PROFESSORS

Trompeta
Trompeta
Roberto Bodí

(Espanya)

Naix a Cullera (València). Comença els seus estudis musicals amb Salvador Albert Tarragó i Gerardo Pérez Busquier. Posteriorment contínua amb el professor Ricardo Soldado i finalitza els seus estudis superiors en el Conservatori Superior de Música d’Alacant amb Jaume Signes obtenint el Premi Extraordinari Fi de Carrera en l’especialitat de trompeta.
Es trasllada als Estats Units i estudia amb els professors Britton Theurer, Bryand Goff, John Rommel, Barbara Butler and James Thompson. També assisteix a cursos amb Willem van der Vliet, Eric Aubier, José Ortí, Fred Mills, Stephen Burns, Mark Ridenour, Dóna-li Clevenger, membres de Spanish Brass i membres de Madrid Brass.
Ha col·laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Ciutat de Granada,l’Orquestra Simfònica de Galícia, la Orquestra de Cadaqués, Grup Enigma,Orquestra Bandart, Israel Philharmonic sota la direcció de Zubin Metha i Mavrïnsky Theatre Orquestra sota la direcció de Valery Gergiev.
Com a solista ha interpretat diversos concerts per a trompeta entre els quals destaquen el Concert en Sib Major de Albinoni juntament amb la Orquestra de la Universitat de València i el Concert per a trompeta i orquestra de Arutunian juntament amb l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.
Entre les seues activitats pedagògiques destaquen les col·laboracions com a professor convidat amb la Orquestra de la Universitat de València, l’Orquestra del Conservatori Superior de Salamanca, la Jove Orquestra de Sòria, la Jove Orquestra de Castella i Lleó i la Jove Orquestra Nacional d’Espanya. També participa en cursos de trompeta en Alaquás, Lalín, Vila d’Encreuaments, Bandeira, Bou i Alhama de Almería, en els conservatoris professionals de Cullera, Dénia, Javea, Altea, La Corunya i Osca i en Jamilena, organitzat per la Universitat de Jaén i a l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Santiago de Compostel·la.
Des de l’any 2000 és solista de l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i membre del quintet de metalls d’aquesta orquestra. També és membre del grup Divejazz el repertori del qual està basat en la música de Claude Bolling. Va ser professor del Conservatori Professional de Valladolid i des de 2004 és Catedràtic en el Conservatori Superior de Música de Salamanca.
Trompeta
Luis González

(Espanya)

Professor de Musikene de Sant Sebastià i solista internacional.
Va començar a estudiar trompeta en l’escola de la banda de la seua ciutat natal, Silla, amb Manolo Campos i Eduardo Tarín. Va acabar els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Leopoldo Vidal. Posteriorment va estudiar amb Pierre Thibaud a París i amb Bo Nilsson a Suècia.
Va ser membre de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” i professor del Conservatori Professional de Palma de Mallorca. Va ser trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid (1994-2005) i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona (2004-2011).
Trompeta
Adam Rapa

(Estats Units de Nord Amèrica)

És un intèrpret, compositor, productor i educador àmpliament conegut pel domini, la versatilitat i l’emoció que aporta als escenaris, estudis i aules de tot el món.
Nascut a Boston, Massachusetts, va començar a estudiar trompeta als 11 anys, als 13 tocava de manera professional i als 16 anys ja era trompeta solista en moltes de les grans bandes del Berklee College of Music. Als 18, ja amb una pròspera carrera independent, havia actuat en molts festivals de jazz de tot el país i en tots els clubs de jazz importants de Boston i molts de Nova York, inclòs el Blue Note.
Ha participat com a artista convidat i conferenciant en trobades de trompeta a tot el món, inclòs el International Trumpet Guild (ITG), i en desenes de festivals.
Ha compartit escenari i/o gravat amb els guanyadors dels premis Grammy Nicholas Payton & Roy Hargrove, Christian McBride, Wycliffe Gordon, Eric Reed, Robert Glasper, Jason Moran, Cyrus Chestnut, Fred Wesley, Jorge Pardo, The Nova Orleans Jazz Orchestra (baix Adonis Rose), Chuco Valdéz, Branford Marsalis, Soulive, Doc Severinsen, Belgian Brass, Alice in Chains, la Danish Radio Big Band, la Danish Radio Entertainment Orchestra (Underholdnings Orkester), el compositor de cinema guanyador d’un Oscar A. R. Rahman i molts altres grans artistes.
Entre 2001 i 2007, va participar en l’espectacle de Broadway Blast!, guanyador de premis Tony i Emmy, i en diverses altres produccions de la mateixa companyia, realitzant més de 2.000 espectacles als Estats Units, el Japó i el Regne Unit. Des de llavors, ha compost i coproduït diverses produccions teatrals per a metalls al Japó.
El seu primer àlbum en solitari, Life on the Road, va rebre elogis de la crítica per la seua vasta diversitat musical, virtuosisme i ànima, i el seu segon àlbum, Rebelión (amb Zoltan Kiss, de Mnozil Brass) li va donar al món dels metalls una fusió única i inigualable de sensibilitats clàssiques, Jazz i tango. En el seu àlbum més recent, Live in Argentina, explora el costat més íntim del Latin Jazz en un programa ric en poesia.
Trompeta
Juanjo Serna

(Espanya)

Naix a Albuixec (València) en 1970. Comença els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment amb José Ortí en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, on obté el Premi d’Honor en el grau superior.
En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquestra Ciutat de Granada (1991-1998).
És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs Internacional de Quintets de Metall de Narbonne 1996 (França) i el Premi Nacional de Música en 2020 i ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya.
Trompeta
Carlos Benetó

(Espanya)

Nascut a València en 1969, inicia els seus estudis musicals als 7 anys en l’escola de música de la Societat Musical Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i principalment amb Hermenegildo Rosa. Cursa la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats respectivament. Però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se en el Conservatori Superior de Música de Madrid, amb José María Ortí.
Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 20 CDs i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació de dos esdeveniments anuals tan importants com els Festivals SBALZ-Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround-Torrent (www.brassurround.com). Amb Spanish Brass en 2020 va guanyar el Premi Nacional de Música.
Trompeta-Masterclass
Thierry Caens

(França)

Va començar la trompeta amb el seu pare Marcel Caens (també pare del saxofonista Jean-Pierre Caens).
Thierry Caens va ser alumne de Robert Pichaureau, Pierre Pollin i Maurici André. Va obtenir en la classe de Maurici André el primer premi de trompeta en 1977 i el primer Premi de corneta en 1978 al Conservatori de París.
Només trompeta a l’Orquestra Nacional de Lió en 1975.
Fundador del “Arban Quintet” en 1976.
Cornet només a l’Òpera de París el 1982.
Professor al Conservatori de Dijon des de 1985.
Gran solista, Thierry Caens està treballant en molts projectes i arranjaments.

PROFESSORS

Trompa
Trompa
Luis F. Núñez

(Espanya)

Natural de Sòria, inicia els seus estudis musicals en el Conservatori professional de Música Oreste Camarca amb el professor Luis Manuel Cabrera. Posteriorment ingressa en el Conservatori Superior de Música de Navarra, on conclou els seus estudis musicals amb matricula d’honor en trompa i música de cambra.
Realitza cursos de perfeccionament instrumental amb Juan Boronat, Fernando Puig i Manuel Gran.
En l’àmbit de la música de cambra, va obtindre el segon premi del Concurs “Intercentres” de Castella i Lleó en 2004, el segon premi en l’III Concurs Nacional de Música de Cambra “Teodoro Ballo” de Saragossa en 2006 i el primer premi en el VI Concurs de Música de Cambra “Fernando Remacha” de Pamplona en 2006.
És membre de la Banda Municipal de Música de Sòria i de la Jove Orquestra Simfònica de Sòria (JOSS), i col·labora amb la Banda Municipal de Pamplona, l’Orquestra Simfònica de Bilbao (BOS), l’Orquestra Simfònica de Navarra (OSN) i l’Orquestra Simfònica d’Euskadi (GOSE).
Trompa
Javier Bonet

(Espanya)

Trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987 i professor de trompa natural i moderna de la ESMUC de Barcelona.
Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i de Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule de Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va rebre classes magistrals de professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster. Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seua gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupe un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.
En el camp de la pedagogia imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, com en l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.
Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munich.
Trompa
Manuel Pérez

(Espanya)

Naix en 1971 a Guadassuar (València). Comença els seus estudis musicals als 8 anys en l’escola de la seua localitat natal, els continua en el Conservatori Professional de Música “Maestro Vert” de Carcaixent per a finalitzar en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, amb els professors Joaquín Vidal, Encarna Grau, Joaquín Castells i José Rosell, on obté el “Premi d’Honor” Fi de Carrera.
De 1990 a 1993 perfecciona els seus estudis en el Conservatori Regional de la Region de Versalles (França) amb el professor Daniel Bourgue, on obté el Primer Premi i medalla d’Or en el Grau de Perfeccionament.
Ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i ha col·laborat amb l’Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra del Teatre Lliure, entre altres.
Va guanyar el Primer Premi del 6º Concurs Internacional de Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” amb el seu quintet Spanish Brass en 1996.
Des de 1989 a 1998 va ser professor en els Conservatoris professionals de música de Càceres, Gijón i Albacete i des de setembre de 1998 gaudeix d’una excedència per a dedicar-se en exclusiva a la música de cambra amb el seu quintet Spanish Brass, amb qui realitza gires per Europa, Àsia i Amèrica i amb qui en 2020 va guanyar el Premi Nacional de Música.
Toca amb trompes Paxman.

PROFESSORS

Trombó
Trombó
Alberto Urretxo

(Espanya)

Des de 1998 és trombó solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao (BOS). És també fundador i director d’Euskadi Brass.
Després de graduar-se amb el Premi d’Honor del Conservatori Superior de Sant Sebastià i amb la Medalla d’Or en el Conservatori de Música Côte Basque de Bayonne (França) amb el Professor J. J. Orzan, perfecciona els seus estudis amb Francisco J. Rosario Vega i amb reconeguts trombonistes en EUA.
Com a solista ofereix diversos recitals i concerts per tot l’estat, destacant el Concertino d’Hivern de Darius Milhaud i els Concerts per a Trombó i Orquestra de L. Grondhal, sota la direcció de Juanjo Mena, i el Concert per a Trombó i Orquestra d’H. Tomasi sota la direcció de Chi-Yong Chung amb la BOS.
Al novembre del 2015 va presentar SOINUAREN BIDAIA i al novembre del 2018 SOINUAREN BIDAIA II (El viatge del so), dos CDs en el quals per mitjà de les emocions ofereixen una visió diferent d’escoltar música. En el desenvolupament dels CDs ha creat Sonidos mágicos sobre llegendes basques amb l’escriptora Toti Martínez de Lezea. Amb Soinuaren Bidaia ha estrenat en més de 40 concerts realitzats per tot l’estat noves composicions d’autors com A. Illarramendi, G. Loidi, Polentzi, H. Extremiana , J. C. Pérez, X. Zabala, E. Moreno i J. Urrutia. Al febrer de 2017 junt amb Spanish Brass va estrenar Las cuatro estaciones de Javier Martínez Campos per a trombó i quintet de metalls.
Ha sigut professor de Repertori d’Orquestra i Música de Cambra en el Conservatori Superior d’Euskadi (Musikene) i de trombó a les escoles de Leioa i Arrasate Musikal. Periòdicament és convidat a impartir cursos de trombó i música de cambra, destacant els realitzats a Corea del Sud en 2013 i 2016, convidat per la Universitat de Suwon i en 2014 dins del festival internacional de Daegu, convidat per Àsia Trombone Festival, on ha oferit màster classes i recitals al costat de la pianista Miyang Kim. En el 2015 va ser convidat en el Festival Internacional de Trombó (ITF) València, en 2018 en la trobada de l’ATE a Granada junt amb Spanish Brass i l’any 2019 en Wind Intenational Festival de Jeju (Corea del Sud) oferint diversos recitals i presentant el seu treball Soinuaren Bidaia.
www.albertourretxo.com
Trombó
Carlos Gil

(Espanya)

Professor del Conservatori Municipal de Música “Jose Iturbi” de València.
Té publicats 2 CD: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192) i Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col·laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble.
Ha gravat el Concertino per a trombó i Ensemble amplificat d’Aureliano Cattaneo, Music Minus One II: “Alegries” per a trombó i CD de José Iges i Snapdragon per a trombó i electrònica d’Alexandra Gardner.
Trombó
Inda Bonet

(Espanya)

Naix en 1971. Comença els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad, passant més tard a estudiar amb Gilles Millière en el Conservatori Nacional Superior de Musica de París (França).
Ha guanyat el Premi d’Honor en el grau superior del Conservatori Superior de Música de València i el Primer Premi del CNSM de París.
Amb Spanish Brass, ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya, ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França), 3 premis Carles Santos, el Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana, el Premi Espai Ter de Música i el Premi Nacional de Música en 2020.
Ha sigut jurat del Concours International de Musique de Chambre de Lió (França), del Concours International Philip Jones de Guebwiller (França), del Lieksa Brass Competition (Finlàndia) i l’I Concurs de Música de cambra de Castella i Lleó (Espanya).
Com a productor ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Trobades ATE i el International Trombone Festival a València.
Junt amb Carlos Gil organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).
Trombó - Masterclass
Felix García

(Espanya)

Trombó Solista de la Banda Municipal de Castelló.
Comença els seus estudis musicals en l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó amb Miguel Arnau, Miguel de la Font i Francisco Cano. Posteriorment ingressa en el Conservatori Professional de Música Francisco Peñarroja de la Vall d’Uixó amb el professor Salvador Tarrasó, obtenint les màximes qualificacions en tots els cursos així com els premis d’Honor de Grau Elemental i Grau Mitjà en l’especialitat de Trombó i Esment d’Honor en Música de Cambra. Alumne de l’Acadèmia Internacional de Metalls “Ciutat de Vila-real” amb el professor Inda Bonet. Va estudiar el Grau Superior en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, amb J.B Abad, on va obtindre el Premi d’Honor Fi de Carrera. Va realitzar el Certificat d’Aptitud Pedagògica en la Universitat Politècnica de Catalunya i el Màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València.
En 1997 aprova mitjançant una audició prèvia la plaça de trombó en l’Orquestra de Joves del Mediterrani (OJM) realitzant una gira de concerts per Marsella, París, Alexandria, El Caire, Síria, Jordània i Líban, realitzant també l’enregistrament d’un CD.
Ha realitzat cursos de perfeccionament amb: Inda Bonet, Baltasar Perelló, Enrique Ferrando, Pedro Botías, Gilles Millière, Jaques Mauger, Enrique Crespo, Dani Bonvin, Daniel Lassalle, Branimir Slokar, Cristhian Lindberg i Joseph Alessi, entre altres.
Ha col·laborat amb l’Orquestra de l’Auditori de Vila-real Cambra XX, Orquestra Supramúsica, Orquestra Simfònica del Mediterrani, Orquestra Simfònica Ciutat de Torrent, Orquestra d’Extremadura, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Orquestra Simfònica Europea Mediterrània, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Teatre Líric Nacional de la Zarzuela, Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts), Film Symphony Orchestra, Orquestra Belles Arts, València Film Orchestra i Orquestra Filharmònica de València…
És membre del quintet de metalls Keren Brass amb el qual ha obtingut el segon premi en el XIX Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat De Manresa i primer Premi en el Concurs Internacional de quintets de metall YAMAHA celebrat a Madrid.
Enregistrament de “IMPRESSIONS” treball discogràfic amb aquest grup de cambra.
En 1998 aprova mitjançant concurs-oposició la plaça de professor de trombó en el Conservatori Municipal Professional de Música Mestre Feliu de Benicarló. Ha exercit la seua labor pedagògica en diferents conservatoris de la Comunitat Valenciana entre ells: Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, Conservatori Professional de Música de Castelló i Conservatori Professional de Música de Torrent.
Membre de la Big band de la Universitat Jaume I (UJI), al costat del prestigiós músic de Jazz Ramón Cardo. Membre fundador de la València Big Band.
Al juliol de 2015 participa activament en el International Trombone Festival (ITF), actuant amb el Cor de Trombons de Castelló.
Secretari de l’Associació de Trombonistes Espanyols (ATE). Fundador del ATE Trombone Ensemble.
Director del Festival Internacional de Metalls “Miguel de la Font”.

PROFESSORS

Tuba i Bombardí
Tuba
Óscar Abella

(Espanya)

És Tuba Solista de Euskadiko Orkestra – Basque National Orchestra des de 2007, membre fundador de l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins (AETYB) i del Spanish Tuba Quartet. Des de 2014 és promotor i integrant actiu del grup Euskadi Brass i des de 2018 professor de l’acadèmia Cuivres en Pays Basque en Sant Joan de Llum (França). Compagina la seua activitat interpretativa i docent amb la composició musical i l’estudi i la interpretació dels instruments històrics de vent metall greu.
La seua formació musical començà en els Conservatoris de Segòvia i Perpignan. Entre 2001 i 2006 es traslladà a Lió (França) per a estudiar en el Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa (CNSMD) amb els mestres Mel Culbertson i Arnaud Boukhitine, obtenint el premi extraordinari de fi de carrera amb Matrícula d’Honor. Ha format part de l’Òpera de Saint-Etienne, l’Orquestra Jove del Mediterrani i la Nationaal Jeuugd Orkest (NJO) d’Holanda, al que se sumen col·laboracions amb agrupacions com la Orchestre National Bordeaux Aquitaine, la Orchestre de l’Opéra de Lió, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, la Orchestre National du Capitole de Tolosa o l’Orquestra del Teatre Mariinski amb Valery Gergiev.
Ha impartit classes magistrals i cursets en la Jove Orquestra Simfònica de Cantàbria, la Jove Orquestra d’Euskal Herria (EGO), la Euskadiko Ikasleen Orkestra (EIO), l’Aula de Tuba de Spanish Brass, el Tuba Jaialdia, el Festival Tubaland (França), el Festival Jumella Low Brass, el M. C. Festival Brass & Percussion a Pereira (Colòmbia), el Festival Hèrcules Brass Celanova, el Festival Cuivres en Pays Basque (Sant Joan de Llum), els Conservatoris Professionals d’Almoradí i Alacant i els Conservatoris Superiors d’Alacant, Múrcia, Mallorca i Barcelona, entre altres.
En iulio de 2001 va ser llorejat amb el Primer Premi de la Young Artist Tuba Competition a Lahti (Finlàndia), atorgat per la International Tuba and Euphonium Association (ITEA). Les seues interpretacions com a solista inclouen: el Concerto per a Tuba i Orquestra de Vaughan Williams en la temporada d’abonament de Euskadiko Orkestra al març de 2010, dirigit per Christian Lindberg; l’estrena mundial de la peça de B. Cavanna Quelques Annonces per a tuba i ensemble vocal al costat de l’agrupació Musicatreize en els estudis de Ràdio France (París); recitals en les Jornades de Música Contemporània de Segòvia, el Teatre Nacional de Bordeus, l’Auditori Martín Códax de Vigo, les Matinées de Miramón (Sant Sebastià), la International Tuba and Euphonium Conference en el Brucknerhaus Linz (Àustria), els Festivals AETYB 2014, 2016 i 2018 a Barcelona, València i Madrid, respectivament, etc.
S’ha especialitzat de manera autodidacta en l’estudi i la interpretació dels instruments històrics de vent metall greu, una passió que li ha portat a ser el primer tubista d’orquestra espanyol a interpretar obres del repertori simfònic amb el serpentón i el figle i a incloure’ls en els seus recitals instrumentals. En 2015 col·labora en l’enregistrament del disc The Virtuós Ophicleide, editat per la casa Ricercar. Posseeix i fa ús d’una àmplia col·lecció d’instruments dels segles XIX i XX que inclou un serpentón Forveille, un basshorn Jeantet de 1817/24 amb campana en forma zoomorfa i varis figles en Do i Si bemoll dels fabricants A. Lecomte, Gautrot, Gautrot-Marquet, Courtois Frère i Labbaye, al que cal sumar diferents tubes i bombardins d’època, tant de producció europea com americana. Quant als instruments moderns, és artista de les marques del Grup Bufet B&S i Melton-Meinl Weston i toca un serpentón WetterBerger fabricat mitjançant mètodes tradicionals.
Com a compositor, es va especialitzar en la creació de música per a mitjans audiovisuals en el CNSMD de Lió (França), treballant en una àmplia varietat d’estils, des de la música simfònica fins a l’electrònica. Ha compost música de cambra per a diverses formacions, podent destacar les seues obres Somni Oblidat per a tuba i banda magnètica, Mu-danses per a quintet de metall, la suite orquestral Cloris i Céfiro (com a banda sonora del Llibre-DVD de Raúl Rodrigue La Flor que Floreix), el quartet de corda L’Ombra segons H. C. Andersen, Capriccio per a bombardí sol, In the Williams Mood i Variacions sobre un Tema de G. Verdi per a quartet de tubes, etc.
www.oscarabella.com
Tuba
Vicente López

(Espanya)

Natural de Carlet (València) dedica la seua vida a la música, especialment a un instrument, la tuba. Va adquirir aquesta vocació des de xicotet, en l’entorn familiar i en la Unió Musical, la banda de música del poble natal. Va realitzar els seus estudis oficials de tuba en el Conservatori Superior de Música de València, on va obtindre el Premi d’Honor en el grau superior. Després, formant part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, va fer estudis de perfeccionament a Bordeus (França) i Perpinyà (França), obtenint els premis “Medaille d’Honneur de la Ville de Bordeaux” i “Medaille d’Or avec Felicitacions” a Perpinyà.
Va formar part del prestigiós grup de cambra Spanish Brass, del qual ha sigut membre fundador, amb ells va actuar en els festivals de música més importants, com el Festival de Musique de Llucana (Suïssa), Muzyka FtatymKrakowie, Festival de Musique de Ràdio France, Bonner Herbst de Bonn, Nova York Brass Conference, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival de Música de Santander, Festival de Música de Segòvia, Festival Gli Ottoni de Verona, etc., realitzant gires per Europa, Àsia, els EUA i Llatinoamèrica. I va gravar quatre CD: Spanish Brass Quintet, No Comment, La Escalera de Jacob i Spanish Brass and friends.
Així mateix, ha realitzat nombrosos enregistraments per a les emissores de ràdio internacionals i per a la Ràdio Nacional d’Espanya. Ha impartit classes en els conservatoris de Carcaixent, Segòvia, Murcia, Alacant, Castelló i Ontinyent. Ha sigut professor convidat en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Jove de Andalucia, Jove Orquestra Simfònica de Catalunya, Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Jove Orquestra de la Regió de Múrcia, Orquestra de la Universitat de València, etc. A més, ha sigut convidat a la Geòrgia University, Hong-Kong University, Eastman School, Tòquio MusicCenter, Epsival (França), Lieksa Brass Week, Festival Spanish Brass Alzira, entre altres institucions i ciutats.
Ha col·laborat amb diferents orquestres espanyoles, sobretot amb l’Orquestra Ciutat de Granada, on ha realitzat nombroses dels seus enregistraments.
Va actuar en el concert inaugural del Palau dels Arts Reina Sofia de València.
Producció discogràfica com a solista: Orígens (2003), Et sona? (2005), Wilder Tuba Suites (2006), Dimontres (2007), TE&BA (2008) amb la Banda del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, I així que ens despertarem… (2013), M´encanta Murcia!!! (2017) i Concerts per a Tuba i Banda (2017-18).
En l’actualitat, és Catedràtic del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
Tuba
Sergio Finca

(Espanya)

Naix en 1979 a Oviedo. Inicia els seus estudis musicals als 11 anys. Obté el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Amplia estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpinyà (França) on obté “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on obté “Mention Très Ben à l’Unanimité”. Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Babau, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…
Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Gall dindi Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…
Ha sigut guardonat en el Concurs Internacional de Sydney (Austràlia, 1999), Brno (República Txeca, 2000) i és Primer Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya (Altea, 2003), passant a formar part com a membre del jurat d’aquest mateix en 2009.
Ha sigut professor de tuba en l’Acadèmia Henrie Tomasi de Marsella (França) i Tuba Principal de l’Orquestra Nacional de l’Òpera de Lió.
Al setembre del 2005 va obtenir el primer premi en el “Brno International Performer`s Competition”, celebrat en la ciutat txeca de Brno.
Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb el qual fa gires per tot el món, enregistraments i labors pedagògiques.
Toca amb instruments MELTON.

PROFESSORS

Tallers
TALLER
Rafael Polanco

(Espanya)

Inicia els seus estudis musicals a Guadassuar, el seu poble natal, i els continua amb Joaquín Vidal a València i Miguel Badía a Barcelona. Està en possessió dels títols de Professor Superior de Trombó i de Tuba (Bombardí). En aquesta última disciplina instrumental aconsegueix el premi d’honor de grau superior.
La seua labor professional l’exerceix actualment en el Conservatori Professional de Música de Torrent, com a professor de Trombó i de Periodisme Musical. Des del curs 2012-13 s’ocupa també de l’orientació acadèmica i professional dels alumnes d’aquest centre.
TALLER
Wilmer Ramírez, luthier

(Espanya)

Amb una trajectòria professional de més de 20 anys en l’especialització de reparació d’instruments de vent metall i vent fusta, desenvolupa el seu ofici a Veneçuela, Àustria i Espanya, en aquests últims països en prestigioses fàbriques de construcció d’instruments musicals. Ara compta amb el seu propi atelier situat en Alaquás (València), sent reparador Autoritzat de diverses fàbriques de renom internacional que avalen el seu treball, igual que molts músics professionals que el recomanen tant en l’ambit nacional com internacional.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...