BANDA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA


És una de les agrupacions musicals valencianes de major prestigi tant pels seus èxits com per la seua qualitat. La seua labor pedagògica dedica especial atenció a la formació d’educands de l’Escola de Música, que van nodrint, amb el pas dels anys, les plantilles de les seues diferents agrupacions i es reflecteix en els més de 120 músics professionals que han eixit de la seua Escola de Música i que en l’actualitat desenvolupen la seua labor professional en les millors formacions musicals d’Espanya.
La Banda simfònica ha participat des de 1972 en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València obtenint primers premis en totes els seccions, destacant l’Esment d’Honor obtinguda en 1994. Des de l’any 2001 organitza el Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller i des de 2002 el Festival SpanishBrass Alzira.

smalzira.org

JZBACH


Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés ens demostren, una vegada més, que el jazz és un llenguatge universal. Què lluny queden els contenidors estancs, aquells que, guiats per criteris quasi científics, distingien entre música culta i popular, entre bona música i música de carrer…
Una vegada derrocades les fronteres, en aquesta ocasió ha sigut J. S. Bach -ara amb Z de Jazz- qui ha volgut vestir-se amb les puntades doctes d’aquest trio de mestres de la improvisació.
La seua música, una vegada més, es converteix en un diàleg de sorpreses, que ens porta des dels motius inconfusibles del geni alemany fins a propostes genuïnes i actuals, en un itinerari que, com sempre, només la perícia fa que semble senzill.

 

PURPURA PANSA


Púrpura Pansa es, a més del nom d’un dels caragols marins més coneguts, el nom d’un dels grups de música de cambra més importants del moment.

Aquest quartet de saxofones es mostra increïblement dinàmic en els seus concerts, que es caracteritzen per un directe d’una gran força, capaç de connectar amb tot tipus de públic a l’instant. Treballen un repertori molt atractiu i de gran qualitat amb el qual aconsegueixen sorprendre en tots els seus espectacles.

En els seus deu anys de trajectòria han realitzat gires en països com França, Holanda o Lituània, i han actuat en directe per a RNE. Col·laboren regularment amb el departament de direcció de la Berklee School of Music.
Han editat dos àlbums, UNUA i Saxofonía. En la seua faceta docent, impulsen SAXEM, un dels festivals de saxofon més importants, del qual són organitzadors. Púrpura Pansa són Javier Teruel, saxo baríton; Héctor Andrés, saxo tenor; Juanlu Gozálvez, saxo alt; Manuel Romero, saxo soprano.

 

B3:BROUWER TRIO


El B3: Brouwer Trio integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (cello) i Carlos Apellániz(piano), presa el seu nom en homenatge i reconeixement al compositor, guitarrista i director cubà de prestigi internacional Leo Brouwer. L’estreta relació del trio amb el mestre s’ha plasmat en nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la dedicatòria de les obres Cuadros de una exposición i El Oráculo de Ifá.
El B3: és una formació especialitzada en la música actual. Gaudeix d’una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat la seua bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible.
El treball amb els compositors és un pilar fonamental en la filosofia del B3. D’aquesta interacció són fruit les més de 40 obres dedicades al trio, a més de les nombroses estrenes absolutes que ha realitzat.

 

QUINTETO CASULANA.


El Quintet Casulana sorgeix de la iniciativa d’un grup de dones músiques, procedents de diferents entorns professionals: l’àmbit simfònic i la docència. Els seus membres són integrants de l’Orquestra de València, la Orchestra della Magna Grècia de Taranto i professores dels conservatoris de música de València.
El seu nom ret homenatge a la figura de Maddalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va tindre música impresa i publicada en la història de la música occidental.
Naix en 2008 com a Quartet Casulana i serà en 2015, després de diverses col·laboracions amb la violinista Esther Vidal, quan es constitueixen com a Quintet per a poder així abastar tot el repertori de corda amb piano.
El Quintet Casulana ha rebut consells de ImreRohmann (catedràtic de piano del Mozarteumde Salzburg), István Gulyás (professor de l’Acadèmia Franz Listz de Budapest) i Rivka Golani (professora del Trinity College of Musicde Londres).
Un dels objectius perseguits per totes les seues components és la recuperació i difusió de la música escrita per dones compositores, portant en el seu repertori, entre altres, obres de Sofia Gubaidulina, Gracyna Bacewicz, Mel Bonis, Louise Heritte-Viardot o Amy Beach.

 

AL TALL.


Al Tall és un conjunt musical espanyol de folk, reconegut per la seua llarga trajectòria, i pioner en la reinterpretació de la tradició musical i sonora de la seua regió a l’estil de la Riproposta italiana, emmarcada dins una concepció mediterrània de la música popular. Vicent Torrent i Manolo Miralles són els dos únics membres fundadors que van formar part d’ell durant tota la seua trajectòria.
La carrera del grup s’estén al llarg de pràcticament trenta-huit anys, amb més de catorze discos editats al llarg de quatre dècades, sent els seus primers deu anys de trajectòria els més productius. A l’octubre de 2012 anuncien formalment la finalització de la seua activitat artística. Realitzant l’últim concert el 18 d’octubre de 2013 al Palau de Congressos de València.

 

NADIA GINER ENGUIX


Naix a la Pobla Larga (València) l’any 1995. Comença els seus estudis musicals als 6 anys a l’Escola de Música de laUnió Musical La Pobla Llarga amb Martín Colomer, prosegueix els seus estudis de Grau Professional al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent amb Daniel Gimeno. En juny de 2013 passa a formar part de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. L’any 2014 comença els estudis Superiors de Música a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el professor Daniel Perpiñán, actualment cursa 1r de Master d’Orquestra a l’HEMU de Lausanne (Suïssa) amb Jacques Mauger. Compagina tots els seus estudis a l’Aula de Trombó amb Inda Bonet i Carlos Gil. Assisteix a cursos de perfeccionament i tècnica amb prestigiosos trombonistes com: Stéphane Loyer, Ximo Vicedo, Achilles Liarmakopoulos, Jean Raffard, Gilles Millière, Christian Lindberg, Jörgen van Rijen, Michel Becquet i Alberto Urretxo, entre altres. Ha col.laborat amb la cantant internacional Adele.

 

GUARDONATS CONCURS AEYTYB MADRID 2018


 • Categoria Bombardí Artistes: Carlos Fluixà Sepúlveda
 • Categoria Bombardí Joves Artistes: Eduard Gisbert Vañó
 • Categoria Bombardí Joves Promeses: Marcos Ponce Navarro
 • Categoria Tuba Artistes: David Soriano Sánchez
 • Categoria Tuba Joves Artistes: Miguel Osca Martín
 • Categoria Tuba Joves Promeses: Samuel Hernández Himbernón

 

SINETTI-SEITSIKKO


És un septet de vent-metall fundadat l’any 1980 per a continuar amb la tradició de la marching band de l’Associació Helsinki Postmen. La composició del grup és la tradicional establida durant el regnat de l’emperador Aleixandre III de Rússia, quan Finlàndia formava part de Rússia.

El septet és molt versàtil i el su repertori inclou des d’oberturas d’òpera fins a adaptacions de música pop.

http://www.sinetti-seitsikko.fi

SPANISH BRASS


Amb 30 anys de trajectòria al món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional.

L’any 1996 obté el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat en la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Damático Nacional i la banda sonora de la pel.lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana.

Ha publicat vint-i-quatre treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment (1998), La Escalera de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Caminos de España (2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí’um (2005), Metàl.lics (2006), Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008), Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story amb la Banda Municipal de Música de Bilbao (2012), viBRASSions (2012), Metalls d’Estil amb Pep Botifarra (2013), 25 (2014), SuBLiMe Christmas (2014), Brass Brass Brass (2016), De Vents i Terra amb la Banda Municipal de Barcelona (2017), Puro de Oliva amb Chano Domínguez i Bandolero (2018) i XXX (2018).

Paral.lelament a l’activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com), on cada any es reuneixen alguns dels solistes internacionals, grups i professors de metall més prestigiosos del món.

Spanish Brass està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton; i també de la nova aplicació BlackBinder.

Components

 • Carlos Benetó Grau, trompeta
 • Juanjo Serna Salvador, trompeta
 • Manuel Pérez Ortega, trompa
 • Inda Bonet Manrique, trombó
 • Sergio Finca Quirós, tuba

 

www.spanishbrass.com

 

ARNAU BATALLER, compositor residente


Nascut en 1977, el guardonat compositor de cinema Arnau Bataller ha treballat amb prestigiosos directors espanyols com Fernando León de Aranoa, Jaume Balagueró, Pau Freixas, Mariano Barroso, entre altres, i ha marcat una àmplia gamma de projectes que van des de l’horror de gran pressupost / característiques fantàstiques fins a més dramàtics programes de televisió independents.
Sempre tractant de triar el millor color musical per a la imatge, Bataller sempre treballa amb Marc Blanes, un dels enginyers més buscats a Espanya, assegurant així la millor qualitat en la seua música. De fet, ha gravat amb la majoria de les orquestres de música de cinema d’Europa, sent el primer a gravar una partitura amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Òpera de Barcelona. També li encanta usar sons nous, ja siga d’instruments ètnics o sintetitzadors, sempre a la recerca d’una paleta sonora única per a cada projecte en el qual treballa.
Entre altres, en 2012, Bataller va guanyar la International Film Music Critics Association per la millor música per a TV per la seua minisèrie històrica de televisió Ermessenda competint contra la música de la sèrie de televisió Game of ThronesDownton Abbey, Doctor Who i Sherlock Holmes. En 2011, Bataller va guanyar el Premi de Crítics de Música de Cinema Espanyol com a millor compositor espanyol. També va ser nominat com compositor de Breakout de l’any per l’Associació Internacional de Crítics de Música de Cinema. En 2002, va ser el compositor més jove dels cinc compositors espanyols seleccionats pel laboratori de compositors de Sundance, celebrat a Barcelona.
Bataller es va graduar en la Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles, on va estudiar en el prestigiós programa Scoring for Motion Pictures and Television, gravant més de 10 vegades en els estudis Paramount.

 

FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA, personaje del festival


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre que té per objecte la unió entre les associacions que la integren per a promoure, difondre i dignificar l’afició, ensenyament i pràctica de la Música, potenciar l’associacionisme i proporcionar a la societat civil un mitjà de desenvolupament i articulació cultural.
Els destinataris de les activitats que realitza la FSMCV són les associacions que la componen i, per extensió, els músics i el públic en general.
Així mateix, la FSMCV assumeix la representació i defensa dels interessos generals de les seues societats federades davant les institucions públiques i privades, i sol·licita les ajudes necessàries per a continuar l’ímproba labor cultural i docent de les seues associades.
En col·laboració amb les institucions, ofereix a la societat valenciana activitats culturals i facilita a tota la seua població les millors oportunitats d’accés al ben cultural musical.

 

EDUARDO BENETÓ BOLINCHES


 

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ


Fundat en 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. AMORES Grup de Percussió presa el seu nom de l’obra homònima de John Cage. Ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més dels EUA, el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Corea, Taiwan dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània rebent nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Han realitzat diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques. Han sigut guardonats amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001, per Fénix (encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez), amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical, per Tinajas, música original de Jesús Salvador Chapi i amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la millor música original per a un espectacle escènic per Ubú.
En el 2009 com a celebració de la seua 20 aniversari van estrenar el concert per a percussió i orquestra Amorexx, del compositor A. Valero i interpretada juntament amb l’Orquestra de València en el Palau de la Música de València. En 2014 per al seu 25 aniversari va estrenar de l’òpera de butxaca El Mal Vino, una tragicomèdia musical contemporània el dramaturg de la qual és Paco Zarzoso i el seu compositor J. S. Chapi.
Giren per tota Espanya amb diferents concerts i programes eclèctics de percussió contemporània, els seus didàctics A Colps i la col·laboració amb el grup La Brama doçaines i tabals amb l’espectacle A la Nostra Manera, Veles e Bous El Cabanyal Batega a la Fábrica de Hielo i el concert El Jardín Suspendido amb l’organista Nacho Ribas.
En 2018 AMORES Grup de Percussió va estrenar Mamma África concerte didàctic per a escolars; Trinquetissim, obra encàrreg en el Festival Ensems 2018 i Dreizehn: Stockhausen & Hildegarda, pel qual obté el premi al millor disc de repertori en la I Edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.
Toca instruments NP Drums (Espanya) i baquetes Innovative Percussion Inc. (els EUA).
Discografia: Vivencias (1998), Amores/Cage (2000), Amores/Llorenç Barber (2001), Tinajas (2003), FÈNIX (2004), Blackscore (2010), Los Tiempos amb Ignacio Ribas (2016), DREIZEHN Stockhausen & Hildegarda (2017).

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...