PROFESSORS

Trompeta
Trompeta
Jens Lindemann

(Alemanya)

Ha sigut el primer solista de música clàssica de vent-metall a rebre l’Ordre de Canadà.
Ha interpretat música clàssica i jazz en les sales de concerts i esdeveniments més importants del món, des de la Filharmònica de Nova York, Los Angeles, Londres, Berlín, Moscou i Tòquio fins al Carnegie Hall fins a en la Gran Muralla de Xina o en els Jocs Olímpics de 2010.
Es va formar en la Juilliard School de Nova York i la McGill University a Mont-real.
Ha actuat com a solista i ha gravat amb artistes com com Sir Neville Marriner, Sir Angel Romero, Punxes Zukerman, Doc Severinsen, Charles Dutoit, Gerard Schwarz, Eiji Oue, Bramwell Tovey, Kent Nagano, Lior Shambadal, Boris Brott i Jukka Pekka Saraste, així com amb diverses orquestres i formacions com com la Simfònica de Londres, Berlín, Filadèlfia, Moscou, Sant Petersburg, Pequín, Bayersicher Rundfunk, Càmera de Buenos Aires, Atlanta, Washington, Seattle, Dallas, Detroit, Houston, Mont-real, Torontó, Centre Nacional de les Arts, Vancouver, Varsòvia, Ciutat de Mèxic, Costa Rica, Bogotà, Welsh Chamber, I Musici de Mont-real, St. Louis, i Mostly Mozart en el Lincoln Center.
Ha rebut importants premis que van des de nominacions a Grammy i Juno a guanyar el prestigiós Tire Klassik a Alemanya i el British Bandsman 2011, a més de rebre diversos doctorats honoraris. A més, ha sigut guardonat en nombrosos concursos de música clàssica i de jazz, inclòs el prestigiós ARD de Munic i en els concursos internacionals de trompeta de Praga i Ellsworth Smith (Florida) en 1992.
És professor de High Distinction en UCLA i dirigeix el programa d’estiu de vent-metall en el Banff Centre de Canadà.
És artista internacional de Yamaha i toca exclusivament en instruments banyats en or de 24 quirats.
Trompeta
Luis González

(Espanya)

Professor de Musikene de Sant Sebastià i solista internacional.
Va començar a estudiar trompeta en l’escola de la banda de la seua ciutat natal, Silla, amb Manolo Campos i Eduardo Tarín. Va acabar els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Leopoldo Vidal. Posteriorment va estudiar amb Pierre Thibaud a París i amb Bo Nilsson a Suècia.
Va ser membre de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” i professor del Conservatori Professional de Palma de Mallorca. Va ser trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid (1994-2005) i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona (2004-2011).
Trompeta
Juanjo Serna

(Espanya)

Naix a Albuixec (València) en 1970. Comença els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València amb Vicente Prats, José Salvador i Manolo López. Posteriorment amb José Ortí en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, on obté el “Premi d’Honor” en el grau superior.
En 1987 va entrar a formar part de la JONDE. Col·labora amb conjunts simfònics com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Canàries, Cadaqués. Ha sigut Trompeta Solista de l’Orquestra Ciutat de Granada (1991-1998).
És membre fundador de Spanish Brass, amb qui ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs Internacional de Quintets de Metall de Narbonne 1996 (França) i ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya.
És membre fundador de Spanish Brass, amb el qual ha guanyat el 1er Premi del 6è Concurs Internacional de Quintets de Metall de Narbonne 1996 (França) i ha estat guardonat en el Concurs de Juventudes Musicales de España.
Trompeta
Carlos Benetó

(Espanya)

Nascut a València en 1969, inicia els seus estudis musicals als 7 anys en l’escola de música de la Societat Musical Lira Castellonera de Vilanova de Castelló (València) amb Joan Olivert i principalment amb Hermenegildo Rosa. Cursa la carrera de trompeta en els conservatoris Maestro Vert de Carcaixent (València) i Joaquín Rodrigo de València, amb Salvador Albert i Vicente Prats respectivament. Però de manera especial i intensa amb Manuel López durant la major part de la seua carrera, per a finalment graduar-se en el Conservatori Superior de Música de Madrid, amb José María Ortí.
Des de 1998 es dedica en exclusiva a Spanish Brass, amb el qual ha publicat 20 CDs i 2 CD-DVD i duu a terme més de 100 concerts a l’any a Europa, Àsia i Amèrica a més de l’organització/participació de dos esdeveniments anuals tan importants com els Festivals SBALZ-Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround-Torrent (www.brassurround.com).
Trompeta
Patri Soler

(Espanya)

Nascut a Alzira (València), va iniciar els estudis musicals sota la tutela de la seva mare, passant més endavant a realitzar els estudis de grau elemental i mitjà en la Societat Musical d’Alzira amb el professor Ricardo Soldado. Posteriorment, va acabar els estudis de grau superior amb les màximes qualificacions al Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València amb el professor José María Ortí.
L’any 2002 va guanyar el “Concurs de Jóvens Intèrprets de la Societat Musical d’Alzira”, en el 2004 i 2007 va participar en el “Concurs Nacional de Jóvens Intèrprets Ciutat de Xàtiva” on va ser finalista en ambdues ocasions. En 2015 va participar en la “ Theo Charlier Competition” a Bèlgica.
L’any 2013 va realitzar una gira pels Estats Units, on va rebre classes dels més prestigiosos trompetistes del país com: Vince Di Martino, Mark Ridenour, Tom Rolfs, Ben Wright, Mike Martin, Alan Siebert o Mike Tunnell.
Col.labora a l’OSCYL, OV, OSN, ORTVE, OBC, OSV, Orquestra del Gran Teatre del Liceu i Orquestra del Palau de les Arts. Des de l’any 2009 és trompeta solista de la Banda Municipal de Barcelona.

PROFESSORS

Trompa
Trompa
Miklós Nagy

(Hungria)

Nascut en 1963 a Budapest, als 7 anys va començar a tocar la trompa. Va estudiar en el Conservatori Béla Bartók i l’Acadèmia de Música Ferenc Liszt a Budapest amb el professor Ádám Friedrich, on es va graduar en 1986. Va ser solista de l’Orquestra Simfònica Hongaresa (1984-1988) i des de 1989, solista de l’Orquestra Simfònica Estatal Hongaresa fins a la fundació de l’Orquestra del Festival de Budapest, on va ser solista de 1992 a 1996 i de 1999 a 2000.
Entre 1996 i 1999 va ser professor de trompa en l’Acadèmia Musashino de Música a Tòquio i en la Universitat Metropolitana de Belles Arts de Tòquio.
Des de 1987 és membre del Budapest Wind Ensemble.
Des de 2000 és trompa solista de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg.
Trompa
Javier Bonet

(Espanya)

Trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987 i professor de trompa natural i moderna de la ESMUC de Barcelona.
Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i de Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musikhochschule de Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va rebre classes magistrals de professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster. Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seua gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupe un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.
En el camp de la pedagogia imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, com en l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca.
Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munich.
www.javierbonet.com.
Trompa
Nancy Joy

(EUA)

Professora associada de la New Mexico State University. Ha creat el cor de trompes “NMSU Corno Crew” que realitza nombrosos encàrrecs i estrenes.
És trompa solista de Las Cruces Symphony en la New Mexico State University i segona trompa de la El Paso Symphony Orchestra i El Paso Opera Company.
Trompa
Manuel Pérez

(Espanya)

1971. Als 8 anys comença els seus estudis oficials de música a la seva localitat natal, Guadassuar (València). Obté el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es trasllada al Conservatori Nacional de la Regió de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or al Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya ha col·laborat amb diverses formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diversos conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com). El 1989, junta amb els seus companys, forma Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb el qual aconsegueix el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall ciutat de Narbona (França) l’any 1996. Des de llavors la seva dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant Concerts i Master Class pels cinc continents, a més d’haver gravat 20 CD i 2 DVD. És artista de Buffet Crampon i toca amb trompes Hans Hoyer.

PROFESSORS

Trombó
Trombó
Jacques Mauger

(França)

Professor del Conservatori HEM de Laussane (Suïssa).
Ha sigut Trombó Solista de l’Orquestra en el Teatre Nacional de l’Òpera de París i l’Orquestra Filharmònica de Niça, dedicant-se a la seua carrera com a solista internacional des de 1996. La seua passió per realitzar actuacions al més alt nivell són gràcies al seu enfocament dinàmic i fresc en la promoció el trombó com un vertader gran instrument solista. Els seus nombrosos viatges al voltant del món li han donat un gust per les diferents cultures i les seues influències han proporcionat una rica font d’inspiració per al seu estil interpretatiu. El seu talent segueix inspirant a un gran nombre de compositors, tant a França com en l’estranger. La seua àmplia experiència li permet posseir un repertori molt ampli que inclou estils barrocs i clàssics, així com la música contemporània. Jacques Mauger també ha dedicat la seua carrera a la docència, sent professor de trombó en el Conservatori à Rayonnement Régional de París des de 1994, l’Acadèmia de Santa Cecilia de Roma, a més de ser professor convidat en la Universitat de Senzu Gaken a Tòquio.
És president de l’Associació de Trombonistes Francesos.
Trombó
Carlos Gil

(Espanya)

Professor del Conservatori Municipal de Música “Jose Iturbi” de València.
Té publicats 2 CD: Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192) i Carlos Gil: Multaqa (SB Produccions 016), amb la col·laboració de Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble.
Ha gravat el Concertino per a trombó i Ensemble amplificat d’Aureliano Cattaneo, Music Minus One II: “Alegries” per a trombó i CD de José Iges i Snapdragon per a trombó i electrònica d’Alexandra Gardner.
Trombó
Inda Bonet

(Espanya)

Naix en 1971. Comença els seus estudis musicals sota la direcció del seu pare, prosseguint-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Joaquín Vidal i perfeccionant-los amb Juan Bautista Abad, passant més tard a estudiar amb Gilles Millière en el Conservatori Nacional Superior de Musica de París (França).
Ha guanyat el Premi d’Honor en el grau superior del Conservatori Superior de Música de València i el Primer Premi del CNSM de París.
Amb Spanish Brass, ha sigut guardonat en el Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya i ha guanyat el Primer Premi del 6º Concurs de Quintets de Metall de Narbonne (França).
Ha sigut jurat del Concours International de Musique de Chambre de Lió (França), del Concours International Philip Jones de Guebwiller (França), del Lieksa Brass Competition (Finlàndia) i l’I Concurs de Música de cambra de Castella i Lleó (Espanya).
Com a productor ha organitzat més de 40 esdeveniments com els festivals SBALZ Alzira, Brassurround Torrent, Rafelmetall, Brass & Wines, Trobades LLIGUE i el International Trombone Festival a València.
Junt amb Carlos Gil organitza i imparteix classes en l’Aula de Trombó (www.auladetrombon.com).
Ha sigut professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya (1993-1998), orquestra que va abandonar en 1998 per a dedicar-se en cos i ànima a Spanish Brass, realitzant gires per tot el món.
És artista Antoine Courtois.
Trombó
Alberto Urretxo

(Espanya)

Després de graduar-se amb el Premi d’Honor del Conservatori Superior de Sant Sebastià i amb la Medalla d’Or en el Conservatori de Música Côte Basque de Bayonne (França) amb el professor J. J. Orzan, perfecciona els seus estudis amb Francisco J. Rosario Vega (Solista Real Orquestra Simfònica de Sevilla), i amb reconeguts trombonistes a Estats Units com a S. Hartman.
Des de 1998, és Trombó solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao (BOS).
Com a solista ofereix diversos recitals i concerts per tot l’estat, destacant el Concertino d’Hivern de Darius Milhaud i els Concerts per a Trombó i Orquestra de L. Grondhal (2005) i H. Tomasi (2014) amb l’Orquestra Simfònica de Bilbao. Ha estrenat Carptim d’H. Extremiana i Tronboi Sonata de J. C. Pérez en el cicle de música de cambra de la BOS, dues obres per a quartet de cordes i trombó dedicades a Alberto Urretxo.
A més de ser professor de Repertori d’Orquestra i Música de cambra en el Conservatori Superior d’Euskadi (Musikene), és convidat periòdicament a impartir cursos de trombó i música de cambra. Destaquen els realitzats a Corea del Sud en el 2013 , convidat per la Universitat de Suwon al costat del seu germà Unai, i en el 2014
dins del festival internacional de Daegu, convidat per Àsia Trombone Festival, on
va oferir master classes i recitals al costat de la pianista Miyang Kim.
Fundador i promotor d’Euskadi Brass, un projecte cultural que té com a fi complementar el desenvolupament dels estudiants, professionals i aficionat dels instruments de vent metall per mitjà de la música i fusions amb altres disciplines artístiques.
www.albertourretxo.com.

PROFESSORS

Tuba i Bombardí
Tuba
Arnaud Boukhitine

(França)

Nascut en 1977 en Saint-Vallier (Saona i Loira), comença a tocar la tuba als 12 anys en l’Escola Municipal de Música de Montceau-els-Mines, després va estudiar en el Conservatori Nacional de Regió de Dijon amb François Poullot Snorkel;, després en el Conservatori Nacional Superior de Música de Lió amb Melvin Culbertson i amb Mallie Loïc.
Va ser membre de la Jove Orquestra Francesa dirigida per Marek Janovski (1995-1997). Col·labora regularment amb orquestres simfòniques com l’Orquestra Filharmònica de Ràdio França, Orquestra de l’Òpera Nacional de París, l’Orquestra de l’Òpera Nacional de Lió, Orquestra Nacional del Capitole de Tolosa de Llenguadoc, l’Orquestra de cambra de Lausana i l’Orquestra de París.
És membre del quintet de metalls Turbulences, finalista en el Concurs Internacional de Narbona i Primer premi del Concurs Internacional Philip Jones en Guebwiller. És també membre del ensemble Intercontemporain i professor del CNSM de Lió.
Tuba
Vicente López

(Espanya)

Catedràtic del Conservatori Superior de Música d’Alacant. Ha sigut també professor del Conservatori Superior de Música de Múrcia.
Tuba
Sergio Finca

(Espanya)

Naix en 1979 a Oviedo. Inicia els seus estudis musicals als 11 anys. Obté el Grau Mitjà en el Conservatori de Música d’Oviedo amb el professor David Moen. Amplia estudis en el Conservatori Nacional de la Regió de Bordeus i Perpinyà (França) on obté “Medaille d’honneur de la ville de Bordeaux” i “Mention Trés Bé a l’Unanimité”. Posseeix el Diploma d’Estudis Nacionals Superiors atorgat pel Conservatori Nacional de Música Superior de Lió (França), on obté “Mention Très Ben à l’Unanimité”. Ha estudiat amb Mel Culbertson, Arnaud Boukitine, Rex Martin, Roger Babau, Harvey Philips, Arnold Jacobs, Gene Pokorny, Jens Bjorn Larsen, Michel Godard…
Ha treballat amb Zubin Metha, James Levine, Bernard Haitink, Yuri Termikanov, Eliahu Inbal, Jesús López Cobos, Gall dindi Jaarvi, Ivan Fischer, Gunter Herbig, Josep Pons, Edmon Colomer, Yutaka Sado…
Ha sigut guardonat en el Concurs Internacional de Sydney (Austràlia, 1999), Brno (República Txeca, 2000) i és Primer Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya (Altea, 2003), passant a formar part com a membre del jurat d’aquest mateix en 2009.
Ha sigut professor de tuba en l’Acadèmia Henrie Tomasi de Marsella (França) i Tuba Principal de l’Orquestra Nacional de l’Òpera de Lió.
Al setembre del 2005 va obtenir el primer premi en el “Brno International Performer`s Competition”, celebrat en la ciutat txeca de Brno.
Des de 2006 és membre de Spanish Brass, amb el qual fa gires per tot el món, enregistraments i labors pedagògiques.
Toca amb instruments MELTON.

PROFESSORS

TALLERS
George Foreman

(EUA)

“Conferència sobre Jules Levy i moderador al Marató del Carnaval de Venècia per a corneta i piano de diversos compositors”

George Foreman és doctor en musicologia per la Universitat de Kansas. És membre de la facultat de la Hugh Hodgson School of Music a la Universitat de Geòrgia en Athens, Geòrgia, i ExDirector del UGA Performing Arts Center. Abans de començar el seu treball en UGA, va ser durant 27 anys el Director Gerent del Norton Center for the Arts i Professor Associat d’Humanitats en el Center College en Danville, Kentucky. Ha presentat concerts d’artistes clàssics que van des de Jo-Jo Dt. fins al EmersonString Quartet i la Filharmònica de Nova York; artistes populars com Tony Bennett, Ray Charles, Dolly Parton i Willie Nelson; i més de 80 espectacles de Broadway…
Va ser el fundador del Festival de Música de cambra del Bluegrass en Kentucky en col·laboració amb The Chamber MusicSociety del Lincoln Center.
Foreman és una autoritat reconeguda internacionalment sobre la història de les bandes de nord-americanes, ha dirigit concerts de bandes històriques i ha impartit nombroses conferències sobre les bandes nord-americanes. Va ser cofundador i director artístic durant tretze anys del Great American BrassBand Festival en Danville, Kentucky. Juntament amb Vince DiMartino, va fundar i va ser director de la New Columbian Brass Band, que va estar de gira durant diversos anys i va gravar 4 CD.
En 2017, va rebre la Medalla de Recerca Creativa UGA.

Xavier Piquer

(Espanya)

“Taller Brass-Apps, tecnologia aplicada a l’estudi de l’instrument”

Format als conservatoris superiors de música Joaquim Rodrigo de València i Municipal de Barcelona, compta amb el Premi d’Honor de l’especialitat d’Harmonia. Posteriorment amplia la seva formació en diferents cursos d’anàlisi musical composició i direcció d’orquestra a Madrid, França i Gran Bretanya.
Ha estat professor al Conservatori Professional de Música “Alto Palancia” de Segorbe, l’Escola Municipal de Música de Borriana i les escoles municipals de música de Piera i Sant Sadurní (Barcelona).
Ha dirigit diferents bandes i orquestres, amb les que a més de concerts ha creat i dirigit espectacles com Històries del segle XX, Animalada, Nacionalismes musicals, versoS Sonors o El pacte de Mefistòfil, al Palau de les Arts Reina Sofia de València. També ha estat col·laborador del pianista i compositor Carles Santos, en qualitat de director i assistent.
En el terreny de la composició compta amb un repertori que inclou des de música solista i de cambra fins a obres orquestrals, amb o sense participació coral.
Actualment porta a terme una tasca formadora amb MusikTic, que uneix música i tecnologia i també participa en projectes pedagògics i socials amb la Companyia del desConcert, a més de difondre la seva pròpia obra.

PRESENTACIÓ

MÈTODE
Brass school

Brass School és un mètode d’aprenentatge per a instruments de vent-metall creat per un equip de professors especialistes.
El projecte inclou els quatre cursos dels ensenyaments elementals de les especialitats de trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...