PROFESSORS

Trompeta
Trompeta
Rex Richardson

(EUA)

És aclamat en els cercles clàssics com “Un dels millors solistes de trompeta del món hui dia” (International Trumpet Guild) i “Un dels millors virtuosos del nostre temps” (The Brass Herald) i en el jazz com “un destacat solista amb el poder, rang i flexibilitat per a competir amb Freddie Hubbard i Woody Shaw” (DownBeatMagazine). En 2008, va ser nomenat Personalitat de l’Any per The Brass Herald.
És membre de Rhythm & Brass, del Quintet i el Sextet de la llegenda del jazz Joe Henderson, del Chicago Jazz Ensemble de William Russo i la Brass Band de Battle Creek, coneguda en el món sencer com el “Rolls Royce de les BrassBands” (Brass Band World), Richardson participa en festivals internacionals de vent-metall i de jazz. Ha sigut convidat com a solista convidat amb una multitud de conjunts en els cinc continents, des de la Phoenix Symphony de l’O.S. Army Field Band, fins a la UK’s Foden’sBrass Band de l’O.S. Air Force’s Airmen of Note Jazz Ensemble.
Les 9 enregistraments en solitari de Richardson estan publicats en Summit Rècords. El seu CD més recent, Freedom of Movement: 21stCentury Trumpet Concertos, amb obres de Plog, Scott, Stephenson i Vizzutti, va rebre excel·lents crítiques i va ser un dels deu primers finalistes en la web 4barsRest com a àlbum solista de 2018. El Journal of the InternationalTrumpet Guild va considerar estiga treball com: “Un triomf del virtuosisme i la musicalitat”.
Richardson s’ha llicenciat en antropologia i música en les universitats de Northwestern i Louisiana State. És professor de la Virgínia Commonwealth University des de 2002.
De 2012 a 2015 va ser professor internacional de trompeta en el Royal Northern College ofMusic a Manchester (Regne Unit). En 2018 va ser nomenat tutor internacional en Trompeta en la Universitat JAM Music Lab a Viena, Àustria.
És artista Yamaha.
www.rexrichardson.net
Trompeta
Rubén Simeó

(Espanya)

Naix a Vigo (Espanya) en1992. Des dels 8 anys obté grans premis en els millors concursos internacionals, com Yamaha Madrid, Ciutat de Benidorm (presidit per Maurice André), PorciaItàlia, Maurice André França, Selmer Paris, P. Jones, Gebwiller, França, Theo Charlier Bèlgica.
Amb 12 anys, va actuar com a solista en el Concert de Nadal amb l’Orquestra Simfònica de la RTVE i va gravar el seu primer disc Somni.
Realitza periòdicament, Cursos i Classes Magistrals per diferents països del món com Espanya, Portugal, França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Estònia, Turquia, la Xina, el Japó, Corea, el Perú, Costa Rica, Colòmbia, l’Equador, Veneçuela, els Estats Units….
Actua regularment amb grans orquestres com: Radio Televisió Espanyola, Orquestra de València, Filharmònica de Galícia, Simfònica Illes Balears; Orquestres de Múnic i Stuttgart (Alemanya); Paris, Filharmònica Nantes, Filharmònica de Cannes i Niça (França); Metropolitana de Lisboa i Viana do Castelo (Portugal); Simfònica de Sant Cristóbal i Caracas (Veneçuela); Simfònica de Porcia, Emilia Romagna i Roma (Itàlia); Orquestra de Pequín (la Xina); Orquestres d’Heredia i San José (Costa Rica); Simfònica de Kanazawa (el Japó), etc.
També ha actuat amb grans bandes simfòniques com: Comunitat de Madrid, Municipal Palma de Mallorca, B. M. de Coruña, B. M. de Santiago, B. M. de València (Espanya), Garde Republicaine de París, Nantes, Bordeus (França); Stuttgart i Berlin (Alemanya); Viana do Castelo i Porto (Portugal); Roma, Sicília (Itàlia); Istanbul (Turquia); Siena Wind Tòquio (el Japó); Beijin (la Xina); San José i Heredia (Costa Rica)…
Actualment és concertista de trompeta, activitat que alterna amb la de pedagog i professor en el Conservatori de Plasència i classes magistrals periòdiques en diversos països internacionals.
http://rubensimeo.com
Trompeta
Luis González

(Espanya)

Professor de Musikene de Sant Sebastià i solista internacional.
Va començar a estudiar trompeta en l’escola de la banda de la seua ciutat natal, Silla, amb Manolo Campos i Eduardo Tarín. Va acabar els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Leopoldo Vidal. Posteriorment va estudiar amb Pierre Thibaud a París i amb Bo Nilsson a Suècia.
Va ser membre de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” i professor del Conservatori Professional de Palma de Mallorca. Va ser trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid (1994-2005) i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona (2004-2011).
Trompeta
Juanjo Serna

(Espanya)

Naix a Albuixec (València) en 1970. Comença els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment amb José Ortí en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, on obté el “Premi d’Honor” en el grau superior.
En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquestra Ciutat de Granada (1991-1998).
És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs Internacional de Quintets de Metall de Narbonne 1996 (França) i ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya.
Trompeta
Fábio Brum

(Brasil)

Es va graduar en la Universitat de Louisville (els EUA) i en la Hochschule für Musik, Karlsruhe (Alemanya). Durant la seua carrera, va guanyar diversos premis i reconeixements en concursos internacionals de música, com en el Concurs Internacional Cittá di Porcia, el Concurs Internacional de Primavera de Praga, el Concurs Internacional de Trompeta Juan García Marín, el Concurs Internacional de Trompeta Ellsworth Smith, el Concurs Internacional de Trompeta Guild Sol i molts altres. També ha rebut diverses beques i premis, incloent el Premi Novara, DAAD (Servei d’Intercanvi Acadèmic Alemany), Estipendie de Baden-*Württemberg, Beca de l’Institut Lake Placid, Beca Commemorativa de Lleó Rapier i Beca Melvin Dickinson.
Ha viscut i estudiat en cinc països diferents i ha actuat en més de vint països de tot el món com a solista, intèrpret orquestral i professor en prestigiosos conjunts com a Orquestra de la Ràdio Televisió Espanyola (Espanya), Orchestre dónes Staatstheater Darmstad (Alemanya), Orquestra Nacional d’Espanya (Espanya), Orquestra Simfònica de l’Estat de São Paulo (el Brasil), Banda dóna Guarda Nacional Republicana (Portugal), The Brass Company Quintet (els Estats Units) i molts altres. Fabio ha col·laborat amb coneguts directors com Lorin Maazel, Semion Bychkov, Matthias Pintscher, Pedro Halffter, Roberto Minczuk entre altres.
Trompeta
Carlos Benetó

(Espanya)

Nascut a València en 1969, inicia els seus estudis musicals als 7 anys en l’escola de música de la Societat Musical Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i principalment amb Hermenegildo Rosa. Cursa la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats respectivament. Però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se en el Conservatori Superior de Música de Madrid, amb José María Ortí.
Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 20 CDs i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació de dos esdeveniments anuals tan importants com els Festivals SBALZ-Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround-Torrent (www.brassurround.com).
Trompeta-Masterclass
Thierry Caens

(França)

Va començar la trompeta amb el seu pare Marcel Caens (també pare del saxofonista Jean-Pierre Caens).
Thierry Caens va ser alumne de Robert Pichaureau, Pierre Pollin i Maurici André. Va obtenir en la classe de Maurici André el primer premi de trompeta en 1977 i el primer Premi de corneta en 1978 al Conservatori de París.
Només trompeta a l’Orquestra Nacional de Lió en 1975.
Fundador del “Arban Quintet” en 1976.
Cornet només a l’Òpera de París el 1982.
Professor al Conservatori de Dijon des de 1985.
Gran solista, Thierry Caens està treballant en molts projectes i arranjaments.
Trompeta-Masterclass
Mireia Farrés

(Espanya)

Mireia Farrés Bosch, nascuda a Santpedor el 19 de gener de 1980. S’inicià al món de la música a l’edat de 8 anys i sota el mestratge de Joan Arnau va obtenir el Premi d’Honor de trompeta i Cambra el 1997. L’any 1998 fou acceptada i becada per la universitat New England Conservatory de Boston on es graduà obtenint la Distinció d’Honor del Departament de metalls. Estudià amb Charles Schlueter (solista de la Boston Symphony) i John McNeil (jazz). Durant la seva estància als Estats Units formà part de la plantilla d’augments de la New World Symphony. Des de l’octubre del 2001 fins al juny 2003 fou trompeta solista de l’Orquesta Ciudad de Granada i fou col·laboradora habitual de l’Orquestra del Teatre Lliure i actualment del BCN216. Guanyà la plaça de trompeta solista a l’OBC el 2004. En el camp de la docència fou professora del Conservatori de Granollers i del Conservatori Superior de Mallorca i actualment és professora de trompeta de l’Escola Superior de Música de Barcelona. Participa com a professora en els stages de les Joves Orquestres de l’Estat (JONC, JONDE…).

PROFESSORS

Trompa
Trompa
María Rubio

(Espanya)

Maria Rubio Navarro va iniciar els seus estudis de trompa a la Societat Musical d’Alboraya amb Gabriel Diago, continuant la seva formació al Conservatori Superior de música Joaquín Rodrigo de València, on va obtenir el Premi d’Honor final de carrera per unanimitat.
El 1998, becada per la Conselleria d’Educació i per la Fundació Alexander von Humboldt, es va traslladar a Heidelberg on va cursar estudis de postgrau amb Bruno Schneider a la Staatliche Hochschule für Musik, obtenint les més altes qualificacions en els recitals finals. Més tard va completar la seva formació en trompa i trompa natural amb Javier Bonet.
L’any 2000 va guanyar la plaça d’ajuda de solista en l’Orquestra Simfònica de Madrid (Teatro Real) i un any més tard la plaça de solista en l’Orquestra de València.
Ha estat guardonada en diversos concursos tant nacionals com internacionals, destacant el premi obtingut en el Concurs Internacional Città di Porcia.
És membre de Quintet Cuesta, Dreisam ensemble al costat de la pianista Miriam Gómez Morán i Metal.lògic ensemble, amb els quals manté una intensa activitat en l’àmbit de la música de cambra.
Freqüentment és convidada com a professora per impartir cursos de perfeccionament i màster class en conservatoris i festivals tant a nivell nacional com internacional, així com per col·laborar en concerts i gires amb diverses orquestres europees, destacant la seva continuada col·laboració com a solista amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín.
Trompa
Javier Bonet

(Espanya)

Trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987 i professor de trompa natural i moderna de la ESMUC de Barcelona.
Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i de Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule de Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va rebre classes magistrals de professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster. Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seua gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupe un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.
En el camp de la pedagogia imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, com en l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.
Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munich.
Trompa
Manuel Pérez

(Espanya)

Naix en 1971 a Guadassuar (València). Comença els seus estudis musicals als 8 anys en l’escola de la seua localitat natal, els continua en el Conservatori Professional de Música “Maestro Vert” de Carcaixent per a finalitzar en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, amb els professors Joaquín Vidal, Encarna Grau, Joaquín Castells i José Rosell, on obté el “Premi d’Honor” Fi de Carrera.
De 1990 a 1993 perfecciona els seus estudis en el Conservatori Regional de la Region de Versalles (França) amb el professor Daniel Bourgue, on obté el Primer Premi i medalla d’Or en el Grau de Perfeccionament.
Ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i ha col·laborat amb l’Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra del Teatre Lliure, entre altres.
Va guanyar el Primer Premi del 6º Concurs Internacional de Quintets de Metalls “Ville de Narbonne” amb el seu quintet Spanish Brass en 1996.
Des de 1989 a 1998 va ser professor en els Conservatoris professionals de música de Càceres, Gijón i Albacete i des de setembre de 1998 gaudeix d’una excedència per a dedicar-se en exclusiva a la música de cambra amb el seu quintet Spanish Brass, amb qui realitza gires per Europa, Àsia i Amèrica.
És artista del Grup Buffet i toca amb Trompes Hans Hoyer.
Trompa - Masterclass
Pau Moltó

(Espanya)

Nascut a València el 1978, inicia els seus estudis musicals al Centre de Música i Dansa Natzaret i es gradua al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València l’any 2005, després de guanyar el VIII Concurs Nacional de Joves Intèrprets
Ciutat de Xàtiva. Posteriorment cursa estudis de postgrau a la Hochschule für Musik de Karlsruhe (Alemanya) i, anys després, obté el segon premi en el Concurs de Música de Cambra de l’Acadèmia Valenciana de la Música.
Peces del Màster Oficial en Ensenyaments Artístics, Interpretació Musical i Investigació Aplicada al Conservatori Superior Salvador Seguí de Castelló, en l’especialitat de Música Contemporània i Moderna, i es gradua a l’Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona, en l’especialitat de Jazz i Música Moderna.
Des 2016, és professor de jazz de l’Aula de Trompa de Spanish Brass.
En l’última dècada, Pau Moltó s’endinsa en l’estudi de les possibilitats de la trompa al jazz i comparteix escenari amb grans intèrprets com Wayne Shorter, John Patitucci, Brian Blade, Danilo Perez, Jay Anderson, Steve Wilson, Lewis Nash, Gil Goldstein, Perico Sambeat, David Pastor i Albert Sanz, entre d’altres. També forma part de projectes com Breaking Brass o Russafa Ensemble, liderat per Albert Sanz.
Actualment lidera la seva pròpia formació, French Horn Jazz Project, amb la qual explora les propietats de la trompa per acostar-la als moderns matisos del swing i les infinites possibilitats harmòniques del jazz contemporani, gèneres en els quals aquest instrument no és habitual. En paral·lel, col·labora en diversos projectes amb els que realitza gravacions i concerts en els principals clubs de jazz de la geografia espanyola i, des de l’any 2017, forma part així mateix de la Umbria Jazz Orchestra, orquestra resident del Festival Internacional d’Umbria Jazz (Peruggia , Itàlia).

PROFESSORS

Trombó
Trombó
MIchel Becquet

(França)

Des de molt jove tocava el piano i la trompa, ensenyat pel seu pare, un trompetista professional, fins que ell es va tornar cap al trombó a l’edat de 10 anys. Després de diversos anys d’estudis al Conservatori de Limoges, als 15 anys va ingressar al Conservatori de París, on ràpidament va obtenir el seu diploma.
Al poc temps va guanyar tots els concursos internacionals dedicats al seu instrument (Ginebra, Munic, Praga i Toulon). Als 18 anys, es va convertir en el trombó solista de l’Orquestra de la Suisse Romande, sota la direcció de Wolfgang Sawallisch, passant més tard a unir-se a l’orquestra de l’Òpera Nacional de París.
El 1989 va deixar l’Òpera de París per dedicar-se a la pedagogia a la Hochschule für Musik (Colònia). El 1990 Gilbert Amy va convidar a convertir-se en cap del departament de metalls al Conservatori Nacional Superior de Música de Lyon, creant el Cuivres Français.
En l’actualitat compagina la seva activitat docent al Conservatori Nacional Superior de Música de Lyon amb la seva carrera de solista internacional.
Trombó
Carlos Gil

(Espanya)

Professor del Conservatori Municipal de Música “Jose Iturbi” de València.
Té publicats 2 CD: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192) i Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col·laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble.
Ha gravat el Concertino per a trombó i Ensemble amplificat d’Aureliano Cattaneo, Music Minus One II: “Alegries” per a trombó i CD de José Iges i Snapdragon per a trombó i electrònica d’Alexandra Gardner.
Trombó
Inda Bonet

(Espanya)

Naix en 1971. Comença els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad, passant més tard a estudiar amb Gilles Millière en el Conservatori Nacional Superior de Musica de París (França).
Ha guanyat el Premi d’Honor en el grau superior del Conservatori Superior de Música de València i el Primer Premi del CNSM de París.
Amb Spanish Brass, ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya i ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França).
Ha sigut jurat del Concours International de Musique de Chambre de Lió (França), del Concours International Philip Jones de Guebwiller (França), del Lieksa Brass Competition (Finlàndia) i l’I Concurs de Música de cambra de Castella i Lleó (Espanya).
Com a productor ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Trobades LLIGUE i el International Trombone Festival a València.
Junt amb Carlos Gil organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).
Trombó - Masterclass
Javier Yera

(Espanya)

Va realitzar els seus estudis en els conservatoris de música de Jaén, Còrdova, Alcorcón i Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, amb professors com Juan B. Abad, Pedro Botías i Enrique Ferrando. Ha realitzat cursos amb Branimir Slokar, Michel Becquet, Sam Pilafian, Gilles Millière i Christian Lindberg, entre d’altres. Màster en Creació en Interpretació Musical per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, Màster en Formació del Professorat per la Universitat Complutense de Madrid, Cursos de Perfeccionament i Creativitat Musical a la Universitat Internacional d’Andalusia ia la Universitat de Jaén. Ponent dels Cursos d’Estiu de la Universitat Carlos III de Madrid, Universitat de Màlaga, Universitat de les Arts de Tromso (Noruega) i en l’Hochschule für Musik und Theater d’Hamburg (Alemanya). Ha col·laborat amb l’Orquestra Filharmònica de Madrid, Orquestra Simfònica de Còrdova, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Cambra Luigi Bocherini, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Castella la Manxa, Orquestra Filharmònica d’Andalusia, etc. Ha participat com a solistes amb diferents formacions, així com en diferents festivals com el Festival de Tardor de Jaén, International Trombone Festival de València i en l’Arctic Trombone Festival de Tromso (Noruega). És coautor del llibre “El trombó, tot el relacionat amb la seva història i la seva tècnica”, de l’editorial Mundimusica Edicions. En l’actualitat és catedràtic de trombó al Conservatori Superior de Música de Jaén, membre del Consell de la ATE i artista Stomvi.

PROFESSORS

Tuba i Bombardí
Tuba
Ricardo Carvalhoso

(Portugal)

És Tuba Principal de l’Orquestra Filharmònica de Munic i professor de Tuba en la “MON Advanced Academy” de Baviera.
Originari del nord de Portugal, Carvalhoso va començar a tocar la tuba als 14 anys i simultàniament va començar els seus estudis musicals a l’Escola Professional de Música a Viana do Castelo. Els seus primers mestres de tuba inclouen a Juan Carlos Díaz, Eduardo Nogueroles i Christopher Lee. Va assistir a la Universitat de Música de Porto on va estudiar amb Sergio Carolino i després es va mudar a Suïssa per a cursar estudis de postgrau amb Anne Jelle Visser en la Universitat d’Arts de Zurich.
En 2009 va guanyar el “RDP Young MusiciansAward” a Portugal, en 2010 va obtindre el 1r Premi del “Aosta Valley Brass Contest” a Itàlia i en 2011 va ser guardonat en la “Ville d’AvrayTuba Competition” a França. També en 2011 va rebre el Premi de Música de la “Kiefer HablitzelStiftung” a Suïssa.
Abans de comprometre’s amb la Filharmònica de Munic en 2017, va ocupar els llocs de tuba amb l’Orquestra Filharmònica de Niça i l’Òpera de Zuric. Ha actuat com a artista convidat amb moltes altres orquestres europees com l’Orquestra Simfònica de Porto, l’Orquestra Gulbenkian, la Filharmònica de Marsella, l’Orquestra Zurich Tonhalle i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera.
Ricardo Carvalhoso és un sol·licitat solista i pedagog i toca amb instruments Yamaha.
Tuba
Vicente López

(Espanya)

Natural de Carlet (València) dedica la seua vida a la música, especialment a un instrument, la tuba. Va adquirir aquesta vocació des de xicotet, en l’entorn familiar i en la Unió Musical, la banda de música del poble natal. Va realitzar els seus estudis oficials de tuba en el Conservatori Superior de Música de València, on va obtindre el Premi d’Honor en el grau superior. Després, formant part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, va fer estudis de perfeccionament a Bordeus (França) i Perpinyà (França), obtenint els premis “Medaille d’Honneur de la Ville de Bordeaux” i “Medaille d’Or avec Felicitacions” a Perpinyà.
Va formar part del prestigiós grup de cambra Spanish Brass, del qual ha sigut membre fundador, amb ells va actuar en els festivals de música més importants, com el Festival de Musique de Llucana (Suïssa), Muzyka FtatymKrakowie, Festival de Musique de Ràdio France, Bonner Herbst de Bonn, Nova York Brass Conference, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, Festival de Música de Santander, Festival de Música de Segòvia, Festival Gli Ottoni de Verona, etc., realitzant gires per Europa, Àsia, els EUA i Llatinoamèrica. I va gravar quatre CD: Spanish Brass Quintet, No Comment, La Escalera de Jacob i Spanish Brass and friends.
Així mateix, ha realitzat nombrosos enregistraments per a les emissores de ràdio internacionals i per a la Ràdio Nacional d’Espanya. Ha impartit classes en els conservatoris de Carcaixent, Segòvia, Murcia, Alacant, Castelló i Ontinyent. Ha sigut professor convidat en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Jove de Andalucia, Jove Orquestra Simfònica de Catalunya, Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Jove Orquestra de la Regió de Múrcia, Orquestra de la Universitat de València, etc. A més, ha sigut convidat a la Geòrgia University, Hong-Kong University, Eastman School, Tòquio MusicCenter, Epsival (França), Lieksa Brass Week, Festival Spanish Brass Alzira, entre altres institucions i ciutats.
Ha col·laborat amb diferents orquestres espanyoles, sobretot amb l’Orquestra Ciutat de Granada, on ha realitzat nombroses dels seus enregistraments.
Va actuar en el concert inaugural del Palau dels Arts Reina Sofia de València.
Producció discogràfica com a solista: Orígens (2003), Et sona? (2005), Wilder Tuba Suites (2006), Dimontres (2007), TE&BA (2008) amb la Banda del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, I així que ens despertarem… (2013), M´encanta Murcia!!! (2017) i Concerts per a Tuba i Banda (2017-18).
En l’actualitat, és Catedràtic del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
Tuba
Sergio Finca

(Espanya)

Naix en 1979 a Oviedo. Inicia els seus estudis musicals als 11 anys. Obté el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Amplia estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpinyà (França) on obté “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on obté “Mention Très Ben à l’Unanimité”. Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Babau, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…
Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Gall dindi Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…
Ha sigut guardonat en el Concurs Internacional de Sydney (Austràlia, 1999), Brno (República Txeca, 2000) i és Primer Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya (Altea, 2003), passant a formar part com a membre del jurat d’aquest mateix en 2009.
Ha sigut professor de tuba en l’Acadèmia Henrie Tomasi de Marsella (França) i Tuba Principal de l’Orquestra Nacional de l’Òpera de Lió.
Al setembre del 2005 va obtenir el primer premi en el “Brno International Performer`s Competition”, celebrat en la ciutat txeca de Brno.
Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb el qual fa gires per tot el món, enregistraments i labors pedagògiques.
Toca amb instruments MELTON.

PROFESSORS

Tallers
TALLER
Xavier Piquer

(Espanya)

“Taller Brass-Apps, tecnologia aplicada a l’estudi de l’instrument”
Format i els conservatoris superiors de música Joaquín Rodrigo de València i Municipal de Barcelona, ​​compta amb el Premi d’Honor en l’especialitat d’Harmonia. Amplia la seva formació en diferents cursos d’anàlisi musical composició i direcció d’orquestra a Madrid, França i Gran Bretanya.
Ha estat professor a l’Conservatori Professional de Música “Alt Palància” de Sogorb, l’Escola Municipal de Música de Borriana i les escoles municipals de música de Piera i Sant Sadurní (Barcelona).
Ha dirigit diferents bandes i orquestres, amb les que a més de concerts ha creat i dirigit espectacles com Històries del segle XX, Animalada, Nacionalismes musicals, versos Sonors o El pacte de Mefistòfil, al Palau dels Arts Reina Sofia de València. També ha estat col·laborador del pianista i compositor Carles Santos, en qualitat de director i assistent.
En el terreny de la composició compta amb un repertori que inclou des de música solista i de cambra fins a obres orquestrals, amb o sense participació coral.
Actualment porta a terme una tasca formadora amb MusikTic, que uneix música i tecnologia i també participa en projectes pedagògics i socials amb la Companyia del desconcert, a més de difondre la seva pròpia obra.
TALLER
Guillermo Dalía

(Espanya)

Doctor en Psicologia. Llicenciat en Psicologia per la facultat de Psicologia de la Universitat de València. Especialista en Psicologia Clínica. Psicòleg especialitzat en la interpretació musical. Des de 1993 el seu que fer professional gira al voltant de la millora de la qualitat de vida dels músics.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...