BIG BAND de la BANDA de la SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA. MIKAEL CELDA, director


La Big Band de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira es crea a partir d’una de les agrupacions musicals valencianes de major prestigi tant pels seus èxits com per la seua qualitat. La seua labor pedagògica dedica especial atenció a la formació d’educands de l’Escola de Música, que van nodrint, amb el pas dels anys, les plantilles de les seues diferents agrupacions i es reflecteix en els més de 120 músics professionals que han eixit de la seua Escola de Música i que en l’actualitat desenvolupen la seua labor professional en les millors formacions musicals d’Espanya.
La Banda simfònica ha participat des de 1972 en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València obtenint primers premis en totes els seccions, destacant l’Esment d’Honor obtinguda en 1994. Des de l’any 2001 organitza el Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller i des de 2002 el Festival SpanishBrass Alzira.

El seu director és Mikael Celda.

smalzira.org

 

SPANISH BRASS


Amb 30 anys de trajectòria al món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional. L’any 1996 obté el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat en la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Damático Nacional i la banda sonora de la pel.lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i en 2019, dos premis Carles Santos de la Música Valenciana y el Premi Espai Ter de Torroella de Montgrí.

Ha publicat vint-i-sis treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment (1998), La Escalera de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Caminos de España (2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí’um (2005), Metàl.lics (2006), Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008), Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story amb la Banda Municipal de Música de Bilbao (2012), viBRASSions (2012), Metalls d’Estil amb Pep Botifarra (2013), 25 (2014), SuBLiMe Christmas (2014), Brass Brass Brass (2016), De Vents i Terra amb la Banda Municipal de Barcelona (2017), Puro de Oliva amb Chano Domínguez i Bandolero (2018), XXX (2018), Mira si hem corregut terres… amb Carles Dénia (2019) i Les Aventures de Monsieur Jules amb Albert Guinovart (2019).

Paral.lelament a l’activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com), on cada any es reuneixen alguns dels solistes internacionals, grups i professors de metall més prestigiosos del món.

Spanish Brass toca amb trombó Courtois i tuba Melton i també amb la nova aplicació BlackBinder. SB utilitza fundes d’instruments Bags.

A més, rep el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministerio de Cultura-INAEM.

Components

  • Carlos Benetó Grau, trompeta
  • Juanjo Serna Salvador, trompeta
  • Manuel Pérez Ortega, trompa
  • Inda Bonet Manrique, trombó
  • Sergio Finca Quirós, tuba

www.spanishbrass.com

 

LUIS GONZÁLEZ i CARLOS GIL


Luis González Martí, trompeta

És un dels trompetistes espanyols més destacats actualment per laseualaborcomadocenticomasolista. Ésconvidatassidu
de cursos i seminaris i ha format part del jurat de prestigiosos concursos de trompeta nacionals i internacionals. Com a solista desenvolupa una important activitat amb l’organista Roberto Fresco, amb el qual ha gravat un CD Luz Barroca, on s’inclouen obres barroques i contemporànies. Forma duo estable amb el pianista Pepe Gallego, amb el qual ha recuperat i gravat el repertori més important per a trompeta dels composi- tors espanyols dels segles XX i XXI, en dos discos, Siglo XX Español i Gestas de un Don Nadie. Luis González ha gravat l’obra Viñetas Sinfónicas per a trompeta i orquestra de Juan J. Colomer, dins del disc Naturaleza Humana, que reuneix tota l’obra per a metalls i orquestra d’aquest compositor, junt amb l’Orquesta Ciudad de Granada dirigits per José Luis Estellés. És membre de l’Orquestra de Cadaqués i col·labora com a primer trompeta amb orquestres de gran prestigi com la Mahler Chamber Orchestra, la Royal Concertgebouw d’Àmsterdam i Les Disso- nances. Ha format part de l’Orquestra Simfònica de Balears i de l’Orquesta Sinfónica de Madrid. En l’actualitat i des de 2003 és professor de trompeta en el Centre Superior de Música del País Basc Musikene a Sant Sebastià, activitat que compagina amb el seu treball interpretatiu com a solista.
Luis González toca en exclusiva amb trompetes Stomvi.

Carlos Gil Ferrer, trombó

Va estudiar als Conservatoris Superiors de València i Madrid,
on va obtindre els títols de Professor Superior de Trombó i Bombardí amb Premi d’Honor en totes dues especialitats. Els seus principals professors han sigut Joaquín Vidal Pedrós, Miguel Ángel Tomás Castelló i Gilles Millière. Als 19 anys va obtindre per oposició la plaça de trombó solista de la Bilbao Orkestra Sinfonikoa i la de professor de trombó del RCSM de Madrid. Ha impartit cursos i classes magistrals per tota Espanya. Ha sigut guardonat en els concursos de música de cambra Ciutat de Manresa, Montserrat Alavedra de Terrassa i en el Wett- bewerbs für Blechbläserquintette de Moers (Alemanya).
Té publicats 2 CD: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192) i Multaqa (SB Produccions 016) amb la col·laboració de Spanish Brass, Ensem- ble Espai Sonor, 2i2Quartet i Stomvi Trombone Ensemble.
Ha gravat el Concertino per a trombó i ensemble amplificat d’Aureliano Cattaneo (Stradivarius SVS 33893), Music Minus One II: Alegrías per a trombó i CD de José Iges (Sitting Between Chairs) i Snapdragon per a trombó i electrònica (Innova Recordings 662). En l’actualitat és professor de trombó del Conservatori Municipal José Iturbi de València i junt amb Inda Bonet (Spanish Brass) de l’Aula de trombó (www.auladetrombon.com). És també profes- sor resident del Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i del Festival Brassurround (www.brassurround.com). Toca amb trombons A. Courtois.

 

VERSONAUTAS


La Versopsicodèlia dels Versonautas ha viatjat per més de 100 espais entre sales de música alternatives, circuits d’arts vives i performatives i els festivals de poesia oral i escènica més importants de l’Estat Espanyol i Cuba. Aquest projecte de poesia i música està format per dos ànimes inquietes que, abans de confluir en L’ESMUC de Barcelona, van viure en ciutats com L’Havana, Nova York o Buenos Aires. Les seues vivències polièdriques van originar en ells una mirada personal i transversal, unint música, poesia i performance mitjançant una fórmula que ells anomenen “Spoken Song” o cançó parlada.

El nom VERSONAUTAS va ser un regal que els va fer el cantautor Jorge Drexler.

 

RUMBAU GRUP DE METALLS. BERNAT RÍOS, director


L’any 1991 uns quants músics de la Societat Musical d’Alzira van prendre el testimoni del Grup Barroc de Metalls amb la intenció de crear un grup estable amb músics joves i de contrastada qualitat. Actualment el grup porta a terme una important labor de difusió musical i de la música de Metalls amb una mitjana de deu programes anuals. Rumbau ha realitzat nombrosos concerts i programes didàctics per tota la Comunitat Valenciana. Destaquen els concerts donats en el lliurament dels Premis Literaris de La Vall de Càrcer, dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, Cicle de concerts Música al Claustre d’Alzira, Festival Spanish Brass Alzira, etc.
El repertori del grup de metalls abasta des del Barroc fins a la música contemporània, prestant especial atenció a la música valenciana. El grup està format per instruments representatius de totes les famílies instrumentals del metall i per instruments de percussió. El Grup des de la seua formació està dirigit per Bernat Ríos Furió, professor de Trompa del Conservatori Professional de Carcaixent.

 

CAMINOS DE ESPAÑA / PATHS OF SPAIN


Inspirat en la música popular espanyola, Caminos de España / Paths of Spain és un espectacle de Spanish Brass amb la col.laboració del percussionista i guitarrista Pablo Domínguez i dels ballaors Lucía Ruibal i David Nieto.

Pablo Domínguez, guitarra i caixò flamenc

Nascut a Cadis en una família de músics, Pablo es va iniciar en el món del flamenc i el jazz des de molt jove. El seu pare, el pianista de flamenc-jazz guanyador del Grammy, ChanoDomínguez, el va submergir en una gran quantitat de talent musical, inclosos noms llegendaris com Tomatito, Luis de la Pica, Antonio Serrano, Piraña i Blas Córdoba.
Seguint aquest llegat, Pablo va començar amb la percussió i posteriorment amb la guitarra, el seu instrument preferit. Després d’anys com a autodidacta, Pablo es va mudar a Barcelona i després, als 21 anys a Londres. Es va involucrar cada vegada més en la creixent escena flamenca de Londres i es va establir com a guitarrista resident en l’emblemàtic RonnieScott’s. Ha explorat al màxim la vibrant escena musical de Londres, unint-se a diferents bandes com The Turbans (percussió), Trobador (guitarra) i el Quintet Maria Camahort(percussió). Ampliant els seus horitzons, També toca la guitarra per a la banda turca Djanan Turan.
D’altra banda, Pablo també està involucrat en diverses iniciatives com Live Music Now and Breathe, Art Health Research, utilitzant el seu talent per a enfortir el seu compromís amb la comunitat, oferint actuacions en viu a aquells que generalment serien exclosos d’aquestes experiències.
Actualment, continua explorant nous gèneres i tendències creatives, al mateix temps que es manté prop de les seves arrels de flamenc i jazz llatí.

Lucía Ruibal, ballaora

Va començar els seus estudis de dansa clàssica als 4 anys en una escola de la seva ciutat natal, El Puerto de Santa María, més tard es va incorporar al Conservatori Professional de Dansa de Cadis on finalitzà els seus estudis de dansa clàssica i contemporània. Als 17 anys va començar a estudiar flamenc de la mà de Natalia Acosta. Aviat es va formar amb mestres fonamentals de la seua carrera com són La Lupi i Mercedes Ruiz. Al seu torn, va acabar els seus estudis superiors de ball flamenc en el Conservatori Superior de Dansa de Màlaga en l’especialitat de coreografia. Va ampliar la seua formació amb mestres com Yolanda Heredia, Alfonso Losa, Belén López o David Paniagua, entre altres.
Ha format part de companyies com la de Mercedes Ruiz en els espectacles Juncá, Tauromagia; la de Juan de Juan amb Els sons negres; la companyia de Carlos Saura amb Flamenco Hoy; o Rafael Amargo amb Dionisio: La vid y les mil noches. També actua al costat de la seua família en l’espectacle Casa Ruibal.
Actualment treballa en diversos tablaos de Madrid com a Casa Patas, Les Tablas, Tablao Villarrosa, etc.
En 2016 va guanyar el primer premi de l’IV Concurs Tablao Villarrosa.

David Nieto, ballaor

Nascut a Cadis en 1988, va començar a estudiar dansa i flamenc amb María José Coca i es va graduar en el Conservatori Professional de Música de Cadis. Ha guanyat nombrosos concursos de coreografia. En 2002 va començar la seva carrera professional com a membre del grup de flamenc i folklore d’Adolfo de Castro. Ha estat membre de la companyia de dansa espanyola i flamenc de Javier Martin des de 2004, i en 2007 va actuar amb la companyia de Sara Baras.
En 2010 va rebre el primer premi del 13e Concurso Nacional de Baile por Alegrías, i en 2018, el premi com l’artista més important de la 5a edició del Festival La Isla Ciudad Flamenca. En 2010 va estrenar el seu primer gran espectacle, Rúbrica; en 2012, va estrenar Al Son de ida y vuelta, i en 2013 va obrir la seua escola de flamenc en San Fernando (Cadis).

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...