coral espanyola, entre 1983 i 1988, de la mà d’Oriol Martorell. A partir de 1985 va formar part del Consell Assessor de Música de la Generalitat, nomenat pel conseller Ciprià Ciscar.

En el seu camí professional per l’Administració de la Generalitat ha tingut responsabilitats molt vinculades a la gestió musical, com ara el càrrec d’Administrador General de l’Institut de les Arts Escèniques Cinematografoa i Música, els anys 1988-1990, sota la direcció de Carme Alborch, o la de responsable del departament de difusió i ajudes de l’Institut Valencià de la Música, de 2000 a 2013, amb Immaculada Tomàs de directora. Posteriorment, amb la creació de CulturArts i, poc després, de l’Institut Valencià de Cultura, ha estat responsable del departament d’Ajudes de Música, Teatre i Cinematografia fins a 2017, any de la seua jubilació per aplicació reglamentària.

És una compositora i trompista amb experiència diversa en música de concert i per a escena, així com música per a mitjans audiovisuals. És coneguda pel seu treball creatiu en produccions musicals simfòniques que acosten melodies, ritmes, i harmonies de música clàssic-contemporània i estils populars com el jazz, el pop, el flamenc i la música electrònica. 

Ha guanyat concursos de composició com el International Women Brass Conference Prize (Foundations, IWBC, 2019), Premi Dona i Cultura (Gènesi, Diputació de Màlaga, 2013) i el Concurs Internacional de Composició Salvador Seguí (Joc de xiquets, SIMC Montserrat, 2007). La seua cançó Un café per a emportar va obtindre una nominació als Hollywood Music in Media Awards (HMMA, 2015). Ha rebut encàrrecs de composició d’artistes i agrupacions reconegudes com Spanish Brass i la Banda Simfònica Municipal de Barcelona (Sambori, 2017) i el Metall·lògic Ensemble (Brass Therapy, 2015) i per a diversos concursos, festivals i organitzacions, incloent el Festival Internacional de Piano Iturbi (Anchor’s Flight, 2019), la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Snapan, 2018), l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins (Foundations, AETyB, 2016), el Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana (Flor de Maig, 2016) i l’Associació de la Paràlisi Cerebral (Niño Duende, 2006). 

Ha participat en nombrosos enregistraments com trompista, destacant l’àlbum Providencia (2010) de Danilo Pérez, nominat a un Grammy. Ha sigut arranjador i orquestadora en números àlbums, pel·lícules, i projectes audiovisuals, incloent els llargmetratges Miracle in Cell No. 7 (2019), Buñuel en el Laberinto de las Tortuguas (2018), Hunter’s Prayer (2017), Kidnap (2017) i Misconduct (2016). Ha col·laborat amb el cantant Santiago Auserón com a arranjadora en l’àlbum i gira Vagamundo (2014-2018). 

Té màsters en Educació, Tecnologia i Innovació (MEd) i Administració i Direcció d’Empreses (MBA), un grau en Composició per a Mitjans Audiovisuals (BM), i Títol Superior de Música en Trompa i Composició. Va guanyar una beca completa de la SGAE per a cursar els seus estudis en Berklee College of Music. La seua investigació recent se centra en l’ús de tècniques de ludificació en la pràctica instrumental en els ensenyaments elementals de música. Ha sigut membre del jurat en nombrosos concursos i ha participat en panells com a compositora en diverses conferències musicals. Actualment treballa com a subdirectora de Composició i Producció Contemporània (CWP) en Berklee College of Music a Boston.