BANDA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA. MIKAEL CELDA, director


És una de les agrupacions musicals valencianes de major prestigi tant pels seus èxits com per la seua qualitat. La seua labor pedagògica dedica especial atenció a la formació d’educands de l’Escola de Música, que van nodrint, amb el pas dels anys, les plantilles de les seues diferents agrupacions i es reflecteix en els més de 120 músics professionals que han eixit de la seua Escola de Música i que en l’actualitat desenvolupen la seua labor professional en les millors formacions musicals d’Espanya.
La Banda simfònica ha participat des de 1972 en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València obtenint primers premis en totes els seccions, destacant l’Esment d’Honor obtinguda en 1994. Des de l’any 2001 organitza el Concurs Nacional de Composició del Pasdoble Faller i des de 2002 el Festival SpanishBrass Alzira.

El seu director actual és Mikael Celda.

smalzira.org

SPANISH BRASS


Amb 30 anys de trajectòria al món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional. L’any 1996 obté el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat en la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Damático Nacional i la banda sonora de la pel.lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana.

Ha publicat vint-i-quatre treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment (1998), La Escalera de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Caminos de España (2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí’um (2005), Metàl.lics (2006), Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008), Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story amb la Banda Municipal de Música de Bilbao (2012), viBRASSions (2012), Metalls d’Estil amb Pep Botifarra (2013), 25 (2014), SuBLiMe Christmas (2014), Brass Brass Brass (2016), De Vents i Terra amb la Banda Municipal de Barcelona (2017), Puro de Oliva amb Chano Domínguez i Bandolero (2018) i XXX (2018).

Paral.lelament a l’activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com), on cada any es reuneixen alguns dels solistes internacionals, grups i professors de metall més prestigiosos del món.

Spanish Brass està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton; i també de la nova aplicació BlackBinder.

A més, rep el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministerio de Cultura-INAEM.

Components

 • Carlos Benetó Grau, trompeta
 • Juanjo Serna Salvador, trompeta
 • Manuel Pérez Ortega, trompa
 • Inda Bonet Manrique, trombó
 • Sergio Finca Quirós, tuba

www.spanishbrass.com

 

AL TALL


Al Tall és un conjunt musical espanyol de folk, reconegut per la seua llarga trajectòria, i pioner en la reinterpretació de la tradició musical i sonora de la seua regió a l’estil de la Riproposta italiana, emmarcada dins una concepció mediterrània de la música popular. Vicent Torrent i Manolo Miralles són els dos únics membres fundadors que van formar part d’ell durant tota la seua trajectòria.
La carrera del grup s’estén al llarg de pràcticament trenta-huit anys, amb més de catorze discos editats al llarg de quatre dècades, sent els seus primers deu anys de trajectòria els més productius. A l’octubre de 2012 anuncien formalment la finalització de la seua activitat artística. Realitzant l’últim concert el 18 d’octubre de 2013 al Palau de Congressos de València.

 

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ


Fundat en 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. AMORES Grup de Percussió presa el seu nom de l’obra homònima de John Cage. Ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més dels EUA, el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Corea, Taiwan dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània rebent nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Han realitzat diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques. Han sigut guardonats amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001, per Fénix (encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez), amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical, per Tinajas, música original de Jesús Salvador Chapi i amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la millor música original per a un espectacle escènic per Ubú.
En el 2009 com a celebració de la seua 20 aniversari van estrenar el concert per a percussió i orquestra Amorexx, del compositor A. Valero i interpretada juntament amb l’Orquestra de València en el Palau de la Música de València. En 2014 per al seu 25 aniversari va estrenar de l’òpera de butxaca El Mal Vino, una tragicomèdia musical contemporània el dramaturg de la qual és Paco Zarzoso i el seu compositor J. S. Chapi.
Giren per tota Espanya amb diferents concerts i programes eclèctics de percussió contemporània, els seus didàctics A Colps i la col·laboració amb el grup La Brama doçaines i tabals amb l’espectacle A la Nostra Manera, Veles e Bous El Cabanyal Batega a la Fábrica de Hielo i el concert El Jardín Suspendido amb l’organista Nacho Ribas.
En 2018 AMORES Grup de Percussió va estrenar Mamma África concerte didàctic per a escolars; Trinquetissim, obra encàrreg en el Festival Ensems 2018 i Dreizehn: Stockhausen & Hildegarda, pel qual obté el premi al millor disc de repertori en la I Edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.
Toca instruments NP Drums (Espanya) i baquetes Innovative Percussion Inc. (els EUA).
Discografia: Vivencias (1998), Amores/Cage (2000), Amores/Llorenç Barber (2001), Tinajas (2003), FÈNIX (2004), Blackscore (2010), Los Tiempos amb Ignacio Ribas (2016), DREIZEHN Stockhausen & Hildegarda (2017).

 

EDUARDO BENETÓ BOLINCHES


 

Eduardo va nàixer sense adonar-nos un dia de juliol de l’any 1937 a un país entre parèntesi, a un poble a la vora de l’Albaida amb tants noms com tants pocs aliments; hui encara es coneix com Villanueva de Castellón (València). Aquell mateix any mentre Miguel Hernández escrivia Vientos del Pueblo i Pablo Picasso pintava el Guernica van nàixer xiquets i xiquetes arreu del món als que els seus pares els posaren el nom de Vanessa Redgrave, Morgan Freeman, Natividad Barroso, Paolo Conte, Vladímir Ashkenazy, Philip Glass, Madeleine Albright o Dustin Hoffman, per citar algunes persones a les dues bandes per fora del parèntesi. L’ensordidora suspensió del país va fer de l’absència la seua infància; la mare condemnada a 6 anys i un dia, un pare llunyà sense cara, arraconat amb manilles plenes de rovell amb un cuc de plom al cap i que de manera redemptora per fi va ser retornat al seus per una llei de la Memòria Històrica escassa i voluntariosa quan Eduardo va complir els 70. Artista sense esperar-ho de disciplines exigents i duradores com l’art del picapedrer o de la maçoneria, sense pertànyer mai a cap confraria, exceptuant la seua pròpia Societat Anònima amb la que es va guanyar la vida i que amb el recolzament de la seua dona Lola va poder donar estudis als seus fills. Les bastides han sigut el seu Corral de Comèdies, cada paret construïda el seu particular Mur dels Laments, cada casa nova un Temple on perpetuar xicotetes parts de la seua ànima, els tangos argentins els Subtítols de la seua vida i la poesía costumista dels Quintero, León i Quiroga el Despertar de la seua sensibilitat farandulera i rapsoda. De memòria prodigiosa, de mans tan greus com la seua veu i de veu tan gran com les seues mans. Un artista que brolla amb una adolescent-senectut-irreverent i amb l’empenta silenciosa però present del seu pare des d’una miserable però ja dignificada i visitada fossa comuna d’una ciutat llunyana.

 

B3:BROUWER TRIO


El B3: Brouwer Trio integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (cello) i Carlos Apellániz(piano), presa el seu nom en homenatge i reconeixement al compositor, guitarrista i director cubà de prestigi internacional Leo Brouwer. L’estreta relació del trio amb el mestre s’ha plasmat en nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la dedicatòria de les obres Cuadros de una exposición i El Oráculo de Ifá.
El B3: és una formació especialitzada en la música actual. Gaudeix d’una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat la seua bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible.
El treball amb els compositors és un pilar fonamental en la filosofia del B3. D’aquesta interacció són fruit les més de 40 obres dedicades al trio, a més de les nombroses estrenes absolutes que ha realitzat.

 

ADOLFO GRACÍA BARAZA, piano


Naix a Xàtiva,estudia a la Societat Musical La Nova y als conservatoris de Xàtiva, Carcaixent i València. Actualment treballa al Conservatori Melchor Gomis d’Ontinyent. Ha format duo amb Vicent López i forma part de diferents grups de música moderna com Fun Jazz project.

 

NADIA GINER ENGUIX


Naix a la Pobla Larga (València) l’any 1995. Comença els seus estudis musicals als 6 anys a l’Escola de Música de laUnió Musical La Pobla Llarga amb Martín Colomer, prosegueix els seus estudis de Grau Professional al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent amb Daniel Gimeno. En juny de 2013 passa a formar part de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. L’any 2014 comença els estudis Superiors de Música a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el professor Daniel Perpiñán, actualment cursa 1r de Master d’Orquestra a l’HEMU de Lausanne (Suïssa) amb Jacques Mauger. Compagina tots els seus estudis a l’Aula de Trombó amb Inda Bonet i Carlos Gil. Assisteix a cursos de perfeccionament i tècnica amb prestigiosos trombonistes com: Stéphane Loyer, Ximo Vicedo, Achilles Liarmakopoulos, Jean Raffard, Gilles Millière, Christian Lindberg, Jörgen van Rijen, Michel Becquet i Alberto Urretxo, entre altres. Ha col.laborat amb la cantant internacional Adele.

 

LAUREADOS CONCURSO AEYTYB MADRID 2018


 • Categoria Bombardí Artistes: Carlos Fluixà Sepúlveda
 • Categoria Bombardí Joves Artistes: Eduard Gisbert Vañó
 • Categoria Bombardí Joves Promeses: Marcos Ponce Navarro
 • Categoria Tuba Artistes: David Soriano Sánchez
 • Categoria Tuba Joves Artistes: Miguel Osca Martín
 • Categoria Tuba Joves Promeses: Samuel Hernández Himbernón

 

JZBACH


Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés ens demostren, una vegada més, que el jazz és un llenguatge universal. Què lluny queden els contenidors estancs, aquells que, guiats per criteris quasi científics, distingien entre música culta i popular, entre bona música i música de carrer…
Una vegada derrocades les fronteres, en aquesta ocasió ha sigut J. S. Bach -ara amb Z de Jazz- qui ha volgut vestir-se amb les puntades doctes d’aquest trio de mestres de la improvisació.
La seua música, una vegada més, es converteix en un diàleg de sorpreses, que ens porta des dels motius inconfusibles del geni alemany fins a propostes genuïnes i actuals, en un itinerari que, com sempre, només la perícia fa que semble senzill.

 

QUINTETO CASULANA


El Quintet Casulana sorgeix de la iniciativa d’un grup de dones músiques, procedents de diferents entorns professionals: l’àmbit simfònic i la docència. Els seus membres són integrants de l’Orquestra de València, la Orchestra della Magna Grècia de Taranto i professores dels conservatoris de música de València.
El seu nom ret homenatge a la figura de Maddalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va tindre música impresa i publicada en la història de la música occidental.
Naix en 2008 com a Quartet Casulana i serà en 2015, després de diverses col·laboracions amb la violinista Esther Vidal, quan es constitueixen com a Quintet per a poder així abastar tot el repertori de corda amb piano.
El Quintet Casulana ha rebut consells de ImreRohmann (catedràtic de piano del Mozarteumde Salzburg), István Gulyás (professor de l’Acadèmia Franz Listz de Budapest) i Rivka Golani (professora del Trinity College of Musicde Londres).
Un dels objectius perseguits per totes les seues components és la recuperació i difusió de la música escrita per dones compositores, portant en el seu repertori, entre altres, obres de Sofia Gubaidulina, Gracyna Bacewicz, Mel Bonis, Louise Heritte-Viardot o Amy Beach.

 

RUMBAU GRUP DE METALLS. BERNAT RÍOS, director


En l´any 1991 uns quants músics de la Societat Musical d´Alzira van prendre el testimoni del Grup Barroc de Metalls , amb la intenció de crear un grup estable amb músics joves i de contrastada qualitat. Actualment el grup porta a terme una important labor de difusió musical i de la música de Metalls amb una mitjana de deu programes anuals. “ Rumbau “ ha realitzat nombrosos concerts i programes didàctics per tota la Comunitat Valenciana . Destaquen els concerts donats en el lliurament dels Premis Literaris de “ La Vall de Càrcer “, dels Premis Literaris “ Ciutat d'Alzira “, Cicle de concerts “ Música al Claustre “ d'Alzira, Festival Spanish Brass Alzira, etc.
El repertori del Grup de Metalls abasta des del Barroc fins a la música contemporània, prestant especial atenció a la música valenciana. El Grup està format per instruments representatius de totes les famílies instrumentals del metall i per instruments de percussió. El Grup des de la seua formació està dirigit per Bernat Ríos Furió, professor de Trompa del Conservatori Professional de Carcaixent.

 

SINETTI-SEITSIKKO


És un septet de vent-metall fundadat l’any 1980 per a continuar amb la tradició de la marching band de l’Associació Helsinki Postmen. La composició del grup és la tradicional establida durant el regnat de l’emperador Aleixandre III de Rússia, quan Finlàndia formava part de Rússia.
El septet és molt versàtil i el su repertori inclou des d’oberturas d’òpera fins a adaptacions de música pop.

http://www.sinetti-seitsikko.fi

 

TETRABRASS BCN ENSEMBLE


Format per quatre instrumentistes de vent-metall, TetraBrass Bcn Ensemble neix de l’impuls i necessitat de donar a conèixer la música de cambra, proposant als seus concerts un repertori eclèctic, on es combinen obres originals amb adaptacions per a aquesta formació, apropant a l’oient una sonoritat i un missatge musical sovint poc conegut.

Des de la seva creació, el 2017, ha realitzat diversos concerts per a diferents entitats, com ara, Joventuts Musicals de Vinaròs, Acció Musical de Castellar del Vallès, Institut d’Estudis Nord-Americans o Universitat de València i ha participat en festivals com el Barcelona Obertura Spring Festival.

A més a més, compositors com Salvador Brotons o Carles Lizondo els han dedicat obres.

Patricio Soler, trompeta

Carles Lizondo, trompa

Emili Bayarri, trombó

Francisco Palacios, trombó baix

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...