És un dels quintets de metalls més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional. En 1996 va obtindre el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i, en 2019, el Premi Espai Ter de Música de Torroella de Montgrí pel projecte Mira si hem corregut terres… Ha rebut quatre Premis Carles Santos atorgats per l’Institut Valencià de Cultura, pels seus CD XXX i Mira si hem corregut terres… (2019), Les Aventures de Monsieur Jules (2020) i Spanish Brass (a) LIVE (2021).

En 2020 va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d’Interpretació que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya.

Ha publicat trenta treballs discogràfics, que mostren les seues múltiples facetes. 

Organitza dos festivals de vent-metall: Spanish Brass Alzira-SBALZ (www.sbalz.com) i Brassurround Torrent (www.brassurround.com).

El grup toca amb trompetes i trombó Shires, trompa Paxman, tuba Melton, broquets i sordines Romera Brass i amb la nova aplicació BlackBinder. Spanish Brass utilitza i és propietari de la marca d’estotjos d’instruments marca Bags.

A més, rep suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministeri de Cultura-INAEM.

www.spanishbrass.com

Realitza més de 100 concerts a l’any. Ha actuat en tot els Estats Units i en altres 32 països i ha impartit classes magistrals a tot el món, incloent sessions i residències a l’Escola de Música Eastman, l’Escola Juilliard, l’Escola de Música Shepherd de la Universitat Arrisse, el Conservatori de Música Peabody, la Universitat del Nord de Texas, la Reial Acadèmia de Música de Londres, el Conservatori Yong Siew Toh de la Universitat Nacional de Singapur, l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Hong Kong i la Universitat Mahidol de Bangkok.

Boston Brass és artista Yamaha i els seus membres han participat com a professors i intèrprets en la Mid West Band and Orchestra Clinic, la World Association for Symphonic Bands and Ensembles, la Japan Band Clinic, les Music Educators National Conferences, la American Bandmaster Association Conference, el American Band College, la Western International Band Clinic i la Texas Bandmasters Association Convention.

Boston Brass ha actuat en The CBS Early Show, en National Public Ràdio’s Performance Today, en el Great American Brass Band Festival i ha gravat diversos discos com Reminiscing, Rewired, Latin Nights, Ya Gotta Try, Christmas Bells are Swingin’ o The Stan Kenton Christmas Carols.

Creada en 1968, el 1977 el Govern, va reconeixer a la Societat Musical d’Alzira, el caràcter d’utilitat pública i el 1995 va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i l’any següent, la Insígnia d’Or de la Ciutat d’Alzira. En les seues aules estudien al voltant de cinc-cents alumnes, que van nodrint amb el pas dels anys les plantilles de les diferents agrupacions que la conformen (Banda Simfònica, Banda Jove, Orquestra de Cambra, Agrupació d’adults Ibn Jafadja, Rumbau Grup de Metalls, Grup de Percussió, etc.). Des de l’any 2001 el “Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller” i des de 2002 coorganitza el Festival Spanish Brass Alzira.

Han estat directors de la Societat Musical d’Alzira, José M. Sanchis Chapa, Francisco Hernández Guirado, Ramon Herrero García, Ernest Artal Nicanor Sanz Sifre, Ángel Crespo García (de 1992 a 2015, amb qui , Ramón Garcia i Soler, Mikael Celda González, el seu director titular.

Com presidents han estat Miguel Simó, Abel Barceló, Ricardo Bellver, Salvador Ausina, José Palacios, José Goig, Bernardo Blasco, Miguel Oliver, Francisco José Ríos, José Mascarell, Bernat Ríos, Amparo Pérez, Juan Carlos Monerri, Camilo Mascarell i, en la actualitat en funcions, Loreto Petit.

Nascut a Alaquàs (València), compagina la seua labor de director amb la direcció del Conservatori de la seua ciutat natal. Es va formar com a instrumentista a València i Barcelona, rebent classes de nombrosos professors, com Ramón Herrero, Rafael Tortajada i Salvador González. En el camp de la direcció va estudiar amb Juan Luis Martinez, Denise Ham i Salvador Mas, i va assistir a nombrosos cursos amb Josep Pons, Jesús López-Cobos, Norbert Nozy, entre altres. Va estudiar el diploma de direcció Wiener Meisterkurse en el Konservatorium Wien Privatuniversität, amb els professors Jörg Bierhance i Salvador Mas Conde. També va obtindre el diploma del curs internacional celebrat a Berlín amb Michael Jurowski. 
Va ser seleccionat i va participar en el concurs de direcció que organitza l’Orquestra de Cadaqués. En 2018 va obtindre el Premi al millor director en l’II Concurs d’Orquestres BANKIA, celebrat en el Palau de les Arts de València i el mateix any va debutar amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Guatemala. En 2021 va rebre el Premi Castell d’Alaquàs en la categoria d’Arts. En la seua faceta com a docent ha sigut professor en diferents escoles de música i conservatoris. Dirigeix amb freqüència i ha impartit cursos de direcció a València, Alemanya, els EUA, Colòmbia, República Dominicana, Costa Rica, Panamà, Guatemala.

Alba Armengou Quintet és un projecte consolidat a Barcelona que naix l’any 2020. Aquesta formació de jazz es caracteritza per la versatilitat de gèneres, abastant el swing i bebop, música brasilera i folklore llatinoamericà. Està format per la cantant i trompetista Alba Armengou, el saxofonista Marçal Perramon, el guitarrista Vicente López, el baixista David Muñoz i el bateria Enric Fuster.

Inicià la seua trajectòria musical l’any 2007. Es tracta d’una banda de dixieland al més pur estil “New Orleans”. Al llarg d’aquest temps ha realitzat actuacions de diferent índole al llarg de tota la Comunitat Valenciana. D’entre elles cal destacar les audicions a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, concert a la casa de cultura del Port de Sagunt i màster class en el Conservatori Joaquín Rodrigo de Sagunt. A més, ha participat en diverses ocasions en el cicle d’esdeveniments musicals realitzats en el barri antic de Sagunt, a més ha participat en la amenización de diferents tipus de celebracions (Fira del comerç de Sagunt, actes del món faller, Mercat solidari de Puçol, Festival SBALZ, etc.).
Actualment, la Locomotora Jazz Band està integrada per Manuel Díaz Martínez (trompeta), Alberto Martínez Pérez (clarinet), José Miguel Ramírez Lozano (trombó), Jorge García Chavarría (banjo) i José Antonio Oriola Angresola (contrabaix). Tots ells són músics professionals amb una llarga experiencia tant en el terreny clàssic com en el modern.

El Quintet de Metalls AlVent és un grup de metalls valencià amb un ampli i dilatat repertori que abraça des de l’edat mitjana fins el s. XXI. En els 30 anys de trajectòria ha participat en nombrosos festivals i cicles de concerts principalment al País Valencià i ha enregistrat 3 CD: 3650 dies, Vents de Festa i Vent-i-5, sent el darrer integrat per encàrrecs del quintet a compositors del seu entorn, com J. Santacreu, X. Cano, L. García, J. Mont o V. Vallés. El 4rt CD l’està gravant enguany dins d’un projecte d’integració amb el grup Tocant i Rodant. 

Tocant i Rodant és un duet format per Pep Aguilar i Pasqual Salort com a tabaleter i dolçainer fa ara 25 anys amb l’objectiu de recuperar este format a les festes locals i crear una escola al poble. Posteriorment han vist la necessitat d’impulsar l’ampliació del repertori apostant per fer comandes a compositors valencians com F. Ferrando, V. Vallés o J.R. Pascual Vilaplana i experimentant en altres terrenys més allunyats de la música tradicional. El fruit d’aquesta política es veurà amb el CD que estan enregistrant junt al Quintet de Metalls AlVent.

IOS quartet naix en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, de la mà de 4 joves estudiants de trombó del centre. 

Héctor Mora, Quique Benítez i els germans Marcos i Alberto Miquel comparteixen, no sols la inquietud musical que els porta a formar l’agrupació, si no que els 4 són naturals de Torrent, músics de les bandes de la Unió Musical de Torrent i la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent i antics alumnes del Conservatori Professional Música de la ciutat. Així, la seua formació musical està especialment unida a la tradició més profunda de la cultura musical valenciana. 

El grup rep consells i formació contínua en el Conservatori Superior per Cristina Aguilera Gómez, catedràtica de música de cambra.

En 1901 el Ajuntament de València va proposar a Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal sota la direcció de Santiago Lope, qui en 1903 va dirigir el seu primer concert interpretant, entre altres obres, L’Entrà de la Murta.

Celebra anualment nombroses actuacions, entre les quals destaquen als cicles del Palau de la Música, el mes de juny als Jardins del Palau, en diversos municipis de la Comunitat Valenciana i ciutats europees, així com els concerts celebrats en els actes protocol·laris de l’Excm. Ajuntament en Corporació.

En 2003, a proposta de la Ministra d’Educació, Cultura i Esports es va concedir a la Banda Municipal la Corbata de l’Orde Civil d’Alfons X El Savi.

Està en possessió de la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, la més alta condecoració concedida per l’Estat Espanyol.

Han sigut directors titulars de la Banda Municipal els mestres Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Sánchez Torrella i Bonete. En l’actualitat ho és Rafael Sanz-Espert.

Sanz-Espert és una de les batutes més dinàmiques, expressives i representatives dins del panorama musical internacional de música de vents. Dirigeix amb assiduïtat les bandes simfòniques professionals més importants d’Espanya. També col·labora, com a director convidat, en The O.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, Orquestra de València, Orquestra Simfònica Nacional de Paraguai, Banda Simfònica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estat de Sao Paulo, Orquestra de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra, Grand Symphonic Winds Minnesota. Així mateix, dirigeix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago).

Ha sigut Director Titular de la Banda Municipal de Bilbao (2002-2012) i de la Banda Simfònica Municipal de Madrid (2012-2018), membre del WASBE Board of Directors (2009-2015) i del Consell d’Administració li la Societat d’Artistes AIE (2014-2018). En l’actualitat és Director Artístico del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors i Director Titular de la Banda Simfònica Municipal de València.

Creat en 2008, han estrenat numeros espectacles com “Go Higher!”; “Be here now”, una innovadora proposta on ens conviden a redescobrir el llegat de George Harrison; “What’s going on” amb els èxits del mític segell Motown; i “Gospel meets Latin”. El 2018 celebren el seu 10° aniversari amb la gira #10anysdescalços. En 2020 estrenen a la Sala Apolo “Las immortales”, cançons de Marvin Gaye, Lionel Richie, Stapple Singers, Stevie Wonder, The Tempations, The Commodores, Bill Withers, The Jackson 5, Barry White, Kool & the Gang…. I a la fi del 2020, estrenen a l’Auditori de Barcelona i en el Teatre Arriaga de Bilbao, l’espectacle “Gospel, músiques de l’ànima” amb la Banda Municipal de Barcelona i la Banda Municipal de Bilbao sota la direcció de José R. Pascual-Vilaplana i amb arranjaments de Ramon Escalé on per primera vegada a casa nostra es versionen els clàssics del Gospel sota la coloració simfònica i espectacular que aporta la sonoritat de la Banda.

Director, pianista, compositor i arranjador de Manresa, va rebre el Títol Superior de Música a l’Escola Superior de Música de Catalunya en 2010.

És director i fundador de Barcelona Gospel Messengers, Esclat Gospel Singers (Manresa)

Goizargi Gospel Choir (Euskadi) i la Barcelona Big Latin Band. I va ser director dels Cors de Gospel del Conservatori del Liceu (Barcelona).

Entre els premis que ha rebut destaquen: Best Big band conductor per la Jazz Musicians Association Award en 2001 i 2002. El Enderrock Award Best Jazz Album 2013 per Pavana Club amb la Barcelona Big Latin Band i en el Enderrock Award Best Jazz Album 2017 Be Here Now: George Harrison Tribute amb el Barcelona Gospel Messengers.

Nascuda a València, comença els seus estudis musicals a l’edat de 8 anys. Estudia piano en el Conservatori Superior de Música de València amb Mario Monreal, obtenint Matricula d’Honor i Premi Fi de Carrera. Posteriorment, àmplia la seua formació musical sota la direcció de Lucca Chiantore i Leonel Morales.
Assisteix a cursos impartits per músics com Ficar Bither, Mario Monreal, Joaquín Achúcarro, Luca Chiantote, Paul Badura-Skoda, Fernando Puchol, Josep Maria Colom, Enrico Pache, Rinaldo Alessandrini, Katia & Marielle Labeque, Ferenc Rados, Elisa Agudiez i Claudio Martínez, realitzant recitals com a solista i component de diverses formacions musicals en diversos festivals de música, tant a nivell nacional com internacional.
Des de fa alguns anys, compagina la seua labor concertística amb la docent. Ha exercit la seua labor pedagògica en el Conservatori Superior de Castelló, a l’escola de Música Duetto i, actualment, en le Conservatori José Iturbi de València.