VICENT ORTIZ GIMENO, compositor resident


Éss compositor de música per a cinema i TV, professor associat en Berklee College of Music (Campus València) i director de la Societat Musical Eslava d’Albuixech (València).
Inicià els seus estudis musicals amb el seu pare, Vicente Ortiz Diago, el seu principal professor i mentor. Estudià en el Conservatori Professional de Vall d’Uixó i en el Conservatori Superior de Castelló, on va obtindre el títol de professor superior de clarinet, sota la tutela de Santiago Pérez. En 2012 es va graduar Summa Cum Laude en Berklee College of Music de Boston en les especialitats de composició audiovisual i direcció d’orquestra, gràcies una beca concedida per SGAE. En 2020 va finalitzar els seus estudis de màster en la UNIR (Universitat Internacional de La Rioja), en l’especialitat de gestió i emprenedoria de projectes culturals. En l’actualitat és alumne del Conservatori Superior de Música de València, en l’especialitat de direcció d’orquestra i cor.
Les seues composicions han sigut reconegudes en concursos nacionals i internacionals, com el premi Ciutat de Llíria, Millican Composition Award (Boston), Berklee Composition Competition (Boston), premi Miguel Hernández (Castuera, Badajoz), Ciutat de Castelló, ASCAP Foundation Steve Kaplan Award (Nova York), Hollywood Music in Mitjana Award (Los Angeles), Concorso di Corciano (Itàlia), Global Music Awards (Los Angeles), Premi Euterpe de la FSMCV (València), Jerry Goldsmith Awards, etc.
Amb crèdits en més de 50 projectes de cinema i TV, destaquen les seues composicions per a la Línia Invisible (Movistar+, dirigida per Mariano Barroso), El día de mañana (Movistar+, dirigida per Mariano Barroso), La tribu (MOD Produccions, dirigida per Fernando Colomo), Lo que escondían sus ojos (MOD Produccions, dirigida Salvador Calvo) i Cuerpo de élite (MOD Producciones, dirigida per Joaquín Mazón). Ha treballat com a compositor en les pel·lícules Tadeo Jones 2, Un gallo con muchos huevos, Pequeños Héroes, The Rezort o els biopics sobre John F. Kennedy i Walt Disney, entre altres. Ha treballat com orquestador en James Bond: No Time to Die, Misconduct, Hunter’s Prayer, Blue Planet II, Los Lunnis, La vida inesperada, Isabel, etc. Ha format part d’equips de compositors com William Ross, Federico Jusid, Lucio Godoy, Joel Goodman, Zacarías M. de la Riva, Andrea Morricone, Heitor Pereira i Hans Zimmer.
Ha estudiat direcció d’orquestra amb Francisco Noya i George Monseur en Berklee College of Music a Boston (USA), assistit a classes en University of Califòrnia, Los Angeles (UCLA) amb Travis Cross i Michael Haithcock i a diversos cursos amb Enrique García Asensio i Bernardo Adam Ferrero. Va ser director assistent de la Berklee Symphony Orchestra i director de la Berklee Society of Composers Orchestra. Ha dirigit concerts i enregistraments amb Hollywood Studio Orchestra, Berklee Symphony Orchestra, Orquestra d’Extremadura i Orquestra de València, en sales com Jordan Hall, Berklee Performance Center, Palau de la Música de València i en estudis d’enregistrament com The Bridge Studio i el Newman Stage de la 20th Century Fox en Los Angeles i WGBH Studios a Boston. Ha actuat com a director convidat al costat de Los Angeles Symphonic Winds i en 2016 va acudir com a compositor i director convidat al Idyllwild Music Festival (Califòrnia, USA). Com a director ha estrenat obres de Rafael Beltrán, José Alamà, Enrique Hernandis, Alfonso Peduto, Juan Carlos Enríquez, Shintaro Yoshioka, Nick Qosqadi i Joshua Cohen.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...