BANDA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA


És una de les agrupacions musicals valencianes de major prestigi tant pels seus èxits com per la seva qualitat. La seva labor pedagògica dedica especial atenció a la formació de educands de l’Escola de Música, que van nodrint, amb el pas dels anys, les plantilles de les seves diferents agrupacions i es reflecteix en els més de 120 músics professionals que han sortit de la seua Escola de Música i que en l’actualitat desenvolupen la seua labor professional en les millors formacions musicals d’Espanya.

La Banda simfònica ha participat des de 1972 en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València obtenint primers premis en totes els seccions, destacant l’Esment d’Honor obtinguda en 1994. Des de l’any 2001 organitza el Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller i des de 2002 el Festival Spanish Brass Alzira.

smalzira.org

AMBER BRASS


Amber Brass es va fundar en 2016 per part d’un grup joves que tenien el somni de tocar en un quintet de metalls. Cadascun dels membres provenia de diferents ciutats de Lituània i tenien antecedents molt diferents, per la qual cosa treballar junts i compartir idees és molt interessant. Amber Brass ha presentat en festivals com Trakai Fanfare Setmana i Dūdų Vasara, en el Centre Cultural Zarasai i en el Centre Cultural Varna.

Està format per les trompetistes Ernesta Švelnytė i Vaiva Putriūtė; la trompa Rūta Montvilaitė; la trombonista Martyna Mišeikytė; i el tuba Danielius Patrikas Kišūnas.

CARLES DÉNIA


Cantaor, guitarrista, compositor, arranjador i productor, format acadèmicament en l’àmbit del jazz, ha rebut nombrosos premis i lloances dels crítics musicals. Pel seus discs Tan alta com va la lluna, El paradís de les paraules i L’home insomne, ha rebut diversos guardons i nominacions, com ara el Premi Ovidi Montllor 2009,  Altaveu Frontera 2010, millor disc de l’any 2011 per la Revista Sons i millor disc de l’any i millors arranjaments als Ovidi Montllor 2011, entre d’altres. Participa, a més a més, en projectes de distinta índole amb els quals recorre escenaris de mig món. Per exemple, des de 2016 és la veu solista de Coetus-Orquestra de Percussió Ibèrica. També es dedica activament al cante flamenco i el cant d´estil valencià.

www.carlesdenia.com

GRUP DE METALLS D’ALCASSER


El Grup de Metalls de la S. M. “Santa Cecilia” naix en 1993 format per músics de les especialitats instrumentals de vent metall (trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba) de la Societat Musical “Santa Cecilia” d’Alcàsser, agrupació que compta amb més de 150 anys d’història.
El grup compta amb la col·laboració assídua dels membres de la secció de percussió de la mateixa societat quan el repertori a interpretar ho requereix, així com la col·laboració d’instrumentistes de les especialitats de metall esmentades pertanyents a societats musicals de poblacions limítrofes, que de forma desinteressada, participen en aquest grup pel seu interès en l’estudi i interpretació de la música per a metalls, sent el nostre grup un dels més longeus i consolidats en el panorama musical, no solament de la Comunitat Valenciana, si no de tot el territori nacional.
El repertori que abasta va des del Renaixement fins als nostres dies, a més de realitzar monogràfics específics amb composicions o arranjaments més actuals, com a música per a cinema, musicals, pop, rock, swing, etc.
El Grup de Metalls ha realitzat concerts per diferents punts de la geografia nacional, destacant els realitzats a Pamplona i Villava (Navarra), Montoro (Còrdova) o Tortosa (Tarragona), amb notable èxit.
A més, ha realitzat concerts al costat de diferents agrupacions vocals, destacant el realitzat al costat del Cor de la Universitat Politècnica de València en el Palau de la Música en el Nadal de 2008, amb gran acceptació de públic i crítica.
L’any 2012 estrena l’arranjament per a acompanyament de metalls realitzat per Carlos Benetó (trompeta de Spanish Brass) de el “Concert per a trompeta” del compositor rus Alexander Arutunian, al costat del solista de trompeta Joaquín Benedito.
Fins a 2016 el director titular del grup va ser el professor Ricardo Soldat Peris i en 2017 va assumir el professor Carmelo Romaguera Martínez.

https://www.facebook.com/Grup-Metalls-dAlcàsser-1540410919561988/

https://www.youtube.com/channel/UCzIpiYihC1gP_-zjJTai1oA

SANT ANDREU JAZZ BAND. Joan Chamorro, director


12 anys!

La Sant Andreu Jazz Band és una formació nascuda en el barri de Sant Andreu (Barcelona) en 2006 sota la direcció de Joan Chamorro.

Enguany compleix 12 anys de projecte, 12 anys d’il·lusió i de resultats màgics constatats en set treballs en format CD i DVD, i en 9 àlbums sorgits en el si de la col·lecció Joan Chamorro presenta i protagonitzats per alguns dels joves talents que formen o han format part de la Sant Andreu Jazz Band: (Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita Payès, Marc Martín, Joan Mar Sauqué, Èlia Bastida) i el projecte la Màgia de la Veu

Per ella han passat més de 50 joves d’entre 7 i 21 anys. Han protagonitzat el documental A film about kids and music del director Ramon Tort. Han actuat en molts festivals d’Espanya, França, Suïssa, Suècia,… 

Han col·laborat i gravat amb la banda, músics de nivell mundial com Jesse Davis, Joel Frahm, Wycliffe Gordon, Terrel Staford, Dick Oatts, Scott Robinson, Luigi Grasso, John Allred, Bobby Gordon, Ken Peploswky, Jon-Erik Kellso, Pasqualle Grasso, etc.

“LATINO”, CARLOS MARTÍN y VORO GARCÍA


Fco. Angel Blanco “Latino”. Director del Col·lectiu Sedajazz, saxofonista i flautista

Va estudiar en el Conservatori Superior de Música de València. Es forma en el jazz estudiant i participant en Seminaris i Master Classes a Madrid, Barcelona, València i Portugal amb Dave Schnnitter, Bobby Watson, Pedro Iturralde, Jerry Bergonzi, Barry Harris, Johny Griffin, Mike P. Mossman, Perico Sambeat, Frank Tiberi, Greg hopkins, …
Des de 1991 funda i dirigeix diferents formacions i l’escola del col·lectiu de músics Sedajazz, amb Big Band, Latin Ensemble, Orchestra… ha participat en els més prestigiosos festivals de Jazz de tota la península Ibèrica, també a Itàlia, França, Portugal, Alemanya, Palestina, Sud Àfrica, Moçambic, Mèxic… amb Sedajazz ha tocat i gravat al costat de músics de la Talla de Pat Metheny, Miguel “Angá” Diaz, Perico Sambeat, Jordi Rossy, Arturo O’Farril, Mike P. Mossman, Jorge Pardo, Kurt Rosenwinkel, Chris Check, Bernardo Sasseti, Maria Pia de Vito, Bruce Barth, Debora J. Carter , Horaci “El Negro” Hernandez, Chano Domínguez, Ze Eduardo, Marc Nightingale… Ha tocat amb Saxomanía (primer premi en la mostra nacional de Jazz), Joshua Edelman & Connexions amb Steve Turre, Perico Sambeat Flamenco Big Band, Chano Domínguez i Martirio amb Orquestra de TVE…

Ha sigut component durant 10 anys del grup Presuntos Implicados, gravant i girant amb ells per tota Espanya, Mèxic, Centreamèrica, Puerto Rico… També ha acompanyat en gires i concerts a artistes com: Soledad Gimenez, Armando Manzanero, Lola Flores, Clara Montes, Serrat, Seguretat Social, Betty Harris…

Ha participat en l’enregistrament de més de 30 discos de Jazz i 45 d’altres estils.

Premis importants aconseguits: millor grup de jazz amb Saxomania en el 1991, Premi a Joves Creadors amb Sedajazz Big Band. Únic espanyol seleccionat para en el 4º Programa Pépinieres europees per a Joves Artistes. El disc Este también de Sedajazz latin Ensemble millor enregistrament Off Jazz de l’any i predominada a premis Grammy 2001. Millor grup de jazz espanyol, amb Johua Edelman i Connexions en el Festival Internacional de Jazz de Granada. És seleccionat per l’Institut Valencià de la Musica i el Segell “Xàbia Jazz”, per a realitzar una producció discogràfica al seu nom i una gira de concerts. 2007 la critica especialitzada en jazz el voten en la revista Cuadernos de jazz com el 3º millor disc de jazz nacional.
Director i professor de 25 Seminaris Internacionals de Jazz realitzats en el Palau de la música de València, Teatre central de Sevilla, Workshop de jazz de Tavira (Portugal), Alhaurín de la Torre (Màlaga)…, activitats didàctiques entorn del jazz en conservatoris, acadèmies i en bandes de tota la geografia espanyola.

En col·laboració amb l’Agència de Cooperació Espanyola en Palestina viatja a territoris palestins en dues ocasions per a actuar i impartir cursets en els conservatoris de Ramallah, Belen i Jerusalem. Desenvolupa en 2007 un taller de jazz amb l’orquestra de Campeche (Mèxic) amb motiu del seu gira de concerts per Mèxic. En 2008 realitza Master class en la Universitat de Maputo amb motiu del seu gira de concerts per Moçambic i Sud-àfrica.

Carlos Martín, trombó

Inicia els estudis de Trombó amb Ángel Cariñena i Salvador Tarrasó. La seua formació jazzística la inicia en Sedajazz amb Fco. Ángel Blanco “Latino”. Posteriorment rep classes de Michael Philippe Mossman i de Conrad Herwig.

Ha actuat amb músics i/o formacions com Mingus Big Band, Carla Bley, Steve Swallow, George Colligan, Jane Lee, Mike P. Mossman, Conrad Herwig, Paolo Freshu, Jonathan Kreisberg, Greg Hopkins, Bec Valdés, Perico Sambeat, Ramón Card, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, Orquestra Simfónica de Còrdova, Ilja Reijngoud, Chano Dominguez, George Mraz, Big Band do Hot Clube Lisboa, Luis Perdomo, Giovanni Hidalgo, Sedajazz Big Band, Jordy Rossy ,Mario Rossy, Marc Miralta, Jesús Santandreu, Eladio Reinón, Eric Vloimans…

Des de 2012 és professor de Trombó-Jazz en Musikene (Conservatori superior de Música del País Basc). També ha impartit masters en el Conservatori de Rotterdam (CODARTS), Conservatori del Liceu a Barcelona, Taller de Musics de Barcelona, Seminari de Jazz Palau de la música a València, Seminari de Jazz i Flamenc de Sevilla entre uns altres.

Premi de la Asociació de Musics de Catalunya 2003.

El seu àlbum debut The Journey va ser escollit un dels millors discos de 2013 per la revista americà-canadenca LatinJazzNet. En 2017 edita el seu segon disc Converging Roots amb músics de la talla de Perico Sambeat, Luis Perdomo, Marc Miralta, Mimi Jones, Vicent Macián…

En altres àmbits de la música ha col·laborat i /o gravat amb artistes com: Alejandro Sanz, Alicia Keys, Andrea Bocelli, David Foster, Jorge Drexler, Presumptes Implicats, Niña Pastori, Pablo Alborán…

Voro García, trompeta

Imparteix classes de trompeta jazz en el Conservatori Superior de València, la seua ciutat natal. Es va titular “Magna cum Laude” en Berklee College of Music de Boston l’any 2007, en l’especialitat de trompeta jazz.

Des del seu primer treball com a capdavanter, Vorocity (2008), participa activament en l’escena jazzística nacional, on cal destacar col·laboracions amb Perico Sambeat,

Clasijazz Big Band, Peter Bernstein, Bob Gullotti, George Garzone, Jorge Rossy, Dave Kikoski, Eric Alexandre, Jim Rotondi, Albert Sanz, Jeff Davis, Javier Vercher, entre uns altres.

El seu segon treball discogràfic Roommates ha tingut excel·lents crítiques i reuneix en quintet a Leo Genovese, Jorge Rossy, Enrique Oliver i Dee Jay Foster.

Reality Shaw, gravat en 2015, és una coproducció de Voro García i Toni Belenguer al trombó, tribut a la figura del trompetista Woody Shaw, amb Alberto Palau, Toni Vaquer, Max Ridley, Ruben Carlés i Santi Colomer.

L’últim projecte Live at Jamboree va ser gravat en directe al club Jamboree de Barcelona a l’agost de 2017. Reuneix a un quintet internacional, com Chris Cheek al saxo tenor, Peter Bernstein a la guitarra, Dee Jay Foster al contrabaix i Jorge Rossy a la bateria.

Ha impartit seminaris de jazz en Alhaurín (Màlaga), SPJ (Pontevedra), Seminari de jazz de València, Conservatori de Jobra (Portugal), Avinyó (Catalunya), Jazz it Up a Macau (Xina), etc.

 

HAPPY JAZZ BAND


Happy Jazz Band és una banda sorgida de Sedajazz on participen els xiquets més joves d’entre 5 i 12 anys, tots ells dirigits magistralment per Francisco “Latino” Blanco. La Happy Jazz Band, malgrat la seua joventut, ha participat en molts esdeveniments en la nostra comunitat.

 

SPANISH BRASS


Amb una trajectòria de quasi 30 anys en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants de música i de realitzar gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d’Astúries en 1995, han gravat la música de l’obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Saborós, per a la productora El Desig. En 2017 va rebre l’I Premi Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana.

Ha publicat vint-i-dos treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seues múltiples facetes.

Paral·lelament a l’activitat de concerts, SB organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround Torrent (www.brassurround.com) on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups i els professors de metall de major prestigi internacional.

El grup està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton. A més, rep suport la Generalitat Valenciana i del Ministeri de Cultura-INAEM.

CRISTINA M. GÓMEZ, ballarina


És ballarina de dansa contemporània titulada per la London Contemporary Danse School, des de 2007 dirigix en Ámbar Danza alhora que col·labora amb altres companyies i creadors escènics. Impartix classes en EBCD (València). www.enambardanza.com

AMPARO URIETA, coreògrafa


Ha realitzat direcció d’escena per a dansa, música, teatre i òpera. Actualment és professora en el Conservatori Superior de Música de València. www.amparourieta.com

 

ELISA ANDREU GONZÁLEZ, trompa


Comença els seus estudis musicals als 9 anys, els continua en el Conservatori Professional de Música de Torrent on rep classes de José Sebastià Ferrer. En finalitzar els seus estudis obté el Premi Professional de Música en l’especialitat de trompa. A més, queda finalista en la XIII edició dels Premis Vicente Galbis.
Cursa els seus estudis superiors d’Interpretació Trompa en MUSIKENE, Conservatori Superior de Música del País Basc, amb els professors: Rodolfo Epelde, Óscar Sala i Jorge Renteria. Amplia la seva formació trompística amb Manolo Pérez, a més d’assistir a master class de trompistes de prestigi internacional com María Rubio, Bernardo Xifris, David Fernández, Vicente Ports, Sarah Willis, Ab Koster, Marie LuiseNeunecker, Markus Makuniitty, Wolfgang Gaag, Lucca Benucci…
Ha estat membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

Col·labora amb orquestres professionals com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra Ciutat de Granada, Banda Municipal de Bilbao o el Spanish Brass Ensemble, entre unes altres, sota la direcció de directors com Juanjo Mena, Lorenzo Viotti, Karina Canellakis o Yaron Traub.

 

EGLANTINA GRAPSHI MAUGER, piano


Nascuda en Korce (Albània), es gradua en piano ee l’Acadèmia d’Arts de Tirana en 1994.

Guanya el primer premi del Concurs Frédéric Chopin en 1996 i també el Concurs de Música Contemporània en 1997 a Tirana.

Després de graduar-se en el seu país natal, és convidada per diversos festivals  per a actuar com a solista: el “Ryedale” Festival en el Regne Unit, el “Floralia Muzyczne” Festival de Varsòvia i el Festival Internacional Chopin a Polònia.

En 1998 gana el Premi DAAD (associació alemanya per a l’intercanvi cultural) i continua els seus estudis de piano en l’Escola Superior de Música Folkwang de Essen (Alemanya) en la classe de la professora Till Engel. En 2003 obté el seu màster com a solista amb un premi especial.

Després de finalitzar els seus estudis amb èxit a Alemanya, és convidada per a actuar com a solista de música de cambra en recitals i orquestra en diversos festivals d’Europa.

Eglantina realitza concerts de música de cambra en diversos països europeus com: Alemanya, Polònia, Croàcia, França, Itàlia, Hongria, Regne Unit, Corea, Japó, Turquia, Macedònia, etc

De 1994 a 1998, és pianista acompanyant en les classes de corda a Albània i en 2001 es converteix en pianista acompanyant per a les classes de vent fusta i metall en l’Escola Superior de Música Folkwang de Essen.

Des de l’any 2005, és la pianista acompanyant de HEM Genève en Neuchâtel i HEMU de Lausanne  a Friburg (Suïssa) de la classe de trombó de Jacques Mauger i la classe de cello  de Denis Severin.

En l’actualitat és també pianista oficial en nombrosos concursos internacionals de trombó a Europa i Àsia.

ADRIANA GRIGORAS, viola


És viola de l’Orquestra Simfònica de Bilbao des de 2001 i manté una activitat intensa en diferents projectes de càmera, destacant el concert oferit en el cicle de càmera de la BOS, en el qual va interpretar el Concertino de tardor de D. Milhaud per a viola i conjunt de cambra sota la direcció de Juanjo Mena.

VORO GARCÍA, compositor resident


Titulat en diferents especialitats en Conservatori Superior de València. Amplia la seua formació amb M. Sotelo. Doctor en Música per la UPV.

Ha rebut encàrrecs de diferents institucions i intèrprets, com INAEM, JONDE, CDMC, IVC, Auditori Nacional, Ensems o Festclásica. Entre els guardons obtinguts destaca el premi de l’Institut Nacional de la Joventut (2004). Les seues obres han sigut seleccionades o encarregades per diferents Concursos i Festivals de tot el món.

Fundador i creador del Ensemble Espai Sonor en 2003. En la seua faceta de director ha realitzat l’estrena absoluta i/o a Espanya de multitud d’obres.

Ha sigut compositor resident del Grup Instrumental de València (2001/02), JONDE (2006/07), MNCARS (2009) i JOGV (2009/10). Director artístic de la Mostra Sonora de Sueca (2005-2017). En l’actualitat és professor de composició del Conservatori Superior de Música de València i director artístic de Ensems.

www.vorogarcia.com

 

SEDAJAZZ, personalitat del festival


Des de la seua fundació en 1991 com a col·lectiu de músics independents, en la xicoteta població valenciana de Sedaví, Sedajazz ha recorregut un llarg camí. Sedajazz s’ha viscut com el lloc de trobada per a crear jazz; un taller d’aprenentatge continu en el qual ens hem deixat el cor i la pell.
Francisco Ángel Blanco “Llatí”. Director Musical. Sedajazz.

Avui Sedajazz s’ha convertit en una empresa de gestió musical que compta amb una oferta de més de cent músics professionals formats en contacte directe amb el millor del jazz internacional.

Sota diferents presentacions, –big band, ensemble, dixieland, marching band, orquestra, grups de corda, trios, quartets…- el col·lectiu de músics de Sedajazz ofereix la possibilitat de múltiples sonoritats i espectacles molt diversos, que els han portat a estar considerats per especialistes i públic aficionat, com una dels millors i més completes agrupacions de músics de jazz del panorama actual europeu. Tant la Sedajazz Big Band (Buc escola del col·lectiu) com les altres formacions han participat en la majoria de festivals a nivell nacional, també han tingut oportunitat d’oferir concerts en altres països com Itàlia, Mexico, Alemanya, França, Lituània, Ucraïna, Sud-àfrica Moçambic, Palestina, Portugal…

Gràcies a l’esforç i col·laboració de tot el seu elenc d’artistes, Sedajazz significa a més, una iniciativa cultural d’acostament a la música. Amb la creació de seminaris internacionals, cursos i tallers de formació en els quals participen primeres figures del jazz mundial, aquest col·lectiu posa de manifest el seu saber fer i la seua capacitat pedagògica; tal com avala l’èxit obtingut, així com el reconeixement mediàtic i institucional.

El col·lectiu també és un segell discogràfic (Sedajazz Records) amb mes de 70 referències, a més és una editorial de partitures (Sedajazz Publishers) amb una creixent oferta de valuós material escrit per compositors valencians.

La seu de Sedajazz compta amb un taller permanent on es formen una mitjana de 300 alumnes des de 3 a 70 anys, es creen formacions estables i es prepara als joves músics per a continuar la seua carrera estudiant de Jazz en grau superior.

Com a Col·lectiu han rebut reconeixement per part de la premsa especialitzada i premis d’altres col·lectius similars. Com a exemple Millor disc de l’any (Sedajazz latin ensemble i Latino Blanco Band) en la revista Cuadernos de Jazz.

Es pot dir que Sedajazz ha contribuït enormement al fet que l’escena del Jazz Valencià gaudi bona salut i de tan importants músics, també és culpable d’expandir aquesta música creant nou públic de totes les edats, Sedajazz gaudeix d’un gran prestigi a nivell nacional.

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...